Nieuw

Arbeidsmigranten die werkloos worden mogen hun Nederlandse WW-uitkering voortaan zes maanden meenemen naar een ander land, in plaats van de huidige drie

© Pixabay

Het exporteren van Nederlandse WW-uitkeringen leidt tot grootschalig misbruik in Polen, zo onthulde Nieuwsuur afgelopen maandag.

De uitbreiding van de termijn van het exporteren van een WW-uitkering naar zes maanden is een deel van een groter pakket aan hervormingen van de Europese sociale zekerheid. Zo mogen arbeidsmigranten vanaf nu na een maand werken in Nederland al aanspraak maken op de WW-uitkering. Ze mogen hun arbeidsverleden in een ander EU-land daarbij optellen. Mensen kunnen in theorie jarenlang lage premies betalen in de ene EU-lidstaat en vervolgens jarenlang een hoge uitkering ontvangen in een ander EU-land.

NOS >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

8 Comments on Arbeidsmigranten die werkloos worden mogen hun Nederlandse WW-uitkering voortaan zes maanden meenemen naar een ander land, in plaats van de huidige drie

 1. Ja het is jammer dat die bommelding van gisteren loos alarm was. Van mij mogen ze het geheel opblazen. Het is een toch een instituut van lunatics die totaal geen meerwaarde voor de maatschappij hebben. Ze schuiven elkaar baantjes toe omdat ze niet in staat zijn in de normale wereld te fungeren.

  Liked by 1 persoon

 2. Socialisme.
  Iedereen even arm.

  Like

 3. Jack vanderVeen // maart 20, 2019 om 22:29 //

  Rommel, je bedoelt vast: iedereen moet onderdeel van een failliete staat vormen. Heerlijk honger en armoede.

  Like

 4. antiislamnu // maart 20, 2019 om 22:59 //

  Wat een voorspoed brengt die e.u ons echt weer een hele vooruitgang dit super slimme plan weer een enorme winst pakker er bij.

  Like

 5. Marcel Man // maart 21, 2019 om 00:12 //

  was mij in 2012 al bekend. In dit geval tuinders nemen tijdens het hoogseizoen polen aan, maar alleen als ze i.i.g. 6 maanden kunnen werken zodat ze daarna in aanmerking komen voor een ww uitkering. Dus het bedrijf de lusten van lage lonen en de samenleving de lasten voor de uitkeringen. Mogelijk gemaakt door onze bestuurders. Tijdens de winter is er geen immigrant meer te bekennen in het tuinbouwgebied. Het is dus niet zozeer de vraag wanneer de ww potten zijn leeg getrokken maar wanneer. Door deze nieuwe wet zal het helaas vrij snel gaan. Lijkt mij realistisch dat de werkgevers de potten gaan vullen voor de mensen waar ze een voordeel van hebben.

  Like

 6. vangie1206j // maart 21, 2019 om 11:39 //

  Goed idee te betalen door die EU dwazen.
  Waarom zegt lulhannes Rutte niet keihard Nee tegen dat rampenplan Brussel.
  Wat een ongelofelijke zak is die Rutte.

  Like

 7. flyer210 // maart 21, 2019 om 11:53 //

  Nederland is als een vergiet waarvan de gaten steeds groter worden, daar valt niet tegenop te werken.

  Like

 8. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s