Nieuw

Amnesty: Elektrische auto’s rijden op kinderarbeid

Amnesty International heeft de elektrische auto-industrie ervan beschuldigd zichzelf als milieuvriendelijk te verkopen, ondanks het feit dat zij veel van haar batterijen produceert op vervuilende fossiele brandstoffen en onethisch gewonnen mineralen.

De rechtengroep zegt dat de productie van batterijen koolstofintensief kan zijn, terwijl de winning van mineralen die erin worden gebruikt in verband wordt gebracht met schendingen van de mensenrechten, zoals kinderarbeid.

Amnesty eist dat de EV-sector binnen vijf jaar met een ethische en schone batterij op de proppen komt en dat in de tussentijd de koolstofvoetafdrukken worden onthuld en de bevoorradingsketens van belangrijke mineralen worden geïdentificeerd.

“Elektrische voertuigen zijn van cruciaal belang om de auto-industrie te verlossen van fossiele brandstoffen, maar ze zijn op dit moment niet zo ethisch als sommige detailhandelaren graag zouden willen dat wij geloven”, aldus het bedrijf, dat het initiatief aankondigde op de Nordic Electric Vehicle Summit in Oslo.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Amnesty: Elektrische auto’s rijden op kinderarbeid

 1. Jack vanderVeen // maart 23, 2019 om 05:48 //

  binnenkort worden zowel chassie, alsook carrosserie, alsook accu!s op basis van gecomprimeerde CO’ geproduceerd.
  Wat willen we nog meer?
  Jammer dat de flora dan “verhongert” ( :)) )

  Like

 2. vangie1206j // maart 23, 2019 om 12:35 //

  Ach gut ze hebben weer wat gevonden om tegen te protesteren.

  Like

 3. Wat heeft Amnesty de afgelopen 30 jaar gedaan met al die subsidie gelden?
  Zelf verrijking, de mensen in Afrika hebben ze in ieder geval niet geholpen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s