Nieuw

Hoe Greta Thunberg wordt misbruikt voor klimaat-paniekzaaierij

Achter het "eenvoudige meisje" uit Stockholm schuilt een goed gesmeerde PR-machine. Foto: Anders Hellberg / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Greta Thunberg, een eenvoudige leerlinge uit Zweden die zich bekommert om het klimaat. Zo willen ze het aan het publiek wijsmaken. Een blik achter de schermen laat echter zien dat er achter het 16-jarige meisje met de lange vlechtstaarten een enorme enscenering en PR-campagne schuilgaat.

De Greta Thunberg Hype

Stoïcijns, met versteende mimiek, reciteert de Zweedse tiener die lijdt aan het Aspergersyndroom (vorm van autisme) altijd haar ingestudeerde tekst. Ze is elke dag bang en maakt zich zorgen over haar toekomst omdat de de gevestigde bevolking niets doet om de klimaatverandering te stoppen, is de boodschap van Greta. Op klimaatconferenties verschijnt ze als media-stergast, duizenden leerlingen gaan plotseling de straat op om te demonstreren tegen de klimaatverandering, omdat “een van henzelf” zich om het klimaat bekommert. Binnen een zeer korte tijd werd het apathisch uitziende meisje met lange vlechtstaartjes als een media-effectief icoon van de klimaatbescherming-lobby gehyped.

Foto’s van een bleek meisje met een handgeschreven bordje voor de Zweedse regeringszetel gingen de wereld rond. En waarom mag in het bijzonder zij op het Economisch Wereldforum en in de mainstream berichgeving euforisch over dit onderwerp spreken? Verbaasd wrijf je in je ogen en je vraagt je af, hoe kan dat?

Wanneer de televisiebeelden liegen

Velen herinneren zich de door de mainstream sterk uitvergrootte rapportages over de toespraak van Thunberg op de VN-conferentie over klimaatverandering in Katowice, toen zij naar verluidt de politici de les las. Wat de tv-beelden niet hebben laten zien: niemand luisterde naar haar. Het meisje sprak voor een bijna lege zaal. Veruit de meeste politici hadden het evenement al verlaten. Een klassiek geval van publieke manipulatie.

De Thunberg-dynastie

Een aspect waarom Greta in het bijzonder werd gekozen als “Jeanne D´Arc” van de klimaatbeweging is te vinden in haar afstamming. De Thunbergs zijn een wijd vertakte invloedrijke familie in Zweden en gevestigd in het links-groene milieu.

Een blik achter de schermen laat zien dat Greta Thunberg geenszins een eenvoudig schoolmeisje is, zoals ze aan het publiek wordt gepresenteerd. Integendeel, de Thunbergs zijn geen onbekenden in Zweden. Greta wordt gemanaged door haar vader, Svante Thunberg, een Zweedse acteur, producent, auteur en zakenman. (Unzensuriert deed verslag van de zakelijke activiteiten van Thunbergs). Greta’s grootvader was ook een bekende acteur en nasynchronisatieartiest.

Greta’s moeder, de operazangeres Malena Ernman, is een fanatieke klimaatactiviste die zich ook actief voor immigratie en asielzoekers inzet. Waar zou de angst van haar dochter voor de “door de mens veroorzaakte” klimaatverandering toch vandaan komen?

Een ander spoor dat naar het links-groene politieke milieu leidt, heeft te maken met een verwante van de Thunbergs, voormalig parlementslid Anna Horn von Rantzien, die in de jaren 1988-1991 voor de Groenen in de Zweedse Rijksdag zat. Horn was de kleindochter van de toenmalige Zweedse Nobelprijswinnaar Svante Arrhenius.

Greta in de voetsporen van haar voorvader

Svante Arrhenius, een voorvader van het zogenaamd “eenvoudige schoolmeisje”, kreeg in 1903 de Nobelprijs in de categorie Chemie. Arrhenius wordt beschouwd als mede-oprichter van de Nobelstichting en had als directeur een beslissende invloed op de toekenning van de prijzen.

En wat een toeval: al in 1896 werkte hij aan een theorie om de ijstijden en de invloed van CO2 op de opwarming van de aarde te verklaren, waarmee zich de kring rond Greta Thunberg’s angst voor klimaatverandering en haar nominatie voor de Nobelprijs voor de vrede afsluit.

Propagandamachines organiseerden “studentenstakingen”

Een ziek 16-jarig meisje organiseerde een landelijke studentenstaking in Zweden om het wereldklimaat te redden. Andere schoolkinderen zouden als gevolg wereldwijd spontaan soortgelijke wekelijkse stakingen hebben georganiseerd. Zo willen ze ons dat laten geloven. Maar wie kan dat geloven?

