Nieuw

Zweedse linkse islam vrienden vormen menselijke “liefdesring” rond de moskee van Stockholm

"Iedereen is hier om zijn support te betuigen en te laten zien dat wij sterker zijn dan haat."

Doorgaans betuigen ze hun liefde voor moslims met papieren hartjes op een moskee wanneer een moslim een terroristische daad heeft gepleegd. Maar schijnbaar werkt het ook wanneer moslims zijn onderworpen aan een terroristische aanval – althans als men de 1.500 linkse activisten moet geloven die tijdens het vrijdagsgebed een “liefdesmuur” rond de moskee van Stockholm hadden gevormd.

Een week na de moskee-aanslag in Nieuw-Zeeland heeft een groep islam-liefhebbers – geleid door de Jood Mattias Schain – een zogenaamde liefdesmanifestatie buiten de moskee van Stockholm georganiseerd. Toen de moslims voor het vrijdaggebed arriveerden, werden ze door meer dan duizend mensen ontmoet die een menselijke muur rond de islamitische tempel hadden gevormd.

– Wat leuk! Zo aardig! riep de moslima Qoran Noor tegen een journalist van het linkse dagblad Aftonbladet toen ze naar de plaats kwam.

– Het laat zien dat er in deze tijd van extremisme en islamofobie nog steeds solidariteit, hoop en mededogen is.

Initiatiefnemer Mattias Schain vertelt Aftonbladet:

– Na de aanslag op de synagoge in Kopenhagen in 2015 hebben moslims een dergelijke keten rond de synagoge in Oslo aangelegd. Het betekende veel voor mij en verlichtte het gevoel van kwetsbaarheid. Toen dit in Christchurch gebeurde, wilde ik proberen dat gevoel terug te geven aan de moslims in Stockholm.

Ter plaatse moet de Zweedse kerk vertegenwoordigd zijn geweest, evenals de joodse en katholieke gemeenschappen. Daarnaast de groene minister Amanda Lind (Milieu Partij ) en de beruchte linkse extremist Mathias Wåg.

– Ik denk dat het belangrijk is om hier te zijn en mijn solidariteit te betuigen met moslims die direct getroffen zijn door de afschuwelijke terroristische aanslag, maar ook te laten zien dat bedreigingen, haat en geweld nooit goed zijn. We moeten opkomen voor de vrijheid van godsdienst, democratie en voor onze open samenleving. Het is heel mooi om te zien hoeveel mensen hier vandaag aanwezig zijn om dat te laten zien, zegt Amanda Lind tegen Aftonbladet.

“Een ring van solidariteit rond het vrijdaggebed van de Stockholm moskee tegen de toenemende islamofobie”, schrijft een tevreden Mathias Wåg op Twitter.

Bron:

Mänsklig ring kring moské vid fredagsbönen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8504 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Zweedse linkse islam vrienden vormen menselijke “liefdesring” rond de moskee van Stockholm

 1. Jack vanderVeen // maart 23, 2019 om 05:23 //

  veel emotie om die massamoord in Nieuw-Zeeland heen snap ik niet.
  Dat nabestaanden van de slachtoffers verdrietig zijn, wat extra warme aandacht welkom vinden, dat gaat er nog wel in bij mij.
  Dat Recep Tayyıp Erdoğan en diverse medelanders van hem zich kritisch uitlaten dat ook kan ik nog begrijpen. Maar de oorlogszuchtige taal, ISLAM İS VREDE, van deze personen kan ik absoluut niet plaatsen.
  Ook de plotselinge extreem liefdevolle gebaren van onbekenden kan ik niet plaatsen.
  Dagelijks, zo niet, dan wel wekelijks worden er vele moslims en christenen gedood/vermoord door mensen die zeggen dat ze moslim zijn (voor mij zijn ze de laagste shit christen of moslim of eender wat) die men op aarde en ver ver daarbuiten kan bedenken en mogen derhalve vroeg of laat (liever vroeg)branden in de hel.
  Maar waarom richt Erdoğan zijn haatspeeches niet aan het adres van al die andere moordenaars? Hebben moslims vrıjbrieven om moslims en christenen te vermoorden? Ziet hij het als roeping voor hen? Waarom al deze gespierde agressieve taal van hem? Waarvoor is dit goed? Zulke reacties brengen alleen maar meer bloed in het laadje. Vreselijk!!!!!
  Al die lynxe uitingen van “liefde” voor de nabestaanden van de slachtoffers van een gestoorde blanke. Waarom vinden die lynxen de nabestaanden van slachtoffers door gestoorden anders kleurigen niet belangrijk en mogen die dus vrijelijl WEL afgeslacht worden. Harteloze lynxen. Discriminatie?
  Voor mij heel simpel: ik rouw noch voor (nabestaanden van) slachtoffers door blank, noch door zwart/getint, daar ik dan niet meer aan mijn eigen beslommeringen toekom.

  voor ieder die dit leest: zovast een prettige zondag gewenst. men kan niet vroeg genoeg zijn met het wensen daarvan, daar de onzekerheid over het halen van de avond elke dag met 24 uren toeneemt.

  Like

 2. koddebeier // maart 23, 2019 om 10:56 //

  Links en debiel blijken bij elkaar te horen !

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Zweedse linkse islam vrienden vormen menselijke “liefdesring” rond de moskee van Stockholm – Ik kan er niet meer bij… | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s