Nieuw

De Nieuw-Zeeland terrorist roept op tot een oorlog tegen politici, immigranten en AFA – delen uit zijn manifest

De 28-jarige terrorist in Nieuw-Zeeland, Brenton Tarrant, was diep ideologisch gemotiveerd en ziet zichzelf als onderdeel van een oorlog tegen immigranten en multiculturele machthebbers. Hij roept op tot geweld tegen politici en buitenlanders, die hij indringers noemt. Dit blijkt uit zijn 73 pagina’s tellende manifest “The Great Replacement”, dat tot doel heeft de Europese bevolking te vervangen door anderen.

De voormalige persoonlijke trainer Brenton Tarrant, 28 jaar, wordt aangewezen als de dader van de brute terroristische aanslag in Nieuw-Zeeland.

Tarrant heeft de slachting op minstens 49 mensen in twee moskeeën in de stad Christchurch live uitgezonden. De uitzending ziet eruit als een videogame.

Voor de aanval heeft de 28-jarige een manifest gepubliceerd waarin hij zijn beweegredenen uitlegt. Uit de tekst blijkt dat zijn daad een diepe ideologische achtergrond heeft.

De trigger-factor lijkt de islamitische terroristische aanslag op de Drottninggatan in Stockholm 2017 te zijn geweest.

– Er was weer een andere terroristische aanslag in de lange rij van eindeloze aanslagen die zich tijdens mijn volwassen leven hebben voorgedaan. Maar om de een of andere reden was deze anders. Het cynisme waar ik de eerdere terroristische aanslagen had mee ontmoet kwam nooit… Het verschil was Ebba Åkerlund. Jonge, onschuldige en dode Ebba… Ik kon de aanvallen niet langer negeren. Het waren aanvallen op mijn volk, aanvallen op mijn cultuur, aanvallen op mijn geloof en aanvallen op mijn ziel. Ze konden niet genegeerd worden, schrijft hij.

De tweede trigger-factor had de overwinning van Emmanuel Macron bij de Franse presidentsverkiezingen in 2017 moeten zijn, wat hem duidelijk deed twijfelen aan de kansen op verandering van de democratie.

– Deze internationalistische, globalistische, anti-blanken voormalige bankier won. Het was niet eens close, schrijft Tarrant.

De derde en laatste trigger-factor was toen hij zelf Frankrijk bezocht en getuige was van de sociale ontwikkeling daar. Overal zag hij immigranten, die hij “indringers” noemt.

– In elke Franse stad, in elk Frans dorp, waren er indringers. Waar ik ook reisde, hoe klein of landelijk de gemeenschap ook was, er waren indringers. De Fransen waren vaak in de minderheid en degenen die op straat liepen waren vaak eenzaam, kinderloos of van hoge leeftijd. Dit terwijl de immigranten jong, energiek en met grote gezinnen en veel kinderen waren, schrijft hij.

In het manifest heeft hij ook een gedetailleerde “vragen en antwoorden” gepubliceerd, waarin hij zich onder andere een eco-fascist noemt die voor het klimaat heeft gestreden.

– Toen ik jong was, was ik communist, toen anarchist en daarna libertariër voordat ik een eco-fascist werd, zegt hij.

Op de vraag waarom men zich zou moeten “richten op immigratie en geboortecijfers als de klimaatverandering zo’n groot probleem is”, antwoordt de 28-jarige:

– Het milieu wordt vernietigd door de overbevolking, maar wij Europeanen zijn een van de groepen die de wereld niet overbevolken. De indringers zijn degenen die de wereld overbevolken. Dood de indringers, dood de overbevolking en red zo het milieu, legt hij uit.

Hij verklaart uitdrukkelijk dat hij Anders Behring Breivik’s terreurdaden in Noorwegen steunt. Hij beweert ook dat degene die zijn opvattingen het meest heeft geïnspireerd, de vrouwelijke Afrikaans-Amerikaanse conservatieve debater Candace Owens is. Hij noemt ook de Britse fascist Oswald Mosley als rolmodel.

