Nieuw

Nieuw-Zeeland censureert het internet na moskeeschietpartij

"De URL is om veiligheidsredenen geblokkeerd" ontmoet een Twitter-gebruiker in Nieuw-Zeeland bij een poging verbinding te maken met 4chan.org.

4chan en andere websites die men kan associëren met systeemkritische ideeën zijn in Nieuw-Zeeland na de moskeeaanval van gisteren geblokkeerd. De blokkering is via de internetproviders gebeurd en het is onduidelijk of er een politieke opdracht achter zit.

In de nasleep van de aanval van gisteren in Nieuw-Zeeland, waar de zelfverklaarde “eco-fascistische” Australische Brenton Tarrant 49 mensen doodde en tot honderd mensen verwondde in een moskeeaanval, heeft het Nieuw-Zeelandse regime beloofd actie te ondernemen tegen het zogenaamde rechts-extremisme.

Gedurende de dag hebben Nieuw-Zeelanders op sociale media en op diverse fora gemeld dat sites als 4chan, 8chan, Liveleak, Kiwifarms en archive.is niet bereikbaar zijn. In plaats daarvan komt het bericht dat “de URL om veiligheidsredenen is geblokkeerd”.

Tarrant gebruikt tijdens de aanval de meeste symbolen en uitdrukkingen die kunnen worden toegeschreven aan de systeemkritische internetcultuur op sites als 4chan en 8chan. Hij speelde ook muziek tijdens de aanval, die populair is bij dat type forum.

De blokkering lijkt te hebben plaatsgevonden via internetproviders, aangezien Fenixx de bovengenoemde pagina’s binnenkomt via het IP-nummer van Nieuw-Zeeland.

De Nieuw-Zeelandse internetprovider Spark bevestigt ook dat sommige buitenlandse websites geblokkeerd zijn, maar beweert dat het een vrijwillig initiatief was.

– Na het tragische incident in Christchurch gisterenmiddag heeft Spark, samen met andere Nieuw-Zeelandse breedbandaanbieders, de toegang tot een aantal buitenlandse websites geblokkeerd die de live-uitzending verzorgden die door de verdachte was opgenomen, vertelde een woordvoerster van het bedrijf aan New Zealand Herald.

Zij wil ook dat de internetcensuur moet worden uitgebreid.

– We blijven proactief proberen om meer websites te sluiten die de schokkende beelden leveren, en waar mogelijk onderhandelen met website-eigenaren, zodat ze de inhoud kunnen afsluiten. Als de aanstootgevende inhoud wordt verwijderd, zullen we de toegang herstellen.

Bron:

Internet companies block video footage of the alleged mosque killings in Christchurch

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8021 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

19 Comments on Nieuw-Zeeland censureert het internet na moskeeschietpartij

 1. vonpuffelen // maart 16, 2019 om 19:37 //

  Zou ik ook doen met zulke valse vlaggen, dat hou je nooit lang vol met internet aan.

  Like

 2. 9 x geraakt worden door een shotgun en geen lichamelijke verwondingen of bloed te zien, ongeschonden muren etc. Filmpje klopt voor geen meter, maar hoe te duiden????

  Like

 3. antiislamnu // maart 16, 2019 om 20:01 //

  Dus geen vrije pers alleen omdat het om moslims gaat?.
  Aanslag op Australiërs in Bali staat wel gewoon op internet wel raar toch?
  https://drive.google.com/file/d/1O3Yr-cBEcc25KOWMdWtKchpQSOuBJAk2/view?usp=drivesdk
  Hierboven nog een filmpje na de schietpartij in de moskee

  Like

 4. marijke // maart 16, 2019 om 20:51 //

  False Vlag of niet, de DODEN schijnen w e l echt te zijn !
  Bron : collega van mijn zoon, die familie heeft wonen vlakbij de schietpartij daar in Nieuw-Zeeland.

  Like

 5. marijke // maart 16, 2019 om 21:24 //

  Mijn informatie van 20.51 uur kan nooit kloppen, dus bij deze : zie de link hieronder

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/videobeelden-van-schutter-brenton-tarrant-live-stream-christchurch-nieuw-zeeland/
  ALLES volkomen nep !

