Nieuw

Onze tolerantie heeft grenzen ! Zet de Amerikaanse gezant uit omdat hij zich gedraagt als ‘bezettingscommissaris’, zegt Duits parlementslid

Grenell (twitter)

Berlijn lijkt het geduld te verliezen met de Amerikaanse ambassadeur die geen blad voor de mond nam over de Duitse defensie-uitgaven. Een hooggeplaatst parlementslid eiste dat de gezant naar huis zou worden gestuurd omdat hij “als een bezettingscommissaris” handelt.

Wolfgang Kubicki, vice-voorzitter van het Duitse parlement, riep op om Richard Grenell onmiddellijk uit te roepen tot persona non grata, zo meldden de lokale media. De emotionele opmerking bleef niet beperkt tot wat Berlijn moest doen met betrekking tot de Amerikaanse ambassadeur.

“Als een Amerikaanse diplomaat zich gedraagt als een hoge commissaris van een bezettingsmacht, zal hij moeten leren dat onze tolerantie zijn grenzen heeft,” zei Kubicki boos. Grenell had opnieuw de lijn overschreden en bemoeide zich ,,met politieke zaken van de soevereine Federale Republiek,” zei het parlementslid.

Eerder citeerde de officiële Twitter-account van de Amerikaanse ambassade in Berlijn Grenell als zeggend: “Het verminderen van de toch al onaanvaardbare verplichtingen tot militaire paraatheid is een zorgwekkend signaal aan de 28 NAVO-bondgenoten van Duitsland“.

Grenell werd in mei 2018 beëdigd als Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, nadat hij in aanmerking kwam voor de posten van de ambassadeur bij de NAVO en de VN. Binnen enkele uren na zijn aantreden in Berlijn ontstak hij een schandaal toen hij eiste dat Duitse bedrijven die zaken doen in Iran “onmiddellijk hun activiteiten stopzetten“.

In de loop van 2018 raakte Grenell meerdere malen in de clinch met Duitse politici, onder meer door zijn dreiging voor het bestraffen van lokale bedrijven die deelnamen aan het Nord Stream 2-pijplijnproject in Rusland, een eis om de handelsbetrekkingen met Iran te verbreken en een oproep Washington te helpen druk uit te oefenen op Moskou.

In mei van hetzelfde jaar kreeg hij een veelbetekenend advies van Wolfgang Ischinger, een gepensioneerde Duitse afgezant naar de VS. “Mijn advies, na een lange ambassadeurscarrière: leg het beleid van je eigen land uit, en lobby bij het gastland,” tweette de diplomaat, toevoegend: “Maar vertel het gastland nooit wat te doen, als je uit de problemen wilt blijven.”

Bron:

‘Our tolerance has limits!’ Expel US envoy for acting like ‘occupation commissioner’, says German MP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Onze tolerantie heeft grenzen ! Zet de Amerikaanse gezant uit omdat hij zich gedraagt als ‘bezettingscommissaris’, zegt Duits parlementslid

  1. trebor2110 // maart 19, 2019 om 18:54 //

    Like

  2. vonpuffelen // maart 20, 2019 om 19:17 //

    Laat Duitsland sinds 1945 ook daadwerkelijk bezet gebied zijn, net als Nederland trouwens.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s