Het land dat het dichtst bij zijn politieke en sociale waarden staat, schrijft hij, is China. Hij maakt ook duidelijk dat de terroristische aanslag een raciaal motief heeft, omdat “geboortecijfers gebonden zijn aan het ras”.

Over de bewering dat “geweld niet de oplossing is”, zegt hij:

– Er is geen natie in de wereld die niet gebaseerd is op, of in stand wordt gehouden door het gebruik van geweld. Geweld is macht. De geschiedenis is het verhaal van de macht. Geweld is macht en geweld is de realiteit van de geschiedenis. Word wakker.

– Ik verwijt beide, en ik ben van plan om beide te hanteren, zegt hij op de vraag waarom hij immigranten en niet kapitalisten beschuldigt van de sociale ontwikkeling.

Hij richt zich ook expliciet op verschillende groepen in de samenleving.

Tegen de links-extreme AFA zegt hij: “Ik wil je niet hervormen… Ik wil geen consensus … Ik wil je in mijn vizier. Ik wil je nek onder mijn laars”.

Hij gelooft ook dat verdere confrontaties tussen etnische groepen in de westerse wereld onvermijdelijk zijn, want volgens hem zullen blanke mannen vroeg of laat geradicaliseerd worden:

– De radicalisering van jonge westerse mannen is onvermijdelijk. Het mag voor niemand een schok zijn dat Europese mannen, in elk land en op elk continent, zich tot radicale overtuigingen en methoden wenden om het sociale en morele verval in hun land en de voortdurende etnische compensatie waaraan hun volk onderworpen is te bestrijden.

Brenton Tarrant roept ook op tot het vermoorden van hooggeplaatste politici. Bovenaan de lijst zet hij de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die hij “de moeder van alle verschijnselen die anti-blank en anti-Germaans zijn” noemt.

Wat moslims betreft, zegt hij dat hij niets heeft tegen degenen die in hun eigen land blijven. De mensen die hij het meest haat zijn bekeerlingen.

Hij zou de twee moskeeën als doelwit hebben gekozen op basis van “veel meer indringers, in een prominenter en aantrekkelijker buitenlands gebouw, met minder studenten, meer volwassenen en een eerdere geschiedenis van extremisme”.

Het uitdrukkelijke doel van de aanslag van de 28-jarige is volgens hem onder meer om alle Europeanen die de afgelopen jaren bij islamitische terreurdaden om het leven zijn gekomen te wreken. Maar hij wil ook meer geweld zien. Zijn doel is:

– Aanmoedigen van geweld, vergelding en verdere fragmentatie tussen de volkeren van Europa en de indringers die momenteel het Europese land bezetten… Om de politieke vijanden van mijn volk tot actie aan te zetten, en dan tegenslagen te ervaren… Om een ​​atmosfeer van angst te creëren en verandering waarin drastische, krachtige en revolutionaire maatregelen kunnen plaatsvinden.

Hij zegt dat hij niet echt een hekel heeft aan mensen van andere origine, maar dat er tegen zijn wil een oorlog is begonnen die hij wil voortzetten:

– Ik wens alle verschillende mensen in de wereld het beste toe, ongeacht etniciteit, ras, religie en dat zij in vrede en voorspoed leven onder hun eigen leden en hun eigen tradities in hun eigen land in praktijk brengen. Maar als dezelfde mensen proberen het land van mijn volk te penetreren, mijn volk te vervangen, mijn volk te verdrijven, mijn volk te vernederen, oorlog te voeren tegen mijn volk, dan zal ik gedwongen worden hen te bestrijden en zal ik in niets afremmen.

– Er zijn geen onschuldigen in de invasie die aan de gang is, iedereen die andere volkeren koloniseert, draagt de schuld, zegt hij.

