Nieuw

Macron zet aankomende zondag antiterreureenheid in tegen Gele Hesjes

A man on a bicycle rides past by a mural by street artist PBOY depicting Yellow Vest (gilets jaunes) protestors inspired by "La Liberte guidant le Peuple" painting by Eugene Delacroix in Paris on January 8, 2019. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION

De Franse president Emmanuel Macron heeft opdracht gegeven tot het inzetten van de antiterroristische strijdkrachten van het leger bij de Gele Hesjes-protesten aanstaande zaterdag. Elite-soldaten van de antiterreureenheid Sentinelle moeten openbare gebouwen en andere faciliteiten beveiligen.

Dit werd op woensdag aangekondigd door regeringswoordvoerder Benjamin Griveaux na een kabinetsvergadering in Parijs. Griveaux legde uit dat de politie zich op die manier kon concentreren op de bescherming van de openbare orde. “Sentinelle” (wachtpost) werd in januari 2015 in Parijs gelanceerd na de aanvallen van de islamisten op de satirische krant “Charlie Hebdo” en een joodse supermarkt. De soldaten moeten synagogen, luchthavens, treinstations en toeristische attracties zoals musea of de Eiffeltoren in Parijs tegen mogelijke aanvallen beschermen.

Burgemeester Christian Estrosi kondigde aan dat de regering ook van plan is om op zaterdag in Nice Gele Hesjes-demonstraties te verbieden. Zondag bezoekt de Chinese president Xi Jinping de stad aan de Franse Middellandse-Zeekust. Na het massale geweld tijdens de Gele Hesjes-protesten afgelopen zaterdag in Parijs, had de regering een verbod op demonstraties aangekondigd. Het kon ook de boulevard Champs-Elysées in Parijs betreffen, waar relschoppers veel winkels hadden verwoest en in brand hadden gestoken.

Bron:

Macron setzt Anti-Terror-Einheit gegen Gelbwesten ein

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8469 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Macron zet aankomende zondag antiterreureenheid in tegen Gele Hesjes

 1. vangie1206j // maart 21, 2019 om 23:58 //

  Dat durft die lafbek wel maar tegen dat moslim gajes schijt hij in zijn broek.

  Liked by 2 people

 2. Lars024 // maart 22, 2019 om 08:34 //

  Dat is #Eurogendfor, het heimelijke EU-leger (en nog veel meer): voor het neerslaan van o.a. burgeropstanden incl. license to kill. Puur een test case (net als bij de Catalanen gebeurde).

  Ik verwacht dat de Fransen hierdoor alleen maar NOG meer anti-establishment zullen worden, die hebben nl. WEL ballen.

  ZIE: https://jdreport.com/eurogendfor-het-prive-leger-van-de-eu-grandeurs-tegen-de-volkeren-van-europa-is-ingezet-in-frankrijk/

  Like

 3. Like

 4. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s