Nieuw

Klimaathysterie wordt aangeduid als onwetenschappelijk en gevaarlijk voor de wereld: “Kan verwoestende gevolgen hebben”

De IPCC-modellen zijn niet “wetenschappelijk geverifieerd, en dus niet correct”.

Klimaatmodellen overschatten de opwarming van de aarde, in vergelijking met echte waarnemingen. En het klimaatalarm begint bij de modellen, schrijven de auteurs van het artikel. Foto: John Christy, Universiteit van Alabama.

De modellen die de media, politici en klimaatalarmisten gebruiken om hun paniekscenario’s en klimaatangst op te baseren, zijn onjuist en onwetenschappelijk. En dit kan ernstige gevolgen hebben voor zowel ontwikkelingslanden als eerstewereldlanden, waarschuwen deskundigen nu.

De zogeheten klimaatactivisten beweren dat “klimaatverandering” de planeet en de samenleving zal vernietigen.

Maar nu worden in plaats daarvan de klimaatalarmisten aangewezen als een reëel gevaar voor de samenleving en zelfs voor de hele wereld. Dat kan men concluderen uit een debatartikel van SVT, dat gisteren is gepubliceerd.

Daarin snijden automatiseringsdeskundige Erik Lundqvist en energiedeskundige Elsa Widding een aantal fouten met betrekking tot het klimaatprobleem aan.

Zij betwisten onder andere de bewering dat 97 procent van de onderzoekers in de wereld het eens is over de klimaatproblematiek.

Volgens hen heerst de “redelijke consensus” dat de gemiddelde temperatuur van de aarde sinds de industriële revolutie in de 19e eeuw enigszins is gestegen en dat een deel hiervan verband houdt met het toegenomen kooldioxidegehalte en het gebruik van fossiele brandstoffen.

De temperatuur is ten opzichte van 1880 tussen de 0,8-1,2 graden gestegen.

Maar, schrijven ze:

“De meeste klimaatwetenschappers zijn het erover eens dat de opwarming van ongeveer één graad binnen de natuurlijke variatie ligt die we de laatste 2000 jaar op aarde hebben gehad, en dat er geen erkende wetenschappelijke verklaringsmodellen zijn voor hoe sterk het verband is tussen het kooldioxidegehalte en de temperatuurstijging”.

Bovendien wijzen ze erop dat de temperatuur op aarde de afgelopen 15 jaar niet is gestegen. En dit is wat onderzoekers met elkaar eens zijn, meent men.

Het probleem is dat de klimaatmodellen van het VN’s Climate Panel (IPCC), waarnaar in de media vaak wordt verwezen, onjuist zijn. De modellen overschatten de opwarming van de aarde ten opzichte van de werkelijke waarnemingen. De IPCC-modellen zijn niet “wetenschappelijk geverifieerd, en dus niet correct”, schrijven Lundqvist en Widding. Maar desondanks “karakteriseren” deze modellen het klimaatalarm.

En dit is gevaarlijk, volgens de experts, omdat het kan leiden tot verwoestende en verkeerde politieke beslissingen. Bovendien leidt het tot klimaatangst onder de Zweden, zeggen ze.

“Als we de verkeerde maatregelen nemen, zoals een onnodig snelle uitfasering van fossiele brandstoffen (die vandaag de dag 80 procent van de energie in de wereld uitmaken) in combinatie met een ontoereikende uitbreiding van kernenergie, terwijl zonne- en windenergie in de nabije toekomst slechts een maximum van 15 procent van onze energiebehoefte zal kunnen dekken, kan dit verwoestende gevolgen hebben voor het welzijn in de eerstewereldlanden”, verklaren ze.

Hetzelfde geldt voor het arme deel van de wereld. Daar kan geen welvaart worden opgebouwd als het onwetenschappelijke klimaatalarm blijft voortduren en leidt tot onverantwoorde politieke beslissingen.

Volgens de twee auteurs van het artikel geven de wetenschappelijke resultaten aan dat er geen sprake is van een “alarmerende opwarming” op aarde, dus moet het debat volgens hen genuanceerd worden. Zij wijzen erop dat het nu belangrijk is om de wetenschappelijke methode te verdedigen, dat wil zeggen dat theorieën aan echte metingen moeten kunnen worden onderworpen.

Bron:

Klimathysterin utpekas som ovetenskaplig och farlig för världen: “Kan få förödande effekter”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8021 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Klimaathysterie wordt aangeduid als onwetenschappelijk en gevaarlijk voor de wereld: “Kan verwoestende gevolgen hebben”

 1. Alphons Mantel // maart 16, 2019 om 17:04 //

  Ook de NASA bewees dat de aarde afkoelde in 216 en 2017. En de aarde bezit geen CO2-knop

  Like

 2. Fransdo // maart 16, 2019 om 20:01 //

  Kijk en dit is nu het zoveelste voorbeeld dat het domste deel der bevolking het hoogste woord voert over zaken die het minste waar zijn en ook nog eens de meeste aandacht krijgen hetgeen ons straks ook nog eens het grootste deel van ons inkomen kost.

  De waarheid is dat het in de laatste 10.000 jaar in 95% van de tijd warmer is geweest dan nu
  https://youtu.be/mqejXs7XgsU Ook de gehaltes aan CO2 zijn lager dan in 90% van de tijd sinds het ontstaan van de aarde. Sterker nog, we leven nu in de koudste 10% van de tijd ooit.

  Zie ook het interview van Roderick Veelo met Marcel Crok https://youtu.be/B2Pta1oX7xc .

  En ja, hoor, ze gaan in november 2019 weer praten op een klimaatconferentie in Chili over …………….. niks.

  En wie mogen er weer voor de kosten van die onzin opdraaien? 3 X raden ……..

  Ik prijs me gelukkig dat mijn eigen intelligentie nog niet zo ver gedaald is dan …………

  Like

 3. Raveltje // maart 16, 2019 om 20:23 //

  Klimaatgekte. Ach,het draait gewoon om geld en handel.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s