Bron:

Terroristen var tidigare kommunist – nu uppmanar han till raskrig mot politiker, invandrare och AFA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8645 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

20 Comments on De Nieuw-Zeeland terrorist roept op tot een oorlog tegen politici, immigranten en AFA – delen uit zijn manifest

 1. In tegenstelling tot moslim terroristische daden in Europa heeft de Zweedse beanbag premier Stefan Löfven ervoor gekozen om speciaal een persconferentie over de aanslag in Nieuw-Zeeland te houden.
  Zo kennen we onze socialistische multiculturalisten weer, maak je borst maar nat, dit gaat uitentreuren uitgemolken worden.

  Liked by 2 people

 2. Juist gezien dat ze dit voorvalletje zullen uitmelken,hier bij het gehele manifest ; https://katana17.wordpress.com/2019/03/15/the-great-replacement-manifesto-of-new-zealand-mosque-shooter-mar-2019/

  Liked by 4 people

 3. antiislamnu // maart 15, 2019 om 17:04 //

  Prima manifest precies hoe ik er ook over denk en dat mag iedereen mag zijn eigen mening hebben en de aanslag heb ook geen medelijden met de slachtoffers en nabestaanden.
  Net zoals de moslims aan het dansen waren na aanslagen op westerse doelen.
  Hier de video van de aanslag https://drive.google.com/file/d/1tPVGdbfzXFN1dKGYHO_B0APX7GDnJOGc/view?usp=drivesdk

  Liked by 3 people

 4. Ssst, daar moeten we over zwijgen.
  We moeten allemaal medelijden hebben en hypocriet zeggen: “Verschrikkelijk! Sterkte voor de slachtoffers en betrokken familieleden.”

  Liked by 1 persoon

 5. Die hele tekst zo lezende … het is geen onzin dat-ie neerplempt.

  Like

 6. Geronimo // maart 15, 2019 om 19:41 //

  Opnieuw wordt deze te veroordelen aanslag op de rug geschoven van extreem-rechts. Wat had je anders gedacht?

  Toch raar dat als “‘mohammedanen” – het juistere woord voor moslims, alias spottend “booslims” genoemd – de daders zijn, dat nooit met zoveel woorden wordt vermeld, laat staan toegegeven, en al zeker niet als ‘collectieve schuld’ van de islam-sekte als alles onderdrukkende ideologie wordt geduid, wat het duidelijk wel is.
  Het kwaad zit namelijk in de islam, als het kuiken in het ei. Af en toe kruipt het eruit, en slaat het toe. Maar dat mag niet gezegd, zelfs al is het als motief zonneklaar voor de ondertussen duizenden slachtoffers van deze “wredelievende” islam als bedreiging van de wereldvrede.

  Dat de alsmaar hoger oplopende spanningen bij de oorspronkelijke bevolkingsgroepen overal op deze aardkloot, ingevolge de brutale mosliminvasie van de westerse wereld met al zijn problemen en aanslagen, uiteindelijk vroeg of laat zouden leiden tot deze diep te betreuren aanslag, lag voor de hand. En het zal er niet op verminderen, vrees ik.

  Immers, dat de moslims in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland…almaar driester en arroganter te werk gaan, gaande van het openlijk treiterend verkondigen dat ze hier binnen een paar decennia de boel compleet zullen overnemen en onze heersers zullen worden, dat onze vrouwen “hoeren” zijn en alle ‘kufar’ tweederangsburgers, tot het plegen van verkrachtingen, moorden en aanslagen allerhande om dat nog eens extra kracht bij te zetten, daar wordt nooit met een woord over gerept, laat staan iets aan gedaan.

