Nieuw

Islamisten verzamelden zich in Kopenhagen – Deense politici reageerden door de Koran te verbranden

Links: Hizb ut-Tharir bij het Deense parlement. Rechts: Stram Kurs verbrandt de koran.

Op vrijdag hielden islamisten van de aan terrorisme gekoppelde organisatie Hizb ut-Tahrir een massaal gebed bij het Christiansborg in het centrum van Kopenhagen. De immigratie-kritische partij, Stram Kurs, hield gelijktijdig naast de plaats een tegendemonstratie om de organisatie te bekritiseren en demonstreerde “het koken van Bacon á la Koran” door de koran op een grill te verbranden.

Hizb ut-Tahrir heeft als doel de democratie af te schaffen en in plaats daarvan een islamitische sharia-gecontroleerde samenleving in te voeren. In Rusland is de organisatie verboden en geclassificeerd als een terroristische organisatie. Duitsland heeft de organisatie illegaal verklaard vanwege antisemitisme en anti-Israëlische propaganda. China, Turkije, Egypte en diverse andere Arabische landen hebben de organisatie ook verboden, schrijft het Zweedse nieuwsorgaan Samhällsnytt.

De organisatie heeft ook gefigureerd in verschillende onderzoeken naar terroristische aanslagen in Scandinavië. De truck-terrorist Rakhmat Akilov had de organisatie op Facebook geliked en gedeeld.

Het was om 12.30 uur op vrijdag dat honderden aanhangers van Hizb ut-Tahrir buiten het Deense parlement bijeenkwamen om deel te nemen aan het vrijdaggebed van de organisatie uit protest tegen het wat zij menen islamvijandige klimaat in het land. De organisatie houdt de “haatdragende” politici en media van het land verantwoordelijk voor ontwikkelingen die aanvallen op moslims veroorzaken.

Hieronder staan videobeelden van het massaal gebed in het centrum van Kopenhagen.

Peter Seier Christensen, oprichter van de conservatieve partij Nye Borgerlige, die wordt beschreven als een uitdager van de Deense Folkeparti, reageerde op het massaal gebed met de tekst “Denemarken anno 2019”.

Verbrandde de koran

De immigratie-kritische partij Stram Kurs, met de partijleider Rasmus Paludan in de spits, reageerde door tegelijkertijd in de buurt van het massagebed een tegen-demonstratie te houden. Paludan vertelt het Deense dagblad BT dat de partij protesteert tegen Hizb-ut-Tahrir, waarvan hij gelooft dat het een ondemocratische organisatie is die streeft naar islamitische overheersing, iets wat ze volgens Paludan zelf duidelijk stellen.

Bij het protest arrangeerde de partijleider wat hij “Bacon á la Koran koken” noemt.

Verschillende moslims reageerden op de tegendemonstratie, wat ertoe leidde dat de politie tussenbeide kwam.

Een moslim sprong in het kanaal van Christiansborg dat de demonstratieplekken van elkaar scheidde – in een poging om de tegen-demonstratie te confronteren.

Toen de man de andere kant van het kanaal bereikte, wees hij wild naar de demonstratie en schreeuwde hij iets dat als “Rasmus” wordt gemeld. Als je goed luistert om 0:41 in de bovenste videoclip op BT hoor je hoe de krant de seconden heeft afgesneden als de man recht omhoog in de lucht wijst en “Allahu Akbar” schreeuwt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8474 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Islamisten verzamelden zich in Kopenhagen – Deense politici reageerden door de Koran te verbranden

 1. Jack vanderVeen // maart 23, 2019 om 16:54 //

  koranverbranding is ook weer een brug te ver, vind ik. Zeer afkeuringswaardig. Kan men niet met betere argumenten komen om een ideologie van gelovigen af te keuren. (overigens zijn ALLE geloven ideologieen waarin mensen geloven)
  “De organisatie houdt de “haatdragende” politici en media van het land verantwoordelijk voor ontwikkelingen die aanvallen op moslims veroorzaken.” daarbij rijst bij mij direct de vraag: vragen zij zich ook af waarom ruim 95% moslims door moslims worden afgeslacht?
  en met die aanslagen van niet aan moslims gelieerde gestoorde individuen, valt het ook wel mee. wereldwijd valt dat zelfs wel mee, al is elke aanslag er eentje teveel uiteraard.
  welke monsters die aanslagen ook plegen en op wie.

  Like

 2. @Jack, lees er eens een stukje in. De koran is veel erger en wreder dan Mein Kampf. Medemenselijkheid ontbreekt totaal. Er wordt haat gepredikt naar anders en niet-gelovigen.
  Het is anti-mens, dus duivels.

  Liked by 2 people

 3. Als die organisatie zelfs in Arabische landen verboden is, dat zegt toch genoeg…

  Like

 4. Inderdaad. Ik begrijp niet dat “Mein Kampf”jaren verboden was, en de koran wel mocht.Note: Hitler was een amateur; maar 42 millioen doden; richte zich op een paar bevolkingsgroepen. Islam hielp er 300 millioen om zeep–en counting.. Er zijn nu 130 oorlogjes aan de gang; 96% islam gerelateerd, 92% tussen moslims.

  De laatste opdracht voor moslims–maar ze zijn te stom om die te begrijpen: “there can be only ONE islam”

  Ik ben atheist, maar zo ik zou geloven, iets wat meer diabolish bestaat niet.

  Like

 5. antiislamnu // maart 23, 2019 om 19:59 //

  Smerige aanhangers van het geloof van de pedofiel wet dat de ruime meerderheid een uitkering geniet en alles gratis.
  Veel te grote bek dit islamitisch tuig gewoon terug sturen naar waar ze vandaan komen geen discussie verder.

  Liked by 2 people

 6. alwine kerkhof // maart 23, 2019 om 20:32 //

  Waarom krijgt deze partij wel kans in Denemarken?

  Like

 7. KNETTERGEK // maart 24, 2019 om 09:23 //

  Waar is de vrachtwagen als je juist nodig hebt

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s