Nieuw

Salvini is op dreef: schopt illegale asielzoekers uit het voormalige Olympisch dorp

Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. Foto: Facebook.

De Italiaanse autoriteiten verwijderen honderden asielzoekers uit het voormalige Olympisch dorp in Turijn, dat een van de grootste illegale kampementen van het land was geworden.

De evacuatie van ongeveer 1.000 migranten uit de bouwvallige faciliteit verloopt al jaren langzaam en zou naar verwachting tot 2021 aanhouden, maar op aandringen van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini is het project in een stroomversnelling geraakt en zal het tegen het einde van het jaar zijn afgerond.

– Binnen een jaar zullen alle gebouwen van het voormalige Olympisch dorp Turijn leeg zijn. We willen snel een oplossing bieden voor een probleem dat al sinds 2013 voortsleept, beloofde Salvini in januari.

Ongeveer 183 migranten zijn geëvacueerd uit het “blauwe gebouw”, met nog twee bouwwerken te gaan, volgens de La Repubblica.

– Voorwaarts met veiligheid en legaliteit! Na jaren van geklets, van woorden naar daden, zei Salvini op maandag.

De migranten zijn nu onder het gezag van de dienst voor civiele bescherming, die hen zal helpen bij de afhandeling ervan en zal bepalen of ze zich elders zullen vestigen, of dat er andere maatregelen moeten worden genomen, zo meldt La Repubblica.

De plaatselijke Italiaanse journalist Luca Donadel zegt dat het migrantendorp in wezen een ‘no-go zone’ is, omdat de politie daar over het algemeen niet komt of niet geïnteresseerd is om de wet te handhaven.

– Het is een enorm openbaar veiligheidsprobleem omdat niemand er iets aan kan doen, legt Donadel uit.

– We hebben verschillende incidenten gehad waarbij meisjes voorbijliepen en verkracht werden, en de politie kan er niet echt iets aan doen. Het is erg moeilijk om erachter te komen wie de daders zijn en hen te arresteren, want wat kun je doen als je 1.000 mensen hebt waar je niets over weet? Ze hebben geen documenten, niets.

Bron:

Italy Clearing Migrants From Former Olympic Village

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8474 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Salvini is op dreef: schopt illegale asielzoekers uit het voormalige Olympisch dorp

  1. En nu ook beginnen met remigratie van minstens 10000 per maand.

    Like

  2. Met geweld kun je kastelen verwoesten maar nog geen varkenstal opbouwen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s