Nieuw

De katholieke kerk in Polen weigert te betalen voor zijn seksueel kindermisbruik

382 Poolse priesters hebben tot 625 minderjarigen seksueel misbruikt – alleen al sinds 1990. De kerk betreurt dit, maar wil geen schadevergoeding betalen. Tegelijkertijd zijn er aanwijzingen dat de bisschoppen zich aan uitgebreide verhullingen hebben gewijd.

Het is de allereerste keer dat de katholieke kerk in Polen cijfers geeft over het aantal pedofilieslachtoffers binnen de kerk. Eerder werd toegegeven dat er misbruik van kinderen is geweest en dat er daders onder de priesters en geestelijken zijn geweest, maar hebben nooit de enorme omvang hebben onthuld.

Volgens de statistieken die nu door de Poolse bisschoppen zijn gepresenteerd, hebben zich 382 priesters/geestelijken in de afgelopen dertig jaar aan totaal 625 minderjarigen vergrepen. 198 van deze daders vergrepen zich aan kinderen jonger dan 15 jaar. 280 selecteerden slachtoffers in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. De cijfers tonen de situatie van 1990 tot juni 2018.

– Wij voelen pijn, schaamte en schuldgevoelens dat dergelijke situaties hebben plaatsgevonden, zei aartsbisschop Wojciech Polak in verband met het openbaren van het rapport.

Hoewel enkele daders zijn vervolgd door kerkelijke rechtbanken heeft de Poolse kerk consequent geweigerd om de slachtoffers financieel te vergoeden, iets wat de katholieke kerk in verschillende andere landen heeft gedaan. De Poolse bisschoppen hebben tot nu toe ook geweigerd om vergeving te vragen voor hun handelingen wanneer ze zich bezighouden met omvangrijke bedekkingen van het misbruik.

De stichting “Wees niet bang”, die de misstanden en verhullingen van de kerk in kaart heeft gebracht, heeft het onlangs tijdens een bijeenkomst in het Vaticaan aan de paus overhandigd, met de namen van 24 Poolse bisschoppen waarvan is aangetoond dat ze de slachtoffers het zwijgen hebben opgelegd. Een aantal van deze 24 bisschoppen bevindt zich in de absolute top van de kerk.

Bron:

Poland’s Catholic Church says 382 priests abused minors since 1990

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8202 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on De katholieke kerk in Polen weigert te betalen voor zijn seksueel kindermisbruik

 1. antiislamnu // maart 20, 2019 om 01:24 //

  Wat een ellende brengen al die geloven met zich mee een ding hebben ze met elkaar gemeen of het nou christenen katholieke of moslims zijn .
  Geen van alle kunnen ze met hun poten van kinderen afblijven

  Liked by 2 people

 2. Jack vanderVeen // maart 20, 2019 om 06:07 //

  Antiislamnu, het lijken wel negerts.

  “De katholieke kerk in Polen weigert te betalen voor zijn seksueel kindermisbruik
  Posted op maart 19, 2019 door Rommel in Nieuws, Uncategorized // 1 Comment

  382 Poolse priesters hebben tot 625 minderjarigen seksueel misbruikt – alleen al sinds 1990”
  Exclusief alle verhulling en uiteraard.
  Dat de katholieke kerk, gezaghebbende leden ervan, niet willen dokken is logisch.
  Iemand die naar de hoeren gaat is mij best, maar niet van mijn centen.
  Zo zullen diverse gezaghebbende ook denken.
  Die pedo’s onder ons is o.k., maar moeten maar uit eigen zak ophoesten. En die zakken zijn leeg.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s