  De overheden, ziende blind, weigeren overal al jaren om die problematiek te erkennen, laat staan er iets aan te doen. Men veegt het allemaal veel liever islam-vergoelijkend onder de gekende progressieve mat. Islam betekent immers “vrede” ook al geeft de werkelijkheid een totaal ander beeld. De autochtonen moeten zich maar aanpassen om deze nieuwelingen, die onze westerse beschaving bedreigen en ondermijnen, en hun levenswijze aan iedereen willen opdringen, te plezieren.
  Met als tragisch gevolg dat mensen, zich door hun overheid in de steek gelaten voelen aangaande dit levensbedreigende probleem, en zich uiteindelijk, vanuit hun standpunt ergens noodgedwongen, geroepen voelen om op eigen houtje op te treden, er niet bij nadenkend dat ze in wezen daardoor hun zaak grote morele schade zullen toebrengen, want koren op de progressieve molen, uiteraard ! De dader hier beseft met name helemaal niet dat hij zijn vijanden ongewild de nodige munitie heeft bezorgd, om voortaan nog meer dan voorheen elke islamitische aanslag op het westen te vergoelijken. Wat mij betreft kan de islam niet genoeg onze steden aanvallen en in vuur en vlam zetten, omdat dit de enige garantie is op de zo noodzakelijke reactie van onze tamme, verwijfde westerse bevolking, die anders vrolijk fluitend ten onder gaat, zich volop te goed doend aan brood en spelen. Dan zullen ook de meeste progressieve huichelaars van links het licht van de zon niet langer kunnen ontkennen, zoals ze dat tot nu toe deden, en wel maatregelen moeten nemen.

  Het begrijpen van de motieven m.b.t. deze moordende aanslag houdt geenszins een goedkeuring ervan in, noch van volgende aanslagen. Geweld is en kan nooit de oplossing zijn voor wat dan ook. We mogen ons nooit verlagen tot hun niveau, temeer dat niet de mohammedanen uiteindelijk het werkelijke probleem zijn, maar onze zo geheten “leiders”, deze politieke maffiosi met hun maatpak, krokodillentraantjes en vermanende vingertjes, die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt, zeg maar veroorzaakt. Hen treft de morele schuld, of ze dat nu graag horen of niet.

  Stem ze naar huis (!), en stem integendeel voor politici die de islam hier willen verbieden, minstens serieus aan banden willen leggen als staatsgevaarlijke organisatie, wat het ontegensprekelijk ook is.

  Nog een bedenking. Als het gaat om een door een blanke hoogst uitzonderlijk gepleegde aanslag op moslims, zoals in dit geval, dan krijgt de dader niet het minste krediet. Direct krijgt hij het politieke etiket “extreem-rechts” op geplakt, zonder enige verdere verduidelijking of wat dan ook, met meteen een duidelijke foto van de dader. Hier geen enkele discreet afwachtende houding of duiding in de richting van een met psychische problemen kampend iemand. Neen, het voltallige rechtse kamp wordt ogenblikkelijk in zijn geheel met de vinger gewezen.
  “Extreem links” zou nochtans ook kunnen, al ware het maar met de bedoeling om het rechtse kamp in diskrediet te brengen. Het zou niet de eerste keer zijn.

  Verontwaardiging alom deze keer. Schaamteloze politieke recuperatie heet zoiets. Nochtans, nergens feestende autochtonen te zien in onze steden, die hun blijdschap uiten voor deze aanslag. Wat een verschil met de moslims, die met hun vreugde wereldwijd geen blijf wisten na de even bloedige aanslagen van hun geloofsbroeders op “westerse honden” in Parijs en elders, of in het beste geval, zich hulden in volstrekt zwijgen ter goedkeuring.

  Liked by 4 people

 7. Jack vanderVeen // maart 15, 2019 om 19:47 //

  het manifest zit goed in elkaar, zoals ik begrijp. Is overwogen en met volle overtuiging geschreven.
  Wat ik eigenlijk zo erg vind is, dat ik helaas die gast in zijn zienswijze gelijk moet geven.
  We hebben alles al veel te ver laten komen, dankzij dat lynxe gepeupel met hun multiculti kutgedoe. Veel te veel hebben we onze gasten in de watten gelegd en privileges toegedicht.
  En nu?
  Ik vrees dit is het begin aan de andere kant van de lijn, terwijl doden en vermoorden niets oplevert. Wel een structureel gezond politiek beleid waarbij we ons keihard moeten opstellen naar onze misdragende en op macht jagende en opruiende gasten.
  Gewoon de rechten van hun thuisland op hen loslaten en niet zie zwakzinnige mensenrechten die wij tot het extreme willen uitbuiten voor al dat ongewenste tuig en anderen die hier niets te zoeken hebben.

