Nieuw

Trump: Golanhoogten zijn Israëlisch

Oktober 2015: Enorme olievondst in Golan Heights – Israëlische media

In de door Israël bezette Golan-hoogvlakte is een grote olievoorraad aangetroffen, met voldoende reserves om Israël nog tientallen jaren te kunnen onderhouden, volgens de media van het land.

De Israëlische aanwezigheid op de Golanhoogten is omstreden. De regio is een internationaal erkend Syrisch gebied dat sinds de Zesdaagse Oorlog tussen Israël en verschillende Arabische staten in 1967 door Israël is bezet. VN-resolutie 242 (1967) eist de terugtrekking van de Israëlische strijdkrachten uit de bezette gebieden in het conflict. Israël is het niet eens met de formulering van de resolutie en zegt dat de gebieden omstreden zijn.

Naar verluidt kan de potentiële productie oplopen tot miljarden vaten, terwijl Israël 270.000 vaten per dag verbruikt. Israël importeert momenteel tot driekwart van zijn olie uit de semi-autonome Koerdische regio in Irak, aldus de Financial Times uit augustus. RT >>

Is die muur met Mexico al eens af ?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Trump: Golanhoogten zijn Israëlisch

 1. Jack vanderVeen // maart 22, 2019 om 09:14 //

  Oorlog voeren en als verliezer eruit tevoorschijn komen geeft altijd verlies.
  Of vroeger of later. (Of men moet oorlog voeren in Europa, dat geeft grootste economische groei die men maar kan wensen)

  Like

 2. vonpuffelen // maart 22, 2019 om 18:58 //

  Syrie was er toch echt wel iets eerderbij dan die zionistenstrook.

  Like

 3. Like

 4. vonpuffelen // maart 23, 2019 om 11:41 //

  Het valt tegen dat Royal Dutch Shell ook niet probeert om een graantje mee te pikken, meestal zijn ze er als de kippen bij.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s