Nieuw

Gepantserde voertuigen schieten gaspoeder met het equivalent van 200 traangasgranaten naar Gele Hesjes

Gepantserde voertuigen die traangas schieten, Facebook.

Tijdens act XVII van de Gele Hesjes werd een apparaat ingezet dat in staat is om het equivalent van 200 traangasgranaten in één keer te schieten.

Volgens het persbureau Taranis News gebruikte de politie voor het eerst op het vasteland van Frankrijk het traangaspoeder dat vanuit een gepantserd voertuig wordt gelanceerd.

De informatie werd door de Sirpa Gendarmerie aan het linkse dagblad Libération op zondag 17 maart bevestigd: “Een VB [gepantserd voertuig] heeft traangas vrijgegeven om een vijandige en steeds gewelddadiger menigte in de omgeving van de Arc de Triomphe te verspreiden”, zei de informatiedienst in een verklaring. Het is bekrachtigd door het politiedepartement, die ook het gebruik van een “poedergas”, “in kleine hoeveelheden” bevestigde. Het gebruik van het gas in poedervorm is voor het eerst in Frankrijk.

Het “geheime wapen” werd afgelopen december door de Le Parisien en de Marianne bekritiseerd. Volgens de Paris daily kan dit “apparaat als laatste redmiddel” vier hectare met “een sterk geconcentreerd traangas beslaan, het equivalent van 200 gasgranaten tegelijk”.

Kolonel Carminache van de politieprefectuur vertelde de Marianne afgelopen december: “Ze zijn ontworpen om het voertuig te beschermen als het door aanvallers wordt aangevallen. Als ze in Parijs zouden worden geëxploiteerd, zou het alleen na de gebruikelijke procedure zijn”, zei hij.

Volgens de krant, kon dit apparaat alleen worden gebruikt op “uitdrukkelijke toestemming” van de politiechef Michel Delpuech.

Ondertussen vertonen beelden die tijdens het plunderen op de Champs-Elysees waren gefilmd dat een politieagent voetbalshirts stal en in zijn rugzak stopte.

De winkel van de voetbalclub Paris Saint-Germain werd, net als vele andere winkels, op zaterdag 16 maart op de Champs-Elysées tijdens akte XVIII van de Gele Hesjes geplunderd. De plunderaars werden gefilmd door de journalist van de Brut, Rémy Buisine, meldt Franceinfo.

Een politieman werd op camera’s betrapt terwijl hij voetbalshirts in een zwarte rugzak duwde. De journalist die commentaar gaf op het tafereel werd gemolesteerd door een andere politieagent die hem naar verluidt met een wapenstok sloeg.

Op Twitter beschuldigden veel gezagsgetrouwe burgers de politie van het stelen van goederen en verweten zijn collega voor het verdoezelen van de misdaad door het mishandelen van de journalist. Maar volgens de CGT-Politie Ile-de-France secretaris-generaal waren deze sportartikelen al eerder geplunderd door een man die later werd gearresteerd. De politieagent verzamelde alleen maar bewijzen van de plundering. “De situatie daar was chaotisch. Op elk moment kon het ontaarden. Dus in deze gevallen verzamelen we de voorwerpen zodat we het misdrijf kunnen bewijzen”, beweert de vakbondsman.

Bron:

Armored vehicles shoot gas powder at Yellow Vests

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8202 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Gepantserde voertuigen schieten gaspoeder met het equivalent van 200 traangasgranaten naar Gele Hesjes

  1. Wat is het volgende? Machinegeweer salvo’s? De boodschap is duidelijk. Macron moet eruit, frankrijk moet hervormd worden, grenzen moeten dicht, vluchtelingen eruit. rechts moet overnemen.

    En politie bewijsmatereaal veramelen???? Really……ze moeten het publiek wel voor achtelijk verslijten.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s