Nieuw

Senegalees die 51 kinderen gijzelde kan worden vervolgd voor terroristische misdrijven

Rechts: Ousseynou Sy. Foto: Italiaanse politie.

Woensdag terroriseerde de 47-jarige Senegalees Ousseynou Sy 51 kinderen die in een schoolbus in de Italiaanse stad Milaan zaten. Sy bedreigde de kinderen met een mes en zei dat ze de vuurdood zouden sterven in een wraakactie tegen het nieuwe migratiebeleid van de Italiaanse regering. Fenixx heeft over de zaak op woensdag bericht, dezelfde dag dat aanslag plaatsvond, nu zijn er meer details naar voren gekomen.

De Senegalees die als buschauffeur werkte zou een uur lang in de bus hebben rondgereden terwijl hij luidkeels kritiek uitte op minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini en het strakke Italiaanse migratiebeleid, wat volgens hem betekent dat mensen in Afrika en het Middellandse Zeegebied sterven, meldt Euronews.

Politiewoordvoerder Marco Palmieri vertelde dat de man onder andere schreeuwde: “Stop met het doden op zee, ik zal een bloedbad aanrichten”. Nu wordt de Egyptische Rami Shehata in Italië als een held geëerd voor het verbergen van zijn mobiele telefoon en het waarschuwen van de politie tijdens de buskaping. Italië is van plan om Shehata het staatsburgerschap te verlenen om dankbaarheid te tonen voor zijn moed, schrijft het Zweedse nieuwsportaal Samhällsnytt.

– Het was een wonder dat de kinderen overleefden en daar moeten we de politie voor bedanken, aldus Fransesco Greco, hoofdaanklager van Milaan.

Sy wordt nu verdacht van ontvoering, poging tot massamoord, brandstichting en geweld tegen een ambtenaar in verband met de arrestatie. Hij kan ook vervolgd worden voor terroristische misdrijven.

Sy stak vuur aan in de bus in verband met het politieoptreden.

Een kind uit de bus vertelt dat de man de mobiele telefoons van de kinderen had ingezameld en vervolgens benzine op de vloer van de bus had gegoten.

Vulde jerrycan met benzine
Sy werd voor de buskaping betrapt door een bewakingscamera toen hij een plastic jerrycan met benzine vulde.

De Italiaanse journalist Alessandra Bocchi schrijft op Twitter dat de aanklager een videoclip zou hebben gevonden waarin Sy meerdere Afrikanen oproept om “op te staan” en te straffen voor een onaanvaardbaar migratiebeleid.

Salvini: Minder doden op de Middellandse Zee
De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft commentaar gegeven op de kritiek van Sy op de regering dat hij van oordeel is dat de sterfgevallen in het Middellandse Zeegebied worden veroorzaakt omdat ze nu niet langer meer voor bootmigranten zorgt die het Afrikaanse continent verlaten.

Salvini verwerpt de kritiek en beweert dat zijn beleid het aantal doden op de Middellandse Zee met 90 procent heeft verminderd, omdat er nu minder migrantenboten vertrekken dan voorheen.

Tegelijkertijd verduidelijkt Salvini ook dat hij het Italiaanse staatsburgerschap van Sy zal intrekken als hij veroordeeld wordt voor terroristische misdrijven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8203 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s