“Vrijdagen voor de toekomst” is de naam van de goed georganiseerde studentenstakingen in dit land. Afgelopen vrijdag kwamen bijvoorbeeld 10.000 leerlingen bijeen voor een dergelijk evenement op de Heldenplatz in Wenen. Waarom niet “Zondagen voor de toekomst”? Heel eenvoudig, want studentendemo’s op zondag zouden een spelbreker zijn. Met het tolereren van de schoolautoriteiten is het spijbelen van school leuker dan het opofferen van je vrije tijd op zondag. Omdat men in het weekend liever met de familie in de SUV rondrijdt. Dat weten de initiatiefnemers en de organisatoren natuurlijk ook. De spijbelaars worden beloond met vluchtige bezoeken van hun vermeende idool Greta Thunberg, die speciaal voor de verschillende evenementen wordt ingezet.

Radicale “milieuactivisten” op de achtergrond

Al in januari van dit jaar onthulde Weltwoche wie of wat er achter de hype rond Greta Thunberg zat, die leidde tot een zogenaamde wereldwijde jongerenbeweging die opriep tot een studentenstaking voor klimaatbescherming.

Naast de activistische organisatie “We don’t have time”, een sociaal platform die ondersteuning biedt voor ingrijpende klimaatinvesteringen, werden activisten van de internationaal actieve, radicale milieubeweging “Extinction Rebellion” geïdentificeerd. Het brein achter de Greta Thunbergcampagne is de Zweedse PR-expert Ingmar Rentzhog, die volgens de Weltwoche goede contacten heeft met diverse propagandabedrijven.

Greta wordt uitgebuit

Greta is een geïndoctrineerde spreekpop die onvoorwaardelijk gelooft wat ze zegt. Dat maakt haar op haar beurt geloofwaardig voor het publiek. Dit maakt het voor de klimaatlobby des te gemakkelijker om het zieke meisje over haar rug voor eigen doeleinden te misbruiken en goed zaken te doen.

Bron:

Wie Greta Thunberg für Klima-Panikmache missbraucht wird

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8203 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Hoe Greta Thunberg wordt misbruikt voor klimaat-paniekzaaierij

 1. Betrapt! Europese Commissie blijkt drijvende kracht achter het klimaatspijbelen ; https://cultuurondervuur.nu/betrapt-europese-commissie-blijkt-drijvende-kracht-achter-het-klimaatspijbelen/

  Like

 2. Geeft u ook weer even een donatie ? Om de wilde dieren die met uitsterven worden bedreigd te redden. Rijk&Machtig stellen dit zeer op prijs. https://www.hln.be/wetenschap-planeet/dieren/video-ophef-over-laffe-jager-die-slapende-leeuw-besluipt-en-doodschiet~a6cf6f44/

  Like

 3. vangie1206j // maart 19, 2019 om 23:31 //

  Hoe red men de wereld, 1 draai wereldwijde economie de nek om, 2 roei drie kwart van de mensheid uit en voila de wereld is gered.

  Like

 4. Jack vanderVeen // maart 20, 2019 om 06:21 //

  Vangie1206j, zou ¾ van de mensheid wel voldoende zijn. Al die negerts en andere getinten vermenigvuldigen zich als konijnen. 1 man gaat gewoon over 10 vrouwen. Dus doe maar roeien tot er nog maar 10% over is van de wereldpopulatie.
  Laat dat dan ook maar werkende deel van de mensheid betreffen.
  Dan komt Afrika geheel vrij voor de dieren en alle andere landen die er nogal gekleurd uitzien op de wereldkaart.

  Like

 5. vangie1206j // maart 20, 2019 om 07:02 //

  OK. Iets te kort door de bocht mijnerzijds heb dan vergeten te schrijven die drie kwart moet zijn alleen die niet blank zijn. Beter zo.!!

  Like

 6. Jeanette K // maart 21, 2019 om 10:23 //

  Perfecte analyse van Telegraafcolumniste Nausicaa Marbe over Greta Thunberg.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3094976/onfris-kinderen-als-klimaatmartelaars
  Voor wie het is vergeten: FvD heeft gisteren geschiedenis geschreven, nog nooit eerder vertoond: van niks op 12 zetels in de 1e Kamer.
  Jesse Klaver denkt dat hij met z’n 8 zetels het verschil kan maken in de 1e Kamer…

  Like

 7. vangie1206j // maart 21, 2019 om 10:54 //

  Ik heb dat stuk ook even gelezen.
  Een paar punten uit dat verhaal. Dat dit wicht autistische is kan goed kloppen met zulke achterlijke ouders. 2 ze moeten die USB stick uit haar nek halen gaat ze waarschijnlijk weer praten als een 15 jarige en niet als een Linkse klimaat zot

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s