Nieuw

Verrassing ! EU-rapport verklaart UN Migratie Pact juridisch bindend

Uit interne documenten blijkt dat Brussel van plan is om het controversiële VN-migratiepact “via de achterdeur” op te nemen in het wettelijke kader van de EU, hebben Oostenrijk en Hongarije gewaarschuwd.

Eerder deze week vertelde de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Karin Kneissl aan Brussel dat de regering gekant was tegen een rapport van de Juridische Dienst van de Europese Commissie waarin staat dat het VN Pact juridisch bindende gevolgen zou moeten hebben voor elke EU-lidstaat, ook voor de lidstaten die zich uit de overeenkomst terugtrokken. Het Pact beschrijft massamigratie als “onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk”.

Aangezien een toenemend aantal landen, waaronder een handvol EU-lidstaten, in de weken en maanden voorafgaand aan de ondertekening van het VN-Compact in december vorig jaar twijfels begon te krijgen over het VN-Compact, drongen personen, waaronder Angela Merkel van Duitsland, er bij de tegenstanders op aan dat het document niet-bindend was, terwijl de media elke suggestie van het tegendeel als “extreemrechtse complottheorie” aanvielen.

Gezien deze herhaalde garanties van belangrijke Europese figuren, vertelde Kneissl de lokale media dat ze “verbaasd” was over het document waaruit blijkt dat de Commissie haar eerdere standpunt dat het pact niet-bindend was, blijkbaar had omgekeerd.

Maandag overhandigde de minister van de populistische Vrijheidspartij (FPÖ) aan de Oostenrijkse EU-commissaris Johannes Hahn een document waarin het standpunt van de regering over deze kwestie werd uiteengezet. De Oostenrijkse EU-commissaris Johannes Hahn zei dat het land de conclusies van de Juridische Dienst verwierp op grond van het feit dat “resoluties van de Algemene Vergadering van de VN niet wettelijk bindend zijn en dat je delen ervan niet bindend kunt verklaren”.

Hahn verwierp de kwestie als een “storm in een theekopje”, aldus de Kronen Zeitung, en zei dat het standpunt van de Europese Commissie bleef dat het zogenaamde VN Global Compact voor veilige, ordelijke en regelmatige migratie niet wettelijk bindend is.

De leider van de FPÖ in het Europees Parlement, Harald Vilimsky, zei dat de ontwikkelingen met betrekking tot de EU-paper hadden aangetoond dat zijn partij gelijk had om Oostenrijk aan te sporen zich terug te trekken uit de overeenkomst.

Als regeringscoalitiepartner fungeert de populistische partij als “een beschermende paraplu voor Oostenrijk en verdedigt de belangen van het land”, zei hij, waarbij hij opmerkte dat Kneissl duidelijk had gemaakt dat de natie “tegen de plannen van de Europese Commissie was om het VN-migratiepact via de achterdeur binnen te brengen”.

“We dringen aan op het behoud van de nationale soevereiniteit op het gebied van asiel en migratie….. Het kan niet zo zijn dat er een ‘recht op migratie’ [gebracht in het EU-recht] bestaat, omdat dat Europa met onoplosbare problemen zou achterlaten,” voegde Vilimsky eraan toe.

Tijdens een persconferentie in Brussel op maandag beschreef de Hongaarse tegenhanger van Kneissl, Péter Szijjártó, het rapport van de Commissie als “tastbaar bewijs” dat de EU van plan was om het VN-compact verplicht te maken voor het hele blok, en stelde dat de Juridische Dienst “lange en slinkse” juridische gronden had geformuleerd om de overeenkomst juridisch bindend te maken.

Bron:

Surprise! EU Report Declares UN Migration Pact Legally Binding After All

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

9 Comments on Verrassing ! EU-rapport verklaart UN Migratie Pact juridisch bindend

 1. je word belazerd waar je bij staat heb ik het gevoel.

