Nieuw

Duitse Joodse Raad waarschuwt voor de opkomst van populisten in Europa

Josef Schuster waarschuwt voor populisten als Viktor Orban. Zij zouden vooroordelen tegen Joden aanwakkeren en gebruiken. Bij de Europese verkiezingen hoopt hij op een duidelijk engagement voor Europa en de Europese Unie.

Ongeveer twee maanden voor de Europese verkiezingen waarschuwt de voorzitter van de Centrale Raad van Joden, Josef Schuster, voor een versterking van de populisten.

– Naar mijn mening is er in veel landen een steeds gevaarlijker mengeling van nationalisme en extremisme. Alle burgers in de EU worden opgeroepen om op te komen voor democratie. We moeten het debat echter niet alleen aan politici overlaten, maar moeten het ook bijvoorbeeld in kerken of verenigingen voeren, aldus Schuster in de Heilbronner Stimme.

Schuster heeft scherpe kritiek op de campagne van de Hongaarse premier Viktor Orbán, die anti-EU posters heeft geplakt waarop de voorzitter van de Europese Commissie Juncker en de joodse miljardair Soros te zien zijn.

– Wat men in de verkiezingscampagne in Hongarije ziet, ligt boven een aanvaardbare grens. Hier wordt duidelijk politiek met antisemitische stereotypen gevoerd. Vooroordelen tegen Joden worden opgewekt en aangemoedigd. Het is een grote stap over de rode lijn, zei Schuster.

De voorzitter van de Joden Raad roept ook op tot een herziening van de Duitse wet op de Handhaving van het Internet, die de sociale netwerken verplicht om krachtig op te treden tegen boodschappen van haat.

– De Wet op de Handhaving van het Netwerk was een belangrijke en correcte stap, maar het lijkt mij niet in alle opzichten van kracht te worden.

De wet moet snel worden “geoptimaliseerd”. Het was onbegrijpelijk dat haatdragende berichten nog steeds niet onmiddellijk werden verwijderd. In de sociale media zijn er nog steeds ruimten waarin men zich kan uiten zonder zich zorgen te maken dat men wordt vervolgd voor beledigingen.

– Wat bijzonder slecht is, is dat ook anti-joodse clichés uit het nazi-tijdperk en complottheorieën een belangrijke rol spelen, klaagt Schuster.

Hij richt zich met vermanende woorden tot voetbalclubs die onlangs te maken hadden gehad met racistische incidenten.

– Helaas is het geen nieuw inzicht dat de supporters van individuele clubs door rechts zijn geïnfiltreerd. Spelers worden beledigd vanwege hun afkomst, religie of huidskleur. FC Union Berlin heeft zich zeer duidelijk gedistantieerd van de antisemitische aanval van haar fans op Almog Cohen, en heeft zich verontschuldigd en de gevolgen daarvan getrokken. Helaas was de reactie in Chemnitz niet zo duidelijk. Ik hoop dat de clubs een duidelijk standpunt zullen innemen tegen antisemitisme en racisme. Ook met het risico dat sommige van hun “fans” niet meer naar het stadion komen, openbaart Schuster smartelijk zijn gewaarwordingen.

Het Chemnitzer FC stadion was onlangs getuige van controversiële rouwverklaringen voor een bekende rechtse hooligan.

Bron:

Zentralrat der Juden warnt vor Erstarken der Populisten in Europa

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8021 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Duitse Joodse Raad waarschuwt voor de opkomst van populisten in Europa

 1. Het is voor hem te hopen dat de populisten winnen. Anders zullen de joden helemaal geen leven meer hebben onder de overmacht van de moslims. Dit is er echt weer één die niet na denkt over de toekomst maar alleen een kort termijn visie heeft.

  Liked by 3 people

 2. @Stef // maart 20, 2019 om 23:44

  één?
  Alle Joodse lobby- en belangengroepen hebben dezelfde agenda voor het westen als deze heerschap.

  Like

 3. trebor2110 // maart 21, 2019 om 00:06 //

  Like

 4. Ben-Jaap Ongeduld // maart 21, 2019 om 00:19 //

  Tommy Robinson is een Zio-ORK, netzoals G.W. van de PVV ook een ZIO-ORK is. In het vrije west-europa en de VS hangt nu eenmaal je success af van hoe diep je bukt voor Netannaaijoe cs. Jetten, Rutte, Baudet, Klaver, Wilders, ze weten er alles van om de oorspronkelijke bewoners ( volgens Merkel de mensen die hier al wat langer wonen….) linea recta naar de afgrond te dirigeren. Welnu, OVER MIJN LIJK! Laten die eskimopijpenkrrullen maar dakkapelletjes gaan plukken in het buitenste buitenbos!

  Liked by 1 persoon

 5. Domme joden die geen verstand gebruiken. Juist de extremistische islam is behalve voor de joden een steeds grotere bedreiging voor iedereen. Ze moeten renigreren.

  Liked by 2 people

 6. Hij zou beter kijken in Zweden hoeveel Joden daar nog wonen ,kan ze op een hand tellen .

  Liked by 1 persoon

 7. Als ik het goed gelezen heb, dan heeft Josef Schuster een probleem met de afbeelding van Juncker en Soros op de poster die Victor Orbán gebruikt voor propaganda doeleinden, nou het is wel heel erg duidelijk dat Schuster de “populisten” als ideologische vijanden heeft verklaard, het in mijn visie erg paradoxaal. Victor Orban is de voorvechter van een vrij Europa, dan is mijn conclusie dat Josef Schuster het oké vindt dat Europa en met name Duitsland verder geïslamiseerd wordt. De foto hierboven doet mij sterk vermoeden dat extremistische, orthodoxe Joden ook behoorlijk incestuous zijn, neef en nicht, scheef gezicht.

  Like

 8. Jack vanderVeen // maart 21, 2019 om 06:46 //

  Door Wie wordt deze achterlijke jood gesponsord?
  Het land waar deze halve gare in elke stad en dorp ongestoord met keppeltje op kan rondlopen is: Hongarije.

  Liked by 1 persoon

 9. Hoezo. Orban is al eerder bij Netanyahu op bezoek geweest en de twee kunnen het prima vinden met elkaar…Welcome to the Matrix.

  Liked by 1 persoon

 10. Met Joodse raden moet je oppassen. Ze hielpen in het verleden volop mee oom hun genoten op de trein te zetten met het gevoel dan redden wij het zelf wel.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s