Nieuw

Google opnieuw veroordeeld – 1,5 miljard euro betalen voor concurrentie delicten

Google hoofdkwartier. Foto: Jürgen Plasser (CC BY-NC-SA 2.0).

Google blijft zijn positie misbruiken. Nu is de IT-gigant veroordeeld voor het overtreden van de mededingingswetgeving in de EU, deze keer voor de Adsense-advertentieservice. De boete belandt deze keer op 1,5 miljard euro.

Het is niet de eerste keer dat Google is nagevorst op het overtreden van de mededingingswetten. Twee jaar geleden werden ze beschuldigd van het manipuleren van de resultaten in hun zoekmachine om hun eigen producten te bevoordelen.

Tegelijkertijd werd het bedrijf onderzocht wegens het verhinderen dat websites reclame maken op de zoekmachines van de concurrenten van bedrijf. Het onderzoek begon in 2016 en heeft nu geleid tot een vonnis van de EU waarin Google wordt veroordeeld tot 1,5 miljard euro voor schendingen van de mededingingswetgeving.

In een persbericht van de Europese Commissie schrijft commissaris Margrethe Vestager dat Google “op illegale wijze misbruik heeft gemaakt van zijn dominante positie op de markt voor online zoekadvertenties”.

Ze gaat verder:

Het misbruik duurde meer dan 10 jaar en ontzegde andere bedrijven de mogelijkheid om te concurreren op basis van verdiensten en de voordelen van concurrentie voor consumenten te verhinderen.

Door misbruik te maken van de sterke positie die ze in de markt hebben met hun Adsense-programma, waarmee ze advertenties in de zoekresultaten aanbieden, hebben ze dus een misdaad gepleegd. De weergegeven advertenties komen alleen uit de eigen zoekmachine van Google en sluiten de opties van Microsoft’s Bing en Yahoo uit, waarvan de EU van mening is dat ze de concurrentie op de markt direct belemmeren.

Google heeft al eerder een boete van 4,3 miljard euro opgelegd gekregen, nadat de Europese Commissie van mening was dat Google zijn onderscheidende positie op de mobiele markt heeft uitgebuit via het Android-besturingssysteem.

Bron:

Commission fines Google €4.34 billion for illegal practices regarding Android mobile devices to strengthen dominance of Google’s search engine

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8203 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Google opnieuw veroordeeld – 1,5 miljard euro betalen voor concurrentie delicten

 1. Frans Gerards // maart 21, 2019 om 18:18 //

  Ik heb net een nieuwe mobiel en bijna met 1 druk op de knop stond al mijn data en foto´s op mijn nieuwe mobiel. Allemaal dankzij Google en gratis, daarnaast doet Google zoveel gratis goede dingen echt fantastisch. Ze hebben die positie veroverd omdat ze gewoon verschrikkelijk goed de beste zijn voor miljoenen particulieren. Voor mij mogen ze. Die incompetente, ondemocratische nietskunners en zakkenvullers, presteren totaal geen ene malle moer. Jaloezie!!!

  Like

 2. Wat fijn voor jou dat je met 1 druk op de knop al je persoonlijke gegevens en filmbeelden met Google kan delen.

  Like

 3. vangie1206j // maart 22, 2019 om 10:23 //

  Rommel ben jij voor of tegen deze absurde schofterige hoge boetes opgelegd door de grootste dominante en dictatoriale ondemocratische bende genaamd De Europese terreur bende? .

  Like

 4. @vangie1206
  Ik ben voor geen van beide. Van mij mogen ze alle twee in de stront zakken en als ze elkaar dwarsliggen, doet me dat groot genoegen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s