Nieuw

Joodse medicament-familie wordt vervolgd – veroorzaakte drugs-genocide onder blanken

De joodse familie Sackler van het bedrijf Purdue Pharma zit achter het opioïde-medicijn OxyContin dat sinds de jaren negentig in de Verenigde Staten honderdduizenden blanken het leven kostte. Nu wordt de familie door meer dan 500 Amerikaanse steden, gemeenten en inheemse indianenstammen vervolgd.

Het medicijn OxyContin wordt voornamelijk in grote hoeveelheden voorgeschreven voor pijn – een medicijn dat in principe kan worden omschreven als heroïne in tabletvorm, maar dat op de markt wordt gebracht als een onschadelijke en effectieve behandeling van lichte en hevige pijnklachten.

Sterke pijnstillers worden traditioneel gebruikt voor kortere behandelingen voor hevige pijn of voor het levenseinde, bijvoorbeeld voor kankerpatiënten. Maar na een intensieve lobbycampagne gericht op artsen in de jaren 2000, slaagde de Joodse familie Sackler – die Purdue Pharma bezit – erin om het aanvaardbaar te maken om OxyContin zelfs voor milde pijn en pijnbestrijding op lange termijn te gebruiken.

De familie Sackler werd na de lancering van de drug Oxycontin in het midden van de jaren negentig een van de rijkste van Amerika .

Het levensbedreigende preparaat, dat vooral aan blanken op de markt is gebracht, werd het begin van de zogenaamde opioïdencrisis in de Verenigde Staten. Vandaag de dag sterven jaarlijks ongeveer 50.000 Amerikanen aan opioïden-overdoses en een zeer groot deel van de doden zijn blank.

De oververtegenwoordiging is zo sterk dat onderzoekers van de onderzoekseenheid van het Amerikaanse Ministerie van Volksgezondheid NIH zich onlangs afvroeg of het grote aantal slachtoffers moet worden omschreven als een zogeheten “blank probleem”. Een andere groep die bijzonder hard getroffen is, zijn echter de indianen die in een reservaat leven.

De vele miljarden die door de familieleden door de crisis zijn verdiend, gingen onder andere naar luxe consumptie en investeringen in goede gezondheidszorg in Israël.

“Diep, dicht en blank”

“Diep, dicht en blank”, citeerde de aanklager, die de staat Massachusetts vertegenwoordigde in een lopend juridisch proces tegen de familie Sackler en hun bedrijf Purdue Pharma, de leden van de familie toen Oxycontin in het midden van de jaren negentig op de markt kwam.

Bij een lanceringsfeest, hield Richard Sackler een toespraak waarin hij voorspelde dat de pijnstillende drug tot een storm van voorgeschreven recepten zou leiden, die “diep, dicht en blank” zou worden, rapporteerde The Guardian in januari.

Purdue wordt door Massachusetts beschuldigd van het opzettelijk misleiden van zowel artsen als patiënten “om meer en meer mensen aan te zetten tot het gebruik van hun gevaarlijke drugs”. De patiënten werden vervolgens bedrogen om “steeds hogere en gevaarlijkere doses in te nemen”.

Door middel van verschillende trucs is de familie erin geslaagd Oxycontin als bijna volledig onschadelijk op de markt te brengen, ook al is het een uiterst verslavend en zwaar middel dat kan worden vergeleken met heroïne.

“In de toplaag van Purdue leidde een kleine groep leidinggevenden de fraude en verdiende miljoenen dollars”, schreef de officier van justitie. Documenten in het proces laten zien dat het bedrijf sinds 1999 ongeveer 20 miljoen euro verdiende – elke week.

Familieleden “persoonlijk verantwoordelijk”

Nu hebben meer dan 500 steden, gemeenten en indianenstammen in de VS een nieuwe grote tenlastelegging tegen Purdue Pharma en acht leden van de familie Sackler ingediend.

“Dit land wordt geconfronteerd met een ongekende epidemie van opioïdverslaving die door de verdachten Sackler is gecreëerd voor hun eigen economisch gewin”, aldus de aanklacht volgens CBS News.

Het toont ook aan dat de familie, dankzij de marketing van het dodelijke preparaat, zichzelf een fortuin van 12 miljard euro heeft verschaft. Tegelijkertijd werd geschat dat de kosten van de opioïdencrisis voor de VS in 2015 bijna 500 miljard euro bedroegen.

De nieuwe rechtszaak houdt de acht familieleden persoonlijk verantwoordelijk voor het feit dat de werknemers van Perdue artsen bedrogen hebben dat Oxicontin een superdrug was die niet verslavend was.

Bron:

500 orter stämmer familjen Sackler för opioiddöden
Is the Prescription Opioid Epidemic a White Problem?
OxyContin maker expected ’a blizzard of prescriptions’ following drug’s launch
Familj tros ha orsakat hundratusentals vita människors död

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8623 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Joodse medicament-familie wordt vervolgd – veroorzaakte drugs-genocide onder blanken

 1. Zie ook:
  Massachusets’ advocaat-generaal houdt de joodse Sackler familie persoonlijk verantwoordelijk voor de opioïde crisis, die tot een half miljoen doden heeft geleid
  https://fenixx.org/2019/02/01/oxycontin-holocaust/

  Like

 2. Je moet dat zo zien:Oxycontin is medicatie die gebruikt wordt wanneer je op je sterfbed ligt.
  Om eventuele helse pijnen te behandelen.

  Bij wie dit medicijn dagelijks wordt genomen, zullen de hersenen zich aanpassen aan het middel, waardoor je steeds meer nodig hebt en er niets meer van voelt.
  Dat kan je best missen op je sterfbed.
  Dat het gebruikt wordt als zelfmoordmedicatie wist in al langer.

  Like

 3. Heb deze pillen ooit voorgeschreven gekregen, maar ik verdroeg die troep gelukkig niet en de pijnstilling viel zwaar tegen.

  Like

 4. Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjj ….. een joodse familie die dit op het geweten heeft?
  Dat ‘lieve volk’ ??!! Wie had dat nu kunnen denken?!

  https://www.lenkeiboeken.nl/blog/post/wil-uw-arts-ook-het-juk-afwerpen-van-big-pharma/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s