Nieuw

Politie in Nieuw Zeeland had geluk – bewapende antiterrorisme-oefening in het centrum van Christchurch tijdens de terreurdaad

50 mensen werden vermoord toen de terrorist Brenton Tarrant twee moskeeën in de stad Christchurch aanviel. Maar omdat tijdens de terroristische aanslag een antiterrorisme-oefening plaatsvond in het centrum van de stad had de politie het geluk dat ze Tarrant zo snel konden grijpen.

Het duurde 36 minuten voor de politie in Nieuw-Zeeland Christchurch om de terrorist Brenton Tarrant te grijpen die op vrijdag 50 onschuldige moslims in twee moskeeën vermoordde. De politie was slechts na zes minuten op de plaats nadat zij was gealarmeerd en een specialistisch team na enkel tien minuten, volgens de New York Times.

Er wordt nu gemeld dat het antiterrorisme-team normaal gesproken later zou zijn gekomen, maar dat het team op dat moment een oefening in de buurt had waar men een soortgelijke aanval trainde die de Tarrant uitvoerde.

Chris Cahill, politie-inspecteur en sinds 2016 leider van een Nieuw-Zeelandse politievakbond, legt uit dat de politiemannen zich wijdden aan een antiterrorisme-oefening in het stadscentrum toen Tarrant zijn misdaad beging.

De Nieuw-Zeelandse politie draagt meestal geen vuurwapens, nog minder tactische uitrusting. Daarom was het een zeer welkome samenloop van omstandigheden dat vanwege de politieoefening het wapen- en inzetteam van de politie zeer dicht ter plekke waren.

Bron:

NZ Police “Happened to Be in a Training Session” When Mosque Shooting Began

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8203 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Politie in Nieuw Zeeland had geluk – bewapende antiterrorisme-oefening in het centrum van Christchurch tijdens de terreurdaad

 1. alwine kerkhof // maart 20, 2019 om 14:34 //

  Ach, wat toevallig

  Liked by 2 people

 2. Daniël // maart 20, 2019 om 15:28 //

  Dit is het standaard patroon tijdens valse vlag aanslagen. Het was dus een valse vlag aanslag. De premier greep het voorval dan ook direct aan om de wapenwet aan te scherpen. Ook dit is het standaard patroon.

  Liked by 2 people

 3. Scarface // maart 20, 2019 om 17:50 //

  Pay no attention to that man behind the curtain.

  Like

 4. Dat bewijst dus dat de aanslag een nep aanslag was.

  Like

 5. vonpuffelen // maart 21, 2019 om 18:45 //

  En al zouden er wat kapot moeten worden geschoten, who cares?
  Onze handlers al zeker niet want er staan er nog 6 miljard of wat op de wachtlijst.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s