Nieuw

China’s 10 miljoen moslims krijgen vluchtelingstatus – in Zweden

Nu zal het voor de Oeigoeren en andere moslimgroepen uit China eenvoudiger zijn om asiel te krijgen in Zweden, schrijft Sverige Radio. De achtergrond is de vervolging waaraan de groep geacht wordt te zijn blootgesteld.

De Zweedse Migratiedienst heeft besloten dat Oeigoeren en andere moslimminderheden in China nu de vluchtelingenstatus in Zweden krijgen, schrijft Fria Tyder.

Dit zal het voor hen gemakkelijker maken om in Zweden asiel- en verblijfsvergunningen te verkrijgen.

Reeds in september verleden jaar had de rood-groene regering besloten deze groepering niet uit Zweden te verwijderen.

China heeft grootschalige rehabilitatiekampen voor moslims opgezet, omdat zij de groep als een bedreiging voor het land zien. Dit is de achtergrond van het besluit van de Migratiecommissie. De autoriteit is van mening dat China moslims in de praktijk verhindert hun religie uit te oefenen.

– Wat we zien is dat het een tamelijk vergaande staatsrepressie is. Waar men personen kan aanhouden en interneren zonder dat er sprake is van een strafrechtelijke vervolging. Men wordt geplaatst in wat wordt omschreven als een omscholingskamp. Dit gebeurt willekeurig, zegt Carl Bexelius, plaatsvervangend hoofd juridische zaken van de Migratiecommissie, aan Sverige Radio.

Volgens Sverige Radio heeft de Zweedse Migratiedienst nu een nieuw standpunt ingenomen, waarin wordt gesteld dat het voldoende is dat dat er een risico van vervolging in China bestaat en daarmee dus in Zweden asiel wordt verleend.

In China bevinden zich ongeveer 10 miljoen Oeigoeren, waarvan de meeste in de regio Xinjiang wonen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8485 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on China’s 10 miljoen moslims krijgen vluchtelingstatus – in Zweden

 1. vangie1206j // maart 19, 2019 om 11:53 //

  Goed zo help het land maar snel naar de verdommenis.

  Like

 2. Jack vanderVeen // maart 19, 2019 om 12:59 //

  Vangie1206j, Zweden is al naar de verdoemenis.
  Maar gaat nu heel Europa meetrekken in haar ondergang.
  Straks heeft iedereen die Europa in wil komen een Chinees paspoort. Velen zijn reeds oeigoers aan het leren, lijkt best wel beetje op Turks, hetgeen impliceert dat straks uit Azerbeidzjan, Turkije, Armenië en nog wat Turkse oud enclaves, allemaal “oeigoeren” naar Zweden komen. Als Schengenland ook iedereen door Europa vrijreizen.
  Met het verdict van Marakkech op zak kan elke Chinees, die zegt oeigoer te zijn, zich nestelen in Europa en ook al die anderen als boven vernoemd.

  Like

 3. Wat een belachelijk besluit…
  Als ze zo lief zijn zijn ze vast geen bedreiging voor China.

  Waarom grijpt China zo in denk je?
  Stelletje naivelingen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s