  Like

 2. antiislamnu // maart 22, 2019 om 22:46 //

  Wat een vieze honden zijn het ze hebben echt super veel scheit aan het volk niemand wil dit en ook niemand wil de e.u alleen dat ze oprotten.
  Hier in Nederland het zelfde baudet wint overweldigend maar ze hebben gewoon scheit aan ze gaan gewoon door waar ze gebleven waren.
  Zolang je het juiste vakje in kleurt is er niets aan de hand maar zodra het ze niet bevalt wordt democratie even uitgeschakeld.

  Like

 3. Volgens mij wordt er ook jaar op jaar gefraudeerd met de stemmen telling. Niemand wilt Rutte of de VVD nog maar steeds blijven ze de grootste of net niet. Onbegrijpelijk. En dat Europa mogen ze van mij opblazen. Letterlijk en figuurlijk. Ik zou er geen moeite mee hebben.

  Like

 4. Ik stel voor dat we een referendum houden in al die Europese landen: zijn jullie vóór of tegen die massa-immigratie? Wie ervoor is, moet de immigranten verplicht in eigen huis opvangen en is volledig verantwoordelijk voor zijn gasten en moet ook alle kosten voor zijn rekening nemen…

  Like

 5. vangie1206j // maart 23, 2019 om 11:59 //

  Als ik voor de rechter sta moet ik de eed afleggen en uit spreken u zal de waarheid vertellen en niets anders dan de waarheid.
  De geldt blijkbaar niet voor de regering,lijers, en de dictators van het europese parlement. Smerig adderen gebroed.

  Like

 6. Gladiator // maart 23, 2019 om 23:14 //

  Even voor alle duidelijkheid, Baudet is van hetzelfde laken een pak!!! Niet vergeten, van hetzelfde laken een pak!!

  Er zal niets veranderen, niet met Baudet, niet met Wilders waar een tijd geleden iedereen mee wegliep en zo zullen we weer 4 jaar doorgaan om nu Baudet de tijd te gunnen om zodoende weer 4 jaar te verliezen…..Kijk aub eens en ZIE dan ook, hoor aub eens en LUISTER dan ook!!!

  Waarom zouden we mensen vertrouwen welke ons elke dag, elke week met elke uitspraak beliegen…..en we gaan maar door en door tot we oud zijn en het wel weer goed zo vinden…..en DAT mensen, dat is hun sterke punt, telkens nieuwe belastingslaven hoop geven door een nieuwe Rattenvanger in stelling te brengen en steeds op het juiste moment!!!

  En nu is het nóg veel gemakkelijker met Feestboek, Twister, enz enz …..middels BIG DATA te METEN wat er leeft onder de slaven en ze telkens op het juiste moment te voorzien van weer een nieuwe Rat(tenvanger)…………………Capiche..!!!

  Niet meer stemmen, het systeem frustreren van binnenuit, geen of zo weinig mogelijk belasting betalen, bij elke bekeuring in hoger beroep gaan enz enz enz…..en zo zijn er nog veel meer zaken welke te doen zijn en wel door EENIEDER en wel met betrekkelijk WEINIG MOEITE en ENERGIE….want dat is natuurlijk héél belangrijk!!!

  Ook doen he…….,

  Gladiator

  Like

 7. vangie1206j // maart 24, 2019 om 00:38 //

  Je kan ook Nederland verlaten zoals ik gedaan heb. Ik ben een vechter maar tegen dat gajes in Den Haag en Brussel die denken het recht te hebben gebruik te maken van alle soorten van geweld tegen de eigen bevolking. Daar kan je niets tegen beginnen zelfs al heb je zelf (vuur)wapens om ze te bestrijden. En het Nederlandse volk is te laf en te lui om in opstand te komen enkele patriotten daar gelaten. En zelfs in het buitenland proberen ze je te achtervolgen met alle mogelijke middelen spreek uit eigen ervaring.

  Like

 8. Niets helpt er,zelfs je eigen buren die misschien anders denken zullen je gaan aangeven of in de nek bezien

  Like

 9. Groenland behoort ook tot de EU want is van Denemarken. Kunnen we die asielparasieten daar niet allemaal heen sturen en dan ………………….. verkopen aan de VS.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s