Nieuw

Christchurch-terrorist: “Het land waarvan de waarden het dichtst bij mij staan is China”

Fotocollage © Samhällsnytt.

De 28-jarige Brenton Tarrant, gearresteerd voor de terroristische aanslag in Nieuw-Zeeland, waarbij 49 mensen omkwamen en nog veel meer gewond raakten, wordt in de media aangeduid als “extreemrechts”. Echter, in het manifest dat hij voor zijn aanslag schreef, schrijft Tarrant dat het land waarvan hij het politieke systeem het meest bewondert communistisch China is. Dit rapporteert, onder andere, Breitbart.

In het manifest, dat is geschreven in de vorm van een reeks vragen en antwoorden, legt Tarrant uit dat hij niet neonazistisch, xenofoob of islamofoob is. In plaats daarvan beschrijft hij zichzelf als een etnonationalist en ecofascist.

Tarrant spreekt bewondering uit voor de Britse fascistische leider Oswald Mosley in de jaren dertig van de vorige eeuw, maar het politieke systeem van vandaag waarvoor hij de grootste bewondering heeft, is de Chinese linkse dictatuur. In het manifest suggereert Tarrant dat de media het etiket fascist misbruiken, maar beweert dat de journalisten dat voor één keer zullen waarderen – “Ik beschouw mezelf als een ecofascist” – “Yes. For once, the person that will be called a fascist, is an actual fascist”.

Verder beschrijft Tarrant dat er een conflict bestaat tussen de westerse beschaving en de moslimwereld, een theorie die de politicus Samuel P Huntington (1927-2008) aan de Harvard University in de Verenigde Staten in de jaren negentig populariseerde, waar hij geloofde dat de oorlog van de toekomst zich niet zoals voorheen tussen landen zal voordoen, maar tussen verschillende waardesystemen, schrijft Samhällsnytt.

In andere delen van het manifest legt Tarrant uit dat hij “de binnenvallende indringers [de moslims] wil laten zien dat ons land nooit hun land zal zijn”. Tarrant schrijft ook dat hij met de aanval de politieke vijanden van zijn volk wil provoceren om terug te vechten, om hen aan te zetten tot geweld en wraak, zodat de kloof tussen hen en de Europese volkeren verder toeneemt en ervoor zorgt dat degenen die hij als bezetters beschouwd, worden teruggedrongen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7743 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Christchurch-terrorist: “Het land waarvan de waarden het dichtst bij mij staan is China”

 1. vangie1206j // maart 17, 2019 om 07:37 //

  Waarom wordt hij gelijk betiteld als rechtse terrorist en wordt gelijk zij hele doopceel op het internet geplaatst.
  Doen ze dat bij moslim terroristen ook, dacht het niet. Lees hier zelfs dat het een hoax is? Dat lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Ook lees ik hier dat wij (ik) geen medelijden zou hebben met de slachtoffers nee dat heb ik niet want de moslims laten ook niets blijken van medelijden jegens de duizenden op een beestachtige manier vermoorden christenen en niet gelovigen van die zieke islam.
  Laat ik het zo schrijven wie kaatst moet de bal verwachten.
  En nu lopen ze over de hele wereld te janken hoe verschrikkelijk dit wel niet is. Krokodillen tranen zijn het.

  Liked by 6 people

 2. KNETTERGEK // maart 17, 2019 om 10:00 //

  Vangie ik sluit mij aan bij jou mening.

  Liked by 2 people

 3. Het Zonnetje in huis. // maart 17, 2019 om 11:42 //

  Sektarisch geweld is iets dat al eeuwen voortraast over de wereld,Hindoe,s tegen Moslims in India,Boedhisten tegen Moslims in Myanmar,Protestanten tegen Roomskatholieken in Noord Ierland enz. De aanhangers van verschillende religies laten af en toe hun tanden zien ter meerdere glorie van hun Godheid.Zolang Godsdiensten bestaan,zullen fanatiekelingen gruweldaden begaan,het is een pest waar we voorlopig niet aan kunnen ontsnappen !

  Like

 4. antiislamnu // maart 17, 2019 om 11:47 //

  Hij heeft gelijk het westen is veel te passief en laat zich erg makkelijk monddood maken door de linkse rakkers.
  Gewoon de beuk er in nu het nog kan over 20 jaar is er echt geen weg meer terug en sidderen we onder de knoet van de islam.

  Liked by 2 people

 5. Op YouTube zit een moslim (betrekkende de aanslag) die christenen zegt dat ze beter oppassen voor ‘de Chinees.’
  Wat een leugenaars.

  Like

 6. Sjaak Smits // maart 17, 2019 om 18:15 //

  Als je zijn manifest goed leest kun je maar één conclusie trekken. Het is een communist en noemt zich eco fascist. Dus een Folkert cd Graaf in het kwadraat. Dit figuur is niet eens gelieerd aan een rechtseorganisatie, en daar zijn die rechts extremisten echt helemaal gek op. Dus Halsema lees je eerst in voor je iemand een stempel opdruk. Blijft het feit dat je niemand vermoord. Ook die moslims niet welke in de laatste 30 dagen reeds 1800 christenen op hun teller hebben staan.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s