Nieuw

Moskou maakt duidelijk: “De Golanhoogten zijn natuurlijk Syrisch grondgebied”

De Russische regering heeft de poging van de Amerikaanse president Trump om de Israëlische soevereiniteit over de Syrische Golanhoogten te laten erkennen afgewezen en heeft duidelijk gemaakt dat het gebied door Israël bezet wordt.

Letterlijk staat in een verklaring van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken: “Het standpunt van Rusland over deze kwestie blijft ongewijzigd. De Golanhoogten zijn ingeschapen Syrisch grondgebied dat na de oorlog van 1967 door Israël is bezet en 14 jaar later illegaal is geannexeerd”.

In de verklaring wordt benadrukt dat Moskou zich consequent concentreert op resolutie 497 van 17 december 1981, volgens welke het besluit van Israël om zijn wetten, jurisdictie en bestuur in dit deel van Syrië te handhaven ongeldig is en internationaal geen rechtskracht heeft.

“De overgrote meerderheid van de leden van de internationale gemeenschap handhaaft dezelfde aanpak en als bevestiging hiervan wordt de resolutie ‘Occupied Syrian Golan’ elk jaar aangenomen als onderdeel van de bespreking van punt 55 op de agenda van de Algemene Vergadering van de VN”, vervolgt de verklaring.

Rusland is geïnteresseerd in het handhaven van de vrede in de regio, benadrukte het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij is van mening dat de terugkeer van het VN-troepencontingent naar de Golanhoogten een belangrijke stap in de richting van stabilisatie zou zijn. Dit was grotendeels te danken aan de inspanningen van Rusland.

Israël bezette de Golanhoogten in 1967. De inwoners die er woonden werden verdreven. Na een nieuwe oorlog in 1973 werd een deel van de Golanhoogten teruggegeven aan Syrië. De VN-Veiligheidsraad heeft een staakt-het-vurenlijn getrokken en een bufferzone op de Golan ingesteld, die sinds 1974 door een VN-missie van blauwhelmen wordt beveiligd.

Onder de Israëlische premier Menachem Begin werd het gebied in 1981 geannexeerd, bevolkt en uitgebouwd voor toeristische en militaire doeleinden. Herhaalde pogingen van de VN om het gebied terug te geven aan Syrië zijn tot op de dag van vandaag door Israël genegeerd. De onderhandelingen tussen Israël en Syrië zijn vruchteloos geweest.

Bron:

Moskau stellt klar: „Die Golan-Höhen sind natürlich syrisches Territorium“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8466 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Moskou maakt duidelijk: “De Golanhoogten zijn natuurlijk Syrisch grondgebied”

 1. Jack vanderVeen // maart 24, 2019 om 02:15 //

  Tsja, moet men maar niet stoeien. Dat wordt menens en de verliezer mag zijn wonden likken.
  Gewoon niks teruggeven. Syrië heeft dit deel toch niet meer nodig om haar burgers te huisvesten. Dat doen we wel in Turkije en Europa.

  Like

 2. Er ligt onder de Golanhoogten een aanzienlijk olieveld dat allang door het Amerikaanse en Joodse establishment verdeeld is. Verder komt er niks bij kijken.

  Liked by 1 persoon

 3. Tja ik vraag mij steeds af of de Amerikaanse regering onder leiding van President Trump de door Rusland geannexeerde schiereiland Krim heeft erkent als soeverein Russisch grondgebied. Naar mijn mening is Trump nu bijna geheel onder controle van het zo geheimzinnige, vooral achter de schermen opererende “Deep State”.

  Frappant is hoe Trump zich uitslooft om de Golanhoogten tot Israëlisch grondgebied te verklaren, mij is duidelijk dat dat Trump alleen zaken en verdragen kan afsluiten met Israël en Saudi Arabië, nog zo’n stokpaardje en verkiezingsbelofte de muur tussen Mexico en de Verenigde Staten is blijkbaar op de lange baan verschoven, het immigratie vraagstuk is verre van opgelost, President Trump de redder van de vrije westerse wereld, Koekoek.

  De Alt-Right beweging verklaart oorlog tegen Trump door zijn verraad op het immigratiebeleid, en verzet zich tegen herverkiezing.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s