Nieuw

Salvini ontzegt Italiaans invasieschip de toegang tot Italië met nooddecreet

Mare Jonio, via twitter

Vorig jaar berichtte Fenixx al dat smokkel-NGO’s een nieuwe tactiek zeiden te zullen gaan gebruiken. Ze wilden smokkelschepen onder Italiaanse vlag gaan laten varen zodat ze niet gestopt konden worden. De eerste van die boten was de Mare Jonio (zie foto boven).

Nu is de Mare Jonio voor het eerst in actie gekomen en heeft 49 binnendringers opgepikt van het Libische strand.

foto ter illustratie

TNO:

In wat een wereldprimeur moet zijn, heeft de Italiaanse vice-premier Matteo Salvini een Italiaanse en geregistreerde invasieboot de Mare Jonio verboden aan te meren in een Italiaanse haven onder een nieuw nooddecreet dat hij uren eerder had ondertekend, omdat het smokkelschip opzettelijk 49 sub-Saharaanse Afrikaanse indringers op 40 mijl uit de kust van Libië op had gepikt om hen naar Europa te pendelen.

Volgens een bericht in de nieuwsdienst van Ci Siamo is de Mare Jonio nu voor anker gegaan ten zuiden van het eiland Lampedusa nadat ze de indringers hebben opgepakt van een rubberboot voor de kust van Libië.

De Afrikanen beweerden de Middellandse Zee over te willen steken met hun vaartuig – een flagrante leugen omdat een schip van die omvang de oversteek nooit had kunnen voltooien, een feit waarvan zij zich terdege bewust zouden zijn geweest. Ze waren natuurlijk op een directe, vooraf afgesproken rendez-vous met het invasietaxi-schip, dat hen tegemoet kwam zoals gepland en hen “redde” voor de volgende fase van hun invasie in Europa.

De Mare Jonio was al ongehoorzaam aan een bevel van de Libische kustwacht om de sloep van de veroveraars niet te naderen.

Salvini kondigde echter eerder op Twitter aan dat de “havens gesloten” waren voor de Mare Jonio – een zet die niet werd verwacht door de eigenaren van dat schip, een conglomeraat van pro-Derde Wereld invasie Italianen, die hebben betoogd dat het niet mogelijk is om een Italiaans geregistreerd schip het recht te ontzeggen om aan te meren in Italië, in tegenstelling tot de andere buitenlandse indringer taxischepen die nu allemaal door Salvini zijn afgewezen.

Zoals Repubblica meldde, is het “niet duidelijk hoe het mogelijk zal zijn om de landing van het schip op Lampedusa te voorkomen zonder in strijd te zijn met de internationale normen”.

De zaak zal de eerste test zijn van een nieuwe richtlijn die de avond ervoor om 22.00 uur is ondertekend door Salvini, waarin staat dat de “modus operandi” van schepen die indringers in het gebied “redden” en vervolgens richting Italië brengen, illegaal handelen en een “bedreiging voor de openbare veiligheid” vormen, zelfs als het Italiaanse schepen zijn.

Bijgevolg, zo vervolgt het decreet, zijn er geen omstandigheden waaronder een dergelijk vaartuig in Italië mag aanlanden. Het decreet stelt verder dat Libië “veilig is voor vluchtelingen” en dat “Libische, Tunesische en Maltese havens adequate hulp kunnen bieden op het gebied van logistiek en gezondheidszorg, en veel dichterbij zijn”.

Tot slot wordt in het decreet, gericht aan de leiders van de politie, de marine en de kustwacht, gesteld dat het de bedoeling is om ervoor te zorgen dat alle operaties op zee ontworpen moeten zijn om “de illegale binnenkomst van immigranten op het nationale grondgebied te voorkomen en om de orde en de openbare veiligheid van de Italiaanse staat te beschermen”.

Repubblica voegde daaraan toe: “Het enige dat op dit moment zeker is, is dat het ministerie van Binnenlandse Zaken niet zal toestaan dat het schip aanmeert en dat de commandant van het schip vervolgd zal worden voor het vergemakkelijken van illegale immigratie en mensenhandel”.

De Mare Jonio is momenteel het enige smokkelschip dat nog in de Middellandse Zee opereert.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Salvini ontzegt Italiaans invasieschip de toegang tot Italië met nooddecreet

 1. Goed gedaan Salvini! Ook deze invasie is afgewend ondanks het gedrag van de landverraders die Italië en heel Europa willens en wetens kapot willen maken; Salvini is sterker 🙂 Mijn respect ook voor de Libiërs die de indringers daar proberen te houden

  Liked by 2 people

 2. antiislamnu // maart 20, 2019 om 11:49 //

  Ik wil ook een Salvini!!!!

  Like

 3. Het wordt nu eindelijk tijd voor duidelijkere taal. De marine opdracht geven boten terug te sturen, waarna weigering naar de haaien schieten. Een alliantie langs de hele zuid grens, met de boodschap: niemand komt er meer in, legaal of ilegaal. Plus minstens 10000 per maand van die mensen uitzetten.

  Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

 1. Salvini ontzegt Italiaans invasieschip de toegang tot Italië met nooddecreet | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s