Nieuw

Tsunami van vandalisme tegen kerken in Frankrijk

© Twitter / Sotiri Dimpinoudis

Binnen slecht een week tijd zijn tientallen katholieke kerken gevandaliseerd. Vanuit de kerkautoriteiten zijn over de aanvallen geen uitspraken gedaan, maar in plaats daarvan richt men de focus op antichristelijke dreiging en is de hoop uitgesproken dat politici en politie tot op de bodem van de zaak zullen gaan.

In Parijs werd volgens de politie de kerk van Saint-Sulpice opzettelijk in brand gestoken. Men is nu op zoek naar naar verdachte daders en de schade zal enkele honderden miljoenen euro’s bedragen om te herstellen.

In Nîmes werd de kerk van Notre-Dame des Enfants op een ongewoon walgelijke manier ontwijd toen de daders onder andere een kruis met ontlasting hadden geschilderd.

In Lavaurus werd de kerk aangevallen door een groep jonge mannen die de arm op een Jezus standbeeld verdraaiden om het eruit te laten zien alsof het een obsceen gebaar maakt.

Antichristelijke misdaden
De gemeenschappelijke noemer van de aanvallen is het antichristelijke karakter. In de afgelopen maanden zijn er ook aanslagen gepleegd op joodse begraafplaatsen met beschilderde hakenkruizen op de graven.

Volgens gegevens heeft ongeveer 80 procent van het vandalisme tegen religieuze gebouwen betrekking op christelijke kerken en in 2018 gemiddeld twee kerken per dag in Frankrijk. Vorig jaar registreerde het ministerie van Binnenlandse Zaken 541 antisemitische aanvallen, 100 anti-moslim en 1.063 antichristelijke. Ondanks het grote aantal zijn er zelden krantenkoppen.

Bron:

Twelve French Churches Attacked, Vandalized in One Week

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Tsunami van vandalisme tegen kerken in Frankrijk

 1. Tijd voor een volks opstanding.

  Like

 2. Raar hè dat als kerken in de fik worden gestoken je er bijna niets van hoort maar o wee als je een plakje ham voor een moskee legt

  Like

 3. edwin vissers // maart 21, 2019 om 20:45 //

  2. Markus 13:28-29
  En leer van de vijgenboom deze gelijkenis: wanneer zijn tak al zacht wordt en de bladeren uitspruiten, dan weet u dat de zomer nabij is.

  Zo ook u, wanneer u deze dingen zult zien gebeuren, weet dan dat het nabij is, voor de deur.

  Like

 4. Dit is heiligschennis…wie dit doet, hoort hier niet thuis en moet opdonderen

  Like

 5. Jack vanderVeen // maart 22, 2019 om 08:48 //

  U, christenen, moet meer bidden.
  Wij, paus en overige Vaticaan bewoners, doen dat ook. En kijk bij ons! Geen kerk die ontheiligd wordt.
  Nou ja, kerk is wel een uitgelezen plek om even iemand (apart) te nemen of genomen te worden.
  Ik wil niet zeggen dat moskeeën een betere bestemming kennen.
  Gewoon alles plat en thuis belijden.

  Like

 6. Van dasselaar // maart 22, 2019 om 10:42 //

  Ik hoop dat Jezus snel terug komt het lijkt er telkens meer naar toe te gaan. Deze mensen mogen van mij achterblijven en de oordelen van onze God ondergaan.
  Ze zullen niet weten wat hun overkomt

  Like

 7. Wat hadden we dan verwacht dat de islam zich naar westerse waarden en normen zou aanpassen?
  Nee Indiase vrienden van mij schrokken zich wild toen zij Rotterdam zagen, hun reactie was: Hoe is dit mogelijk! Hebben jullie dan niets geleerd van India?
  Indonesië?! dit was echt een schok voor hen,want 10 jaar geleden waren zij ook hier en toen al zeiden ze, ik hoop dat jullie regering wijzer is dan bij ons wij hebben zoveel leed en dierbaren verloren. Ik zei toen nog, nee ik denk niet dat het in NL zover komt!
  Wat was ik nog naïef en goedgelovig.
  Dom hé?

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Tsunami van vandalisme tegen kerken in Frankrijk – modilanto
 2. Tsunami van vandalisme tegen kerken in Frankrijk | Y Gwir yn erbyn y byd

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s