Nieuw

Estland: Joden maken een “Plan van aanpak” tegen de deelname van anti-immigratiepartij EKRE aan de coalitieregering

De officiële organisatie “Joodse Gemeenschap van Estland” heeft aangekondigd dat zij een speciale vergadering houdt om een “actieplan” te ontwikkelen tegen de opname van de anti-Derde Wereld invasie EKRE partij in de nieuwe coalitieregering van dat land.

Volgens een officieel persbericht van het bestuur van de Joodse Gemeenschap van Estland hebben de Joden – die natuurlijk allemaal Israël steunen, dat alle niet-Joodse immigranten al wettelijk en fysiek verbiedt – verklaard dat zij “hun uiterste bezorgdheid uiten terwijl zij de coalitieonderhandelingen volgen en de kans dat EKRE als regerende politieke partij aan de macht komt”.

Volgens de Joden “zijn veel verklaringen van deze partij [de Estse Conservatieve Volkspartij, EKRE] antagonistisch tegenover nationale minderheden en hebben ze tot doel de samenleving te scheiden in insiders en outsiders. Dit kan alleen maar frustratie en spijt veroorzaken”.

“Voor de Joodse gemeenschap zijn de beginselen van het internationaal recht en de Europese waarden belangrijk, waaronder het recht van alle naties op zelfbeschikking en het behoud van culturele diversiteit in onze staat”.

“Wij veroordelen elke uiting van antisemitisme, racisme, vreemdelingenhaat of andere vormen van discriminatie. In de komende dagen zullen wij een speciale bijeenkomst van de Gemeenschapsraad houden, waar wij de huidige politieke situatie zullen bespreken en een actieplan voor onze organisatie zullen ontwikkelen”.

De verklaring verwees ook naar een recent incident toen iemand naar verluidt “Sieg Heil” op straat riep bij de opperrabbijn van Estland, Shmuel Kot, en zei dat “dergelijke manifestaties onaanvaardbaar en onmogelijk zijn” en dat de politie dit incident moet onderzoeken.

De recente verkiezingen in Estland hebben ertoe geleid dat de anti-Derde Wereldinvasie EKRE haar aanhang verdubbelde en 19 zetels in het parlement van het land verwierf, waarbij campagne werd gevoerd op een zeer verstandig en redelijk platform om de immigratie een halt toe te roepen, een referendum over het EU-lidmaatschap, de bevordering van hogere geboortecijfers onder Esten en de normale gezinseenheid van mannen, vrouwen en kinderen.

Hoewel de huidige eerste minister Juri Ratas eerder een coalitie met EKRE vóór de verkiezing had uitgesloten, heeft de verrassende groei van de steun voor die partij hem van zijn beslissende meerderheid beroofd.

Dientengevolge, heeft Ratas coalitiebesprekingen met de leiding van EKRE gelanceerd om zijn belangrijkste rivalen, de Estse Partij van de Hervorming te verhinderen een regering te vormen.

Plaatsvervangend voorzitter Martin Helme van EKRE verwierp de joodse aanvallen als “kwaadaardige en ongegronde hysterie”, aldus een rapport van de Estse publieke omroep ERR.

“Elk van deze bespreking over Nazisme is verwarrend en stom; het heeft alle geloofwaardigheid van om het even welke aard verloren,” zei Helme op de Esimene studio van ETV.

“De Estse samenleving zal onder deze coalitie samengebracht worden, want wij hebben een zeer brede steun”.

Hij zei dat EKRE geen “islamitische massa-invasie” van Estland wil, en voegde daaraan toe dat boze feministen en een aantal andere maatschappelijke groepen hun eisen niet begrijpen.

“We vechten om ervoor te zorgen dat er zich in ons land geen oorlogsgebieden ontwikkelen zoals in Zweden, Frankrijk en Duitsland,” legde hij uit. “Onze boodschap is dat immigratie onder onze controle moet blijven”.

Helme merkte over het vermeende “Sieg Heil” opperrabbijn incident ook op dat het “inderdaad slecht was wanneer mensen op straat worden nageroepen”, maar dat de persoon die de woorden schreeuwde een “dronken zwartrijder was die alleen maar wat schreeuwde”.

“Ik heb ook bedreigingen ontvangen, maar heeft [aartsbisschop van de Estse Evangelische Lutherse Kerk] Urmas Viilma dat veroordeeld [net als hij deed met de opperrabbijn]? Nu maakten ze gebruik van een dronken zwartrijder en zijn dronkemansgebral”.

Helme voegde eraan toe dat EKRE niets tegen de joodse gemeenschap van Estland heeft en merkte op dat zijn partij de enige partij in Estland was die verklaarde dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël moet zijn.

De website van de Joodse gemeenschap van Estland demonstreert hun steun voor de Joodse staat Israël, en droeg een “gelukkige verjaardag Israël” groet aan de Joodse etnostaat op zijn onafhankelijkheidsdag.

Hun steun voor Israël – wiens premier zei dat dat land alleen voor Joden was en dat het een muur bouwde om “wilde beesten” (dat wil zeggen niet-Joden) uit Israël te weren – is rechtstreeks in tegenspraak met hun verzet tegen de EKRE.

Blijkbaar is de Joodse Gemeenschap van Estland perfect op haar gemak met het idee van Joden in Israël die niet-Joden wegschoppen en “tegengesteld zijn aan nationale minderheden en tot doel hebben de samenleving te scheiden in in insiders en outsiders”.

Opnieuw gaat het om de ene set normen voor joden en de andere voor niet-joden. Joden mogen hun eigen etno-staat hebben, die alleen voor hen is voorbehouden, maar iedereen die zelfs maar suggereert dat blanken precies hetzelfde recht hebben, zijn “racisten, xenofoben en antisemieten”.

* Er wonen ongeveer 1.950 joden in Estland, op een totale bevolking van 1,32 miljoen.

Bron:

Estonia: Jews “Plan Action” against Coalition Government which Includes Anti-Invasion EKRE Party

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1116 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Estland: Joden maken een “Plan van aanpak” tegen de deelname van anti-immigratiepartij EKRE aan de coalitieregering

  1. vonpuffelen // maart 23, 2019 om 16:38 //

    Dus zo’n kleine 0,0015% maakt daar de dienst uit, hoog tijd voor het goyim om die paar shekelrekels er uit te flikkeren.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s