Nieuw

Harvard sued over use of photograph of slave

A Connecticut woman is suing Harvard University for allegedly profiting from a photo of her family’s patriarch, an African slave who was forced to pose naked in what historians believe is one of the oldest images of enslaved people in the United States.

Tamara Lanier, a former chief probation officer in Norwich, said she has repeatedly asked Harvard since 2011 to stop using the daguerreotypes of a slave named Renty and his daughter, Delia. The photos were commissioned by a Harvard professor, Louis Agassiz, a biologist who used the images to bolster his argument of white superiority.

“For years, Papa Renty’s slave owners profited from his suffering,” Lanier said in a statement. “It’s time for Harvard to stop doing the same thing to our family,”

The photo, used most recently on the cover of a 2017 book on anthropology, depicts an older black man with white hair. His bones are visible, and he looks directly at the camera. He appears naked from the waist up.

MSN >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1138 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Harvard sued over use of photograph of slave

  1. Tamara zoekt lieve mensen die gratis geld geven om haar afgebrande huis te herbouwen.
    Als die niet staan te dringen om te doneren moet het maar bij anderen vandaan komen:
    https://www.gofundme.com/lanier-family-house-fire

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s