  Liked by 2 people

 8. Brenton is a great man. I want to live in New Zealand .

  Like

 9. Gladiator // maart 16, 2019 om 01:04 //

  Wilde eigenlijk liever niet op dit topic reageren echter moet toch eventjes inhaken op hetgeen @Geronimo hier schrijft en ik citeer!!!: “Geweld is en kan nooit de oplossing zijn voor wat dan ook. We mogen ons nooit verlagen tot hun niveau….”

  En een tweede citaat: “Stem ze naar huis (!), en stem integendeel voor politici die de islam hier willen verbieden….”

  Op het eerste citaat wil ik héél duidelijk zijn en wil dit doen met een korte video namelijk:

  Op het tweede citaat wil ik alleen maar zeggen…….KEEP DREAMING……want nog NOOIT, nee nog NOOIT hebben “verkiezingen” enige verandering gebracht en daarbij is er absoluut geen 1 partij die nog te vertrouwen is en zou de persoon al opstaan om hier verandering in te brengen wat m.i. absoluut mogelijk is…..dan loert het lot van ene door mij zeer gewaardeerde Prof. Pim Fortuyn op hem/haar.

  Stop met stemmen en frustreer zoveel mogelijk het “systeem” want dat is heel goed mogelijk!!!

  Discussie hierover voer ik daarom ook absoluut niet meer en blijf desalniettemin respect hebben voor ieders mening!!

  Gegroet,

  Gladiator

  Liked by 2 people

 10. syberspees // maart 16, 2019 om 06:42 //

  2 moskeeen, 49 doden in 1 klap! Best een goede score

  Like

 11. marhammed // maart 16, 2019 om 08:07 //

  De linkse slachtoffer pers draaid op volle toeren, Ik zag zelfs op de Belgische tv zender een overzicht van de enkele aanslagen op moslims….spijtig dat er dan naast dit overzicht er geen volgt ( het zou heel wat meer tijd nemen ) van de eindeloze lijst van aanslagen en slachtingen door moslims! In 2017 zijn er wereldwijd meer dan 15000 mensen afgeslacht ! !!

  Liked by 2 people

 12. vangie1206j // maart 16, 2019 om 12:28 //

  De daden van dit persoon ik wil hem geen terrorist noemen daar zijn in eerste plaats Merkel en Macron schuldig aan.
  Wat deze man online heeft gezet dat hebben zij indirect veroorzaakt met hun achterlijke gedweep met die duivelse islam.
  Denk nog maar eens aan de opmerking van dat gestoorde mens Merkel de islam hoort bij Europa.
  Nee stuk imbiciel de islam hoort niet in Europa en jij en miezert Macron evenmin.
  Rot beide op naar het midden oosten dan doen jullie beide nog iets goeds voor Europa.

  Liked by 3 people

 13. vangie1206j // maart 16, 2019 om 12:34 //

  Nog even dit denk eens na hij is 28 jaar had in principe nog een heel leven voor zich.
  Misschien zag hij zijn leven en toekomst naar de verdommenis gaan door al die duivelse politici en de satan genaamd de islam die dit allemaal veroorzaakt hebben en de toekomst van de autochtone jeugd verwoest hebben.

  Liked by 2 people

 14. Ik snap echt niet dat mensen deze dader fantastisch vinden. En geen enkel medelijden of medeleven tonen met slachtoffers en nabestaanden. Ook ik verfoei de islam maar het zijn wel medemensen die koelbloedig zijn vermoord. Dat valt op geen enkele manier goed te praten. De-islamiseren doe je met woorden en in de politiek.

  Like

 15. Klaas // maart 16, 2019 om 15:18 /
  De-islamiseren doe je met woorden en in de politiek.
  ——————

  Noem mij één voorbeeld in de geschiedenis waar dat gewerkt heeft.

  Like

 16. Gladiator // maart 16, 2019 om 17:15 //

  Mensen, helaas , ik was er bijna ingetuind echter kijk eens even naar deze bijgaande video en geef jullie mening.

