Nieuw

Free speech debate in New Zealand after mosque slayer’s manifesto banned

New Zealand’s chief censor has banned mosque shooter Brenton Tarrant’s white supremacist manifesto, as well as videos of his violent rampage. The bans have ignited a debate over free speech in the grieving country.

Chief censor David Shanks declared the killer’s 80-page manifesto – entitled ‘The Great Replacement’ – “objectionable”on Saturday, and ordered anyone in possession of it to destroy it.

“New Zealanders can all play a part in denying those who exhort hatred, killing and terror,” Shanks said. “Do not support the murderous objectives of its author by republishing or distributing it.”

RT >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1107 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Free speech debate in New Zealand after mosque slayer’s manifesto banned

  1. Er staan 109 verzen in de koran die oproepen tot het doden van de ongelovigen, de kafirs, de niet-moslims. De zaterdag mensen gaan het eerst, dan de zondags mensen. En kijk eens hoeveel moslims daar naar handelen. Vorige maand 120 christenen vermoord in Nigeria en iedereen zwijgt. En nu mag hier in NZ niet over gesproken worden?

    Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

  1. Free speech debate in New Zealand after mosque slayer’s manifesto banned | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s