Nieuw

“Haatspraak” – Brigitte Bardot opnieuw in het brandpunt van de autoriteiten

De filmlegende en dierenrechtenactivist Brigitte Bardot ziet zichzelf vervolgd voor “aanzetten tot rassenhaat”. In een open brief aan de plaatselijke gouverneurs had ze geklaagd over de wreedheid tegen dieren op het eiland La Réunion. Ze noemde de Franse bewoners van het eiland in de Indische Oceaan “ontaarde wilden”.

Het voormalige sekssymbool zei dat ze woedend was dat veel van de mensen die in het Franse overzeese gebied leefden wreed waren tegen dieren. “De inboorlingen hebben hun wilde genen behouden”, schreef juffrouw Bardot in een open brief. Op het ongeveer een miljoen tellende eiland wonen veel hindoes, wiens gedrag vooral het vroegere sekssymbool irriteert. Op het “demonische eiland” zouden ze niet alleen geiten offeren, maar ook wreed zijn tegen honden en katten.

Tijdens Indiase-Tamil-feesten op wat zij het “demonische” eiland noemt, zouden hindoes geiten hun hoofden afsnijden en hun ingewanden in zee gooien om haaien aan te trekken, die op hun beurt een bedreiging vormen voor zwemmers.
Volgens MailOnline verwees ze ook naar “het kannibalisme van afgelopen eeuwen” en beschreef de overwegend katholieke inwoners van Réunion als “een gedegenereerde bevolking die nog steeds doordrongen is van de barbaarse tradities van hun voorouders”.

De actrice, die in 1956 wereldberoemd werd met haar naaktscène in de film “Et Dieu… créa la femme”, neemt nog steeds geen blad voor de mond als het gaat om dieren. Al vijf keer werd ze veroordeeld voor het aanzetten tot haat omdat ze kritiek had op de halal slachtingen van moslims en joden.

En ook in het licht van haar recente uitspraken slaat de verontwaardiging weer toe. Amaury de Saint-Quentin, de prefect van Réunion, heeft de recente “haatdragende” uitbarsting van Bardots overgedragen aan de Franse aanklagers Brigitte Bardots verklaringen waren “beledigend en racistisch” en vormen een strafbaar feit, aldus Amaury de Saint-Quentin. Annick Girardin, de Franse minister van Buitenlandse Zaken van Réunion, sloot zich aan: “Gewoon racisme hoort niet thuis in de gedachtewisseling,” zei ze.

In Parijs uitte Richard Ferrand, voorzitter van het Lagerhuis, zijn “minachting” voor de opmerkingen van Bardots. Dierier Robert, president van Réunion, beschreef hen als “onverantwoordelijk, afschuwelijk en verachtelijk”. Hij zei dat haar brief diep racistische uitingen bevatte die “absoluut onaanvaardbaar” waren.

Volgens dierenrechtenactivisten is dierenmishandeling in La Réunion gebruikelijk en worden er bloedige dierenoffers in religieuze ceremonies getolereerd. In de afgelopen jaren hebben de wateren rond het eiland herhaaldelijk de krantenkoppen gehaald met een bijzonder hoog aantal haaienaanvallen, aldus MailOnline.

Bron:

„Hass-Rede“ – Brigitte Bardot wieder im Fokus der Behörden

We leven in een wereld waarin je barbaren geen barbaren meer mag noemen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on “Haatspraak” – Brigitte Bardot opnieuw in het brandpunt van de autoriteiten

  1. Alphons Mantel // maart 22, 2019 om 08:14 //

    zoals gebruikelijk gaat het weer niet over de inhoud van het (wan) beleid van de overheid

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s