Nieuw

Onderzoek toont aan: het nieuwe klimaatslimme ontwerp van Boeing leidde tot de ramp

Noorwegen heeft 18 Boeing 737 Max in zijn vloot.

De gretigheid om meer brandstofefficiënte en klimaatvriendelijke vliegtuigen te produceren leidde tot veranderingen in het ontwerp van de Boeing Max 8. De verslechterde vliegeigenschappen zouden worden gecompenseerd door MCAS – een systeem dat verantwoordelijk is voor ten minste één vliegtuigongeval.

Uit het onderzoek naar de eerste ramp met Boeing Max 8 – het zogenaamde Lion Air ongeval – is gebleken dat het ongeval veroorzaakt werd door een defect MCAS-systeem. MCAS staat in het Engels voor “Maneuvering Characteristics Augmentation System” en werd door de vliegtuigfabrikant in het geheim als eerste geïntroduceerd op het Max 8-vliegtuig.

De reden hiervoor is dat nieuwe zuinige – en veel grotere – motoren niet onder de vleugels pasten. Daarom moesten ze het ontwerp van het vliegtuig veranderen en de motoren hoger en meer naar voren plaatsen. Ook de voorste landingsgestellen moesten worden verlengd.

De maatregelen resulteerden in 14% lager brandstofverbruik – maar tegelijkertijd verslechterden de vliegeigenschappen en stabiliteit van het vliegtuig. Het nieuwe ontwerp leidde ertoe dat de neus van het vliegtuig bij het starten te veel omhoog kon gaan, wat kon leiden tot overtrekken of overstijging. Om dit te compenseren werd MCAS geïntroduceerd, dat tot taak had de neus van het vliegtuig automatisch te laten zakken bij een te steile of te lage snelheid. Het systeem werkte op de achtergrond ongeacht de automatische piloot van het vliegtuig.

Het idee was dat de piloten nooit op de hoogte moesten zijn van het bestaan van MCAS – daarom wordt het systeem niet vermeld in het vlieghandboek voor Max 8. De piloten wisten ook niet hoe ze het systeem moesten uitschakelen.

Deze omstandigheid heeft geleid tot het ongeval bij Lion Air afgelopen herfst met 189 slachtoffers. Door een kapotte sensor werd MCAS geactiveerd en liet de neus van het vliegtuig steeds weer zakken tot het in de Javaanse zee neerstortte. De piloten vochten tien minuten lang tegen het systeem, maar waren kansloos omdat ze niet wisten wat MCAS is.

Sindsdien heeft Boeing naar verluidt gewerkt aan een “software fix” die MCAS betrouwbaarder zou moeten maken. Het moet namelijk noodzakelijk zijn dat er meer sensoren reageren voordat het systeem wordt geactiveerd. Het uitfaseren van het systeem ligt echter niet op tafel. Het nieuwe “climate-smart” ontwerp houdt in dat MCAS moet worden bijgewerkt om de inferieure stabiliteit bij het opstarten te compenseren.

Het nieuwe ongeval dat slechts vijf maanden na Lion Air plaatsvond, vertoont veel gelijkenissen met het eerste. Net als in het eerste geval is het vliegtuig tijdens de opstijging neergestort. Het is de vraag of dit ongeval ook door MCAS is veroorzaakt en of het probleem met de Max 8 kan worden opgelost.

Bron:

Utredningen visar: Boeings nya klimatsmarta design ledde till katastrofen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8643 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Onderzoek toont aan: het nieuwe klimaatslimme ontwerp van Boeing leidde tot de ramp

 1. Jack vanderVeen // maart 18, 2019 om 15:46 //

  Conclusie is wel dat de CO² uitstoot op zulke wijze akelig getemperd wordt.
  Bergen vliegtuigen minder in de lucht en legers mensen minder op de aarde.
  Zo ziet men maar weer, op zijn Cruijfiaans, elk nadeel heeft zijn voordeel.

  Liked by 1 persoon

 2. Historically the Dutch have known how to live. How can they
  expect to continue living well if they bring large numbers of ME k*llers into their midst.

  17
  •Reply•Share ›

  Avatar
  b.macintosh Deplorable all day long • 7 hours ago
  Because.they.support the global ethnic cleansing of whites. If they didn’t they’d be called a racist.

  Like the british government, they support the Islamic slavery of whites. Like Rotherham. Like paying the Muslims that cooked her remains and served them to the public when they were finished abusing her because the british government despises whites, so the people do.
  Like the Barabary Coast Slave trade, where over a million whites were kidnapped and sold as slaves. None survived. It only ended when France colonized Algeria.
  We literally have no choice but to get the 1% behind the politicians and the politicians. They have every intention of genociding the entire white race. There’s nothing else behind it.

  -Breitbart

  Ik zit al een tijdje te denken dat wanneer je eigen regering tegen je is, je niets kan beginnen.
  Ze zijn te machtig.
  Nederlandse mensen mogen dan wel weten hoe ze hun leven moeten leiden of wat te doen in noodgevallen, wanneer de regering, en dus ook de media (welke het dictatuur op ons iPhone- startschermpje waarin we leven representeert) tegen zijn eigen bevolking is en hun genocide tussen de lijntjes door verheerlijkt, dan doet dat even naar adem smachten.

  Daar kan de passiviteit vandaan komen, maar het kan ook zijn dat het Nederlandse volk manieren aan het zoeken is om de indoctrinatie het hoofd te bieden, en hierdoor niet anders kan dan het passief te laten gebeuren.
  We worden met zoveel dingen bestookt, dat we ze al snel vergeten. (de initiële woede ebt ook weg)
  Klassiek marxistisch MSM-truukje.
  Dat zorgt ervoor dat we veel meer zorgen hebben dan die ene aanslag waar de MSM ons mee bestookt.
  Als ‘Nederlands’ volk, zoeken we oplossingen, maar we hebben ontdekt dat we ons ondertussen in een levensgevaarlijk wespennest bevinden.
  Deze wespennest uitpluizen, is belangrijker dan alle collateral damage, de slachtoffers ten spijt.
  Wanneer teveel aandacht naar één geïsoleerd geval gaat, word je meegesleurd in het wespennest.
  Het doet naar adem stokken dat zoveel domme burgers in ons land het wespennest waar ze zich in bevinden niet zien, en dat onze regeringen daar schaamteloos misbruik van maken.
  (ze lachen je zelfs uit, en terroriseren je)

  Triestig, maar vluchten, of vechten met een globale linkse regering tegen je, gaat niet meer.
  De brains zullen het moeten doen, maar deze hebben momenteel al werk genoeg om alles te proberen vatten.
  Ja, het zijn rotzakken.

  En ondanks dat de MSM ons bestookt met zever, zullen wij bepaalde personen en feiten nooit vergeten.
  Alleen zij die een IQ hebben natuurlijk. (een zelfstandig IQ)
  Gemakkelijk voor onze anti-Christ-regering: “Dat zijn de mensen met het hoogste IQ, die moeten we elimineren van de menselijke genenpoel zodat we alleen nog makke schapen hebben die zonder het te begrijpen, het globalistisch agenda verder dienen.”

  Liked by 1 persoon

 3. On topic,

  dat past in het globale blanke genocide-plan.

  Like

 4. Of @Jack,
  een geluk bij een ongeluk.

  Like

 5. vangie1206j // maart 19, 2019 om 10:52 //

  14% zuiniger motoren en circa 300 meer doden en financiële schade. Bedankt namens de nabestaande aan al die klimaat terroristen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s