Nieuw

Mossad spionagekring blootgelegd na aardbeving in Christchurch

De Israëlische geheime dienst Mossad is beschuldigd van het uitvoeren van een geheime dienstoperatie in Nieuw-Zeeland, die werd onthuld vanwege de aardbeving in Christchurch in februari.

De operatie werd onderbroken toen een busje van een spionage-cel werd verpletterd door metselwerk dat uit een beschadigd gebouw viel en één van de betrokkene doodde, zo wordt beweerd.

Benyamin Mizrahi, 23, de Israëlische man die stierf in de beschadigde bus, bleek vijf paspoorten op zijn persoon te hebben, meldde de krant Southland Times.

Drie overlevende Israëliërs die met Mizrahi in de bus zaten, vluchtten binnen 12 uur uit Nieuw-Zeeland, op weg terug naar Israël.

Deskundigen van de veiligheidsdienst zijn van mening dat de agenten van Mossad op een missie van identiteitsdiefstal van informatie waren zodat de paspoorten van onwetende burgers konden worden gekloond. De valse paspoorten zouden dan door Israëlische geheimagenten worden gebruikt als dekmantel voor spionageactiviteiten in andere delen van de wereld.

Fred Tulett, redacteur van de Southland Times, zegt dat een “buitengewone” reactie van de Israëlische regering in de uren na de aardbeving de verdenkingen van de veiligheidsinlichtingendienst van Nieuw-Zeeland had versterkt. Dit behelsde onder meer het feit dat Benjamin Netanyahu, de Israëlische premier, op de dag van de aardbeving vier keer een aanvraag deed bij John Key, zijn Nieuw-Zeelandse ambtsgenoot.

Shemi Tzur, ambassadeur van Israël in Australië en Nieuw-Zeeland, reisde van zijn basis in Australië naar Christchurch, waar hij het tijdelijke mortuarium bezocht dat was opgezet om de slachtoffers van de aardbeving te herdenken. Ondertussen vloog het Israëlische defensiehoofd ook naar de door aardbevingen geteisterde stad.

In een volgende stap kwam een opsporings- en reddingsteam uit Israël naar Christchurch, maar het hulpaanbod van de troepen werd door de Nieuw-Zeelandse autoriteiten afgewezen, omdat het niet over de nodige VN-accreditatie beschikte.

Ondanks deze afwijzing werden leden van het Israëlische team geconfronteerd met gewapende Nieuw-Zeelandse militairen nadat ze in de zwaar beschadigde, geïsoleerde “rode zone” van het stadscentrum werden ontdekt, aldus The Southland Times.

De Israëlische regering stuurde later een forensisch team om de autoriteiten te helpen de doden te identificeren. De ambtenaren van Nieuw-Zeeland werden gealarmeerd toen intelligentie-informatie werd verzameld en werd vastgesteld dat het Israëlisch forensisch team toegang tot het nationale politiegegevensbestand verleend was om met het identificatiewerk te helpen.

Men citeert een anonieme veilheidsambtenaar die zegt dat het slechts een paar ogenblikken zou duren voordat een USB-stick in een politiecomputerterminal wordt gestoken en met een programma geladen een Remote Backdoor-toegang tot de databank mogelijk maakt.

Bron:

Mossad spy ring ‘unearthed because of Christchurch earthquake’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8203 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Mossad spionagekring blootgelegd na aardbeving in Christchurch

  1. Zo zie maar dat ook Israël niet te vertrouwen is was er in de jaren eind 80. Toen ook niet zo vrij meer in het midden Oosten. Nu nog veel erger geworden in 2019.

    Like

  2. Hefzibah Yahudah // maart 19, 2019 om 12:35 //

    De Khazarians die in Israël wonen zijn nooit te vertrouwen geweest. Altijd al IDENTITEITS DIEVENg geweest. De wereld SLAAPT. Hopelijk is er nog een kans dat ze wakker worden.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s