Nieuw

“Ik zal een bloedbad aanrichten”: Bus vol Italiaanse kinderen in brand gestoken door Senegalees

Een bus vol schoolkinderen in Italië werd woensdag in een buitenwijk van Milaan door de chauffeur in brand gestoken uit protest tegen de migranten die verdronken zijn als gevolg van de opstelling van het land bij het blokkeren van migrantenschepen, aldus Reuters.

De politie werd ter plaatse geroepen en slaagde er al snel in om iedereen in veiligheid te brengen alvorens de man te arresteren.

De chauffeur, Ousseynou Sy, een 47-jarige Italiaan met Senegalese nationaliteit en een strafblad, schreeuwde naar verluidt “Stop de dood op zee, ik zal een bloedbad aanrichten”, aldus politiewoordvoerder Marco Palmieri.

Alle kinderen konden ontsnappen voordat de bus volledig in vlammen opging. Een kind vertelde verslaggevers dat de man had gedreigd om benzine over hen te gieten en hen in brand te steken.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, kreeg kritiek van pro-migrantengroepen nadat hij de havens van het land had gesloten voor NGO-migrantenschepen die voornamelijk Noord-Afrikaanse vluchtelingen over de Middellandse Zee vervoeren – wat resulteerde in verschillende patstellingen tussen Italiaanse autoriteiten en migrantenboten die internationale krantenkoppen haalden.

Onlangs weigerde Salvini een schip met 49 migranten, de Mare Jonio, aan te meren en zei dat de passagiers “behandeld, gekleed en gevoed kunnen worden”. We kunnen ze alle comfort bieden, maar ze zullen geen voet aan wal zetten in Italië”.

Salvini heeft maandag een richtlijn uitgevaardigd waarin staat dat schepen die mensen in zeegebieden in de Middellandse Zee “redden” tijdens operaties die niet gecoördineerd worden door het commandocentrum in Rome, onder Libische verantwoordelijkheid vallen en geen recht hebben om Italië als haven te gebruiken.

Salvini zei dat elke inbreuk op de internationale maritieme of Italiaanse wetgeving “gezien zal worden als een met voorbedachte rade ondernomen actie om illegale immigranten naar Italië te brengen en mensenhandel te vergemakkelijken”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8202 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on “Ik zal een bloedbad aanrichten”: Bus vol Italiaanse kinderen in brand gestoken door Senegalees

 1. Gelijk het land uitzetten, samen met nog 3000 mensen. En de schade verhalen op die man. Plus een directe stop zetting van alle hulp aan Afrika.

  Like

 2. trebor2110 // maart 20, 2019 om 22:33 //

  moet je maar niet weglopen met je handboeien nog om , wel heel lullig en zielig voor de nabestaande
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3324868/ontsnapte-man-dood-gevonden-in-rivier-met-handboeien-nog-om

  Like

 3. Op de brandstapel met hem en zijn as verspreiden over de zee.

  Like

 4. Like

 5. Deze kinderen zijn gered door engelen

  Like

 6. Daniël // maart 21, 2019 om 12:06 //

  Een man met enorme ballen en een man naar het hart van elk weldenkend mens. Geweldig!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s