Nieuw

’AIVD: Britse shariageleerde Haitham al-Haddad heimelijk op Haga’

De omstreden Britse shariageleerde Haitham al-Haddad heeft „heimelijk” lessen verzorgd op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam, meldt NRC. Ook zouden andere radicale islamitische voormannen betrokken zijn bij de school en zou de schoolleiding een Tsjetsjeense terreurbeweging hebben gefinancierd.

Dat staat in een vertrouwelijk ambtsbericht dat inlichtingendienst AIVD in januari 2019 aan de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft gestuurd. Het ambtsbericht, ingezien door de krant, vormt de informatie op basis waarvan Halsema twee weken geleden haar „ernstige zorgen” over de islamitische middelbare school uitte en het bestuur verzocht op te stappen.

Telegraaf >>

En waarmee Halsema, door naar buiten te treden, dus het onderzoek onderuit haalde. Ik ga niet speculeren of ze dat bewust deed of dat ze dat deed om dat ze een aandachtsgeile vrouw is en graag in de media komt. Feit blijft dat ze het onderzoek verpest heeft.

Wij hebben al veel vaker aangegeven, dat die school niet alleen gesloten had moeten worden, maar nooit geopend had mogen worden. Er waren simpelweg nooit genoeg leerlingen om geld te vangen. En dan kunnen we de hele Islam er buiten laten. Dat heeft er niks mee te maken. Niet genoeg leerlingen betekent geen financiering. Simpel. Maar het moest en zou gebeuren.

Ben ik nog benieuwd of de AIVD Haitham al-Haddad inschat als een politieke, religieuze of jihadistische salafist. Ha ha. Op een dag gaat het ook bij hen wringen. Islam = islam en is een politieke jihadistische ideologie vermomd als religie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s