Nieuw

Verenigd Koninkrijk voert waarschuwingssysteem voor dreigingsbeeld “extreemrechts terreur” in

Monkey business

Het Joint Terrorism Analasis Center (JTAC) zal beginnen met het uitvaardigen van officiële waarschuwingen op dreigingsniveau voor extreemrechts terrorisme.

JTAC publiceert al waarschuwingen op bedreigingsniveau van islamitische en aan Ierland gerelateerde terreur en zou nu hetzelfde moeten doen voor de zogenaamde extreemrechtse verschijnselen.

Volgens The Guardian zijn sinds maart 2017 18 terroristische aanslagen in het Verenigd Koninkrijk gestopt. Vier van hen zijn van “rechts” geweest, de rest was van islamitische aard.

Van de “rechtse aanslagen” die onlangs in het Verenigd Koninkrijk hebben plaatsgevonden, is er onder andere een spuug-incident tegen een moslim en leedvermaak op het internet na de schietpartij in Nieuw-Zeeland.

De autoriteiten zijn echter van mening dat “extreemrechts” terrorisme een toenemende dreiging is.

– De premier zei dat er in de samenleving geen plaats is voor beledigende extremistische meningen en dat mensen hun geloof zonder angst moeten kunnen belijden, aldus de officiële woordvoerder van Theresa Mays en ging verder:

– Zij zei dat het intensieve werk tussen de autoriteiten, de politie en de veiligheidsdienst aan de gang zijnde is om de bedreigingen te bestrijden.

Eerder is het de taak van de politie geweest om “extreemrechtse” plannen te verhinderen, maar nu is deze taak verplaatst naar de militaire  inlichtingendienst MI5. In de toekomst zal de politie zich richten op “haatdelicten”, zoals politiek incorrecte limericks op Twitter.

Bron:

Storbritannia med trusselnivåadvarsler om «høyreekstrem terror»
UK to start issuing far-right terrorism alerts

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Verenigd Koninkrijk voert waarschuwingssysteem voor dreigingsbeeld “extreemrechts terreur” in

  1. Nog nooit zo’n slap VK gezien als het huidige.

    Like

  2. Extreem linkse terreur is veel gevaarlijker…

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s