Nieuw

Italië: “Reddingsschip” aan de ketting gelegd

Mare Jonio, via twitter

En weer werd er een schip van de NGO’s “reddingsschepen” aan de ketting gelegd. Na het aanleggen van de “Mare Jonio” op dinsdagavond op Lampedusa en de inbeslagname ervan, is het Openbaar Ministerie in Sicilië een onderzoek naar, niet met naam genoemde personen, gestart wegens het faciliteren van illegale migratie.

Het NGO-schip met 49 personen van de Italiaanse organisatie Mediterranea Saving Humans was eerder de toegang tot de haven verboden. Volgens de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini had het schip de instructies van de bevoegde Libische kustwacht getrotseerd.

In plaats van de personen naar de ongeveer 70 kilometer verwijderde Libische kust te vervoeren en daar te laten verzorgen, had de Jonio de meer dan 200 kilometer naar het kleine eilandje in de Middellandse Zee bij Sicilië afgestoomd. Matteo Salvini heeft uiteindelijk toegegeven. Misschien wilde hij een escalatie vermijden.

Vandaag, woensdag, zal het senaat stemmen over de opheffing van zijn immuniteit. Hij moet worden vervolgd wegens vrijheidsbeneming, omdat hij in de kwestie “Diciotti” geen migranten aan land heeft laten komen. Salvini heeft echter de meerderheid van de regeringscoalitie van de Lega en Vijfsterrenbeweging achter zich en zal in staat zijn om de motie af te weren.

De exploitanten van de Mare Jonio zitten nu in de problemen. Volgens een nieuwe richtlijn handelen ngo-scheepsmanagers tegen de orde en veiligheid van de staat wanneer zij mensen van de reddingsgebieden van andere landen oppikken en naar Italië brengen. Overtredingen kunnen leiden tot gevangenisstraffen wegens mensensmokkel.

De “zeeredding”paradox, in plaats van 70 km naar Libië, worden passagiers meer dan 200 km naar Lampedusa verscheept.

Intussen wordt het vermoeden steeds duidelijker dat het bij de activiteiten van de “reddingsboten” zich vooral handelt om politieke motieven. Minister van Binnenlandse Zaken Salvini heeft bijvoorbeeld kritiek op het feit dat Luca Casarini, woordvoerder van Mediterranea, als een van de bekendste leiders binnen de linkse autonome beweging in Italië actief is. De NGO doet zich voor als partij die politiek onafhankelijk is.

Zoals PI-NEWS onlangs meldde, waren de Duitse “reddingsboten” van de Alan Kurdi (NGO Sea-Eye) na een drie weken durende “kapervaart” zonder resultaat teruggekeerd naar Palma de Mallorca. Kardinaal Reinhard Marx had hiervoor een kerkbelasting van 50.000 euro betaald. Voor niets! De “kwaliteitspers” heeft er niet over bericht.

Bron:

Italien: „Seenotschlepper“ an die Kette gelegt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8202 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Italië: “Reddingsschip” aan de ketting gelegd

  1. trebor2110 // maart 20, 2019 om 22:41 //

    kijk caroliene krijgt ook nog geld van rutte
    https://www.dumpert.nl/mediabase/7648619/2ab4ab8d/carolien_2.html

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Italië: “Reddingsschip” aan de ketting gelegd | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s