Nieuw

Onverwachte wending in regeringsonderhandelingen in Estland: Conservatieve mannen zetten liberale vrouw buitenspel

Estland parlementsgebouw. Bron: Wikimedia. Auteur: Stan Shebs.

Alle analisten geloofden dat er in Estland na de recente verkiezingen een liberale regering zou worden gevormd. Maar nu heeft een conservatieve coalitie de macht in handen genomen.

Bij de parlementsverkiezingen van twee weken geleden werd de Liberale Hervormingspartij de grootste in het parlement. Partijleider Kaja Kallas werd uitgeroepen tot winnaar en leek de eerste vrouwelijke premier van Estland te worden.

Maar in plaats daarvan nam de zittende premier, Jüri Ratas van de Centrumpartij het initiatief tot samenwerking met andere partijen behalve de Liberale Hervormingspartij. Hij begon regeringsonderhandelingen met de twee partijen Ekre (Conservatieve Volkspartij) en Isamaa (Vaderland).

Het is niet de eerste keer in Estland dat de grootste partij buiten de regering wordt gelaten. Na de verkiezingen van 2003 kwam de Centrumpartij buiten de regering terecht, ook al won ze de verkiezingen.

– Het is duidelijk dat degene die nu onderhandelt over de regering de samenleving aan het uiteendrijven is, aldus een teleurgestelde Kaja Kallas in een interview voor de Estse omroep ERR gisteren, aldus de Finse Yle.

De nieuwe midden-rechtse coalitie heeft 57 mandaten van 101 in het parlement, Riigikogu. De drie partijen stegen met in totaal 9 mandaten, terwijl de Hervormingspartij met 4 mandaten toenam. De sociaal-democraten waren de de grote verliezers van de verkiezingen.

Bron:

Regeringsförhandlingarna i Estland tog en överraskande vändning: Den liberala kvinnan verkar spelas ut av konservativa 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8202 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Onverwachte wending in regeringsonderhandelingen in Estland: Conservatieve mannen zetten liberale vrouw buitenspel

  1. Mooi weg met die hoerige nsb nazi’s. Die laffe zeikerd. Heft in handen nemen. En nu een verbod op geweld en porno, ook op internet.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s