Nieuw

Erdogan gebruikt beelden van de schietpartij in de Christchurch moskee voor zijn campagne

Nieuw-Zeelanders krijgen tot 14 jaar gevangenis als ze beelden delen, waar eerst nog met 10 jaar was gedreigd voor het in bezit hebben van beelden.

In Engeland worden ook mensen vastgezet als ze er iets over zeggen, de politie heeft niet duidelijk gemaakt wat er gezegd is.

En Erdogan toont gewoon beelden op grote schermen, meldt Time:

Beelden van de schietpartijen van de Nieuw-Zeelandse moskeeën die door Facebook, YouTube en andere sociale media platforms werden neergehaald, zijn in Turkije weer opgedoken als campagnesteun.

President Recep Tayyip Erdogan showde een montage van videofragmenten van de aanval de moskee in een duidelijke poging om zijn vrome, conservatieve basis voor 31 maart lokale verkiezingen op te hitsen. Op televisiebijeenkomsten in Istanbul en Tekirdag in het westen toonde hij vage fragmenten van het online manifest van de vermoedelijke aanvaller Brenton Tarrant en zijn livestream van het bloedbad in Christchurch, Nieuw-Zeeland, dat het leven kostte aan 50 mensen.

De vermoedelijke aanvaller, die in zijn manifest ook op Turkije richt, “richtte zich op Turkije en mij‘, zei Erdogan. De Turkse leider draaide zich om toen de leider van de belangrijkste CHP-partij in Turkije, Kemal Kilicdaroglu, die in de campagnevideo werd getoond, te beschuldigen omdat hij sprak over ‘terrorisme dat is geworteld in de islamitische wereld‘.

Erdogan beriep zich op anti-moslim sentiment om zijn toegewijde aanhangers aan te sporen om de gelederen te sluiten bij de opiniepeilingen te midden van een economische malaise die een tol eist in de natie van 82 miljoen mensen. De Turkse economie kwam vorig jaar in een technische recessie terecht na een crash van de lire die ook de inflatie naar meer dan vijf keer het officiële doel van 5 procent stuurde.

In zijn manifest zei Tarrant dat de Turken uit het Europese deel van het land moeten verdwijnen en beweerde dat ze “u zullen vermoorden en u uit ons land zullen verdrijven”.

“Ze komen voor Constantinopel en ze zullen elke moskee en minaret in de stad vernietigen,” zei hij, verwijzend naar het hedendaagse Istanbul.

Tarrant tweemaal bezocht Turkije voor een totaal van 43 dagen in 2016, zei Erdogan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Erdogan gebruikt beelden van de schietpartij in de Christchurch moskee voor zijn campagne

 1. antiislamnu // maart 18, 2019 om 21:37 //

  Levensgevaarlijke gek maar ja dat is de profeet Mohammed ook die hij aanbidt alle dictators zijn overigens knetergek.

  Like

 2. Jack vanderVeen // maart 18, 2019 om 23:02 //

  inflatie van de voedingsmiddelen lijkt op 5% PER MAAND. alle groenten en fruit is voor de gewone man langzaam onbetaalbaar aan het worden.
  gezien mijn locatie van waarvandaan ik reageer, wil ik voor eigen welbevinden niet teveel kritiek spuien, dus houd ik het maar bij het inflatieverhaal dat vies tegenvalt.
  de rest van het bovenstaande ga ik niet tegenspreken.

  Like

 3. Gaat die idioot ook de schietpartij in Utrecht mee nemen gepleegd door zo een tyfus Turk.

  Like

 4. Like

1 Trackback / Pingback

 1. Erdogan gebruikt beelden van de schietpartij in de Christchurch moskee voor zijn campagne | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s