  Like

 6. vonpuffelen // maart 17, 2019 om 09:54 //

  Er zaten “echte” beelden bij dus moet het wel waar zijn.

  Like

 7. NZ politie contact eigenaar van kiwifarms.net, vraagt ip adres en email van alle mensen die de video hebben bekeken of gelinkt.

  Like

 8. Like

 9. vonpuffelen // maart 17, 2019 om 15:53 //

  Kun je nagaan hoe wanhopig ze zijn om hun bullshit onder het tapijt te houden.
  Vroeger duurde het jaren voor valse vlaggen aan het licht kwamen.
  Denk aan 9-11 en de Port Arthur shoot-out, tegenwoordig duurt het een paar uur voordat het fakenews online afgeschoten wordt.
  Nodisinfo.com ligt er helaas uit, hier waren ze meestal een van de eersten.

  Like

 10. skeeter // maart 17, 2019 om 20:25 //

  mijn comment worden ook behoorlijk gecensureerd de laatste tijd, hebben ze soms New Zealand personeel bij Fenixx?

  Like

 11. skeeter // maart 17, 2019 om 20:25 //

  “mijn comment worden ook behoorlijk gecensureerd de laatste tijd, hebben ze soms New Zealand personeel bij Fenixx?”

  Ik denk dat Fenixx een van de weinige bladen is waar men toch redelijk vrijuit zaken kan vermelden.Dus waar u dat op baseert weet ik niet,{gaat mij verder ook niet aan,is mijn zaak niet},mogelijk heeft u het hier en daar niet al te “gedekt” aangepakt.

  Like

 12. @ skeeter // maart 17, 2019 om 20:25

  Wij van Fenixx zijn niet betrokken bij terrorisme of het aanmoedigen hiervan (hoe graag het systeem ook zou willen dat wij dat zouden doen en een goede reden krijgen om ons te verbieden). Wij zijn een revolutioneer blog dat civielrechtelijk en legaal optreedt.

  Heb je niet dezelfde beoordeling als ons en daarmee gelooft dat de manier van Brenton Tarrant beter is dan die van ons en dat men eigenlijk bereid moet zijn om alles op te offeren wat nodig is om deze weg te begaan, zou het onwettig en misschien zelfs ongepast zijn als ik je zou aanmoedigen om zodanig te handelen, daarom zeg ik in plaats daarvan: wanneer het censureren van illegale reacties je niet bevalt: blijf ver van ons vandaan, zowel voor jou als voor ons.

  Like

 13. Like

 14. Rommel // maart 17, 2019 om 21:31 //

  U betoog is duidelijk,echter met een kanttekening.Het oproepen tot/of het constateren dat de enige uitweg die middels geweld zal zijn maakt enig verschil.Ik begrijp dat dit blad “gebukt” gaat onder bepaalde zaken en niet dezelfde weg wil gaan als Frissekijk ; https://vnnforum.com/showpost.php?p=2267735&postcount=2 .

  Echter u kunt niet ontkennen dat er weinig tot geen wegen resten om ons als volk te verzetten tegen de joods georkestreerde invasiemacht van parasieten en andere middels joodse weg opgedrongen onderwerpen,het oproepen tot { gewelddadig } verzet middels bladen als die van u zou regelrechte “zelfmoord” voor het blad zijn {hen die hier zaken plaatsen moeten daarvan notie nemen}.

  Zelf tracht ik rekening te houden met waar dit toch breedbandig vrijdenkend blad mee te maken heeft,zaken die ik rechtuit wil benoemen doe ik wel elders.Personen die hier reageren dienen dat ook te doen,u bent immers te gast op dit blad van Fenixx.

  Like

 15. skeeter // maart 18, 2019 om 03:05 //

  Tja het was wel heel erg dat mijn “dag goed begon”, dat kan natuurlijk geen daglicht verdragen. maar als die smerige woestijn ratten staan te juichen na een aanslag dan moeten we dat gewoon slikken. Geeft niks verder weet best dat jullie onder die zelfde druk staan, het flapte er gewoon even uit.

  Liked by 1 persoon

 16. Liked by 1 persoon

 17. skeeter // maart 18, 2019 om 15:05 //

  En de koppensnellen videos mogen nog gewoon. Het begint wel heel erg overduidelijk te worden wie de vijand is

  Like

 18. Like

 19. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s