  Ik weet inmiddels al veel meer en mijn tenen krullen echter ik denk dat niets meer doel zal hebben.

  Mensen welke 2 wereldoorlogen van BEIDE kanten kunnen manipuleren en de uitkomst van tevoren bepalen zijn m.i. veel te machtig om nog tegen te strijden.

  En degene die DUS nog steeds denkt dat de politiek de oplossing zou kunnen brengen…..keep dreaming en @Klaas, dit geld dus met name voor u beste, politiek heeft nog NOOIT iets maar dan ook iets veranderd, hooguit de kleur van de schoenen!!!!!!!

  Deze hele klotezooi daar in NZ is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een 100% HOAX, niets meer en niets minder.

  Ik doe er dus een kortte video bij om te bekijken en vergeten jullie aub niet om dit kanaal bij jullie favorieten te voegen want op JEW TUBE worden alle video’s welke in deze richting wijzen ehhhhhhh……weggejewed!!!!!!!!!!!!!!!!!

  https://153news.net/watch_video.php?v=HKHUHXGGNGON

  Veel plezier met ECHT EEN HÉÉL klein beetje wakker worden.
  En by the way…..als jullie dan toch op dit kanaal zitten kijk ook gelijk naar de “neergestorte Boeing in Nairobi” want ook dit is een………………..YEP!!!! Het zei zo en ik kan er ook niets aan doen.

  Veel succes verder!!!

  Gladiator

  Like

 17. Fubar en Gladiator. Oke maar wat is een mogelijkheid naast politiek? Je mag toch niet het recht in eigen hand nemen? Remigratie moet gestimuleerd worden, geef ze een zakje met geld mee desnoods. Als ze maar weggaan. En als die schutter nou nog Isis strijders koud had gemaakt dan had ik er nog begrip voor gehad. Maar dit waren onschuldige moskeegangers. Mannen, vrouwen en zelfs kinderen. Als je zo beestachtig te werk gaat ben je geen haar beter dan dat Isis schorem.

  Liked by 1 persoon

 18. Gladiator // maart 16, 2019 om 18:00 //

  @Klaas,

  Beste,

  Kijkt u aub eventjes naar de video welke ik heb bijgevoegd bij mijn commentaar van vannacht om 01.04 uur “Why are you telling me” en belangrijk is hierbij wat hij op het laatst zegt!!!!!

  En @Klaas,

  Beste, nog even kijken bij mijn commentaar van 17.15 uur,

  Geloof aub niet alles wat u ziet of hoort, hoewel ik er eerlijkheidshalve ook bijna was ingetuind.

  Dat geklojo in NZ in m.i. met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een HOAX…..dus er is in werkelijkheid niat dat gebeurd wat ze aan het stomme klootjesvolk laten zien.

  De pemier van NZ is op de laatste Bilderberg “samenzwering” aanwezig geweest en heeft daat haar instructies gekregen…..en reeds op dit ogenblik wordt er gepraat over het STRENGER MAKEN van de wapenwetgeving………is toch sterk nietwaar!!!???

  Zou u kijken naar de bijgevoegde link van mijn commentaar van 17.15 uur…..dan kijk gelijk eens op dut kanaal naar het “verhaaltje uit 1001 nacht welk gaat over de “neergestorte Boeing” in Nairobi……hahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!

  Gegroet beste,

  Gladiator

  ps. en ik ben het geheel eens met Fubar vwb politiek, en waarom…..nou, heel simpel, waarom zou ik mensen moeten geloven welke dag in dag uit tegen me liegen en zo net voor de “verkiezingen” (tussen aanhalingstekens want u heeft NIETS TE KIEZEN!!!) ineens met leuke dingen voor de mens komen om ons om onze smoelen te smeren ………Capiche

  Like

 19. Ik geloof zelfs, dat die verkiezingen pure oplichterij zijn en dat onze stemmen genegeerd worden. (cordon sanitaire)

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. De Nieuw-Zeeland terrorist roept op tot een oorlog tegen politici, immigranten en AFA – delen uit zijn manifest – Klinkt niet als een “verwarde man”. | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s