Nieuw

Middeleeuwse ziektes teisteren Californië

Tyfus, tuberculose en andere ziekten verspreiden zich snel door daklozen kampen en schuilplaatsen.

Besmettelijke ziekten – waarvan sommige in de middeleeuwen de bevolking hebben geteisterd – leven in Californië en in het hele land weer op en raken vooral dakloze bevolkingsgroepen hard.

Los Angeles ervoer onlangs een uitbraak van tyfus – een ziekte die door besmette vlooien op ratten en andere dieren werd verspreid – in de straten van het centrum. De ambtenaren sloten kortstondig een deel van Stadhuis na de melding dat de knaagdieren het gebouw waren binnengevallen.

De mensen in de staat Washington zijn besmet met Shigellabacteriën, die door faecaliën worden verspreidt en die diarree veroorzaken, evenals Bartonella quintana, of loopgravenkoorts, die door lichaamsluizen wordt verspreid.

“Onze dakloze crisis wordt meer en meer een volksgezondheidscrisis,” zei de Gouverneur Gavin Newsom van Californië in zijn toespraak van de State of the Union in februari, en haalde uitbarstingen van hepatitis a in de Provincie van San Diego, syfilis in Provincie Sonoma, en tyfus in Provincie Los Angeles aan.

“Typhus,” zei hij, is een “middeleeuwse ziekte. In Californië. In 2019.

De ziektes zijn opgebloeid toen de dakloze bevolking van de natie de afgelopen twee jaar is gegroeid: ongeveer 553.000 mensen waren eind 2018 dakloos en bijna een kwart van de daklozen woont in Californië.

De ziekten verspreiden zich snel en op grote schaal onder mensen die buiten of in opvangcentra wonen, geholpen door trottoirs die besmet zijn met menselijke uitwerpselen, overvolle leefomstandigheden, verzwakte immuunsystemen en beperkte toegang tot gezondheidszorg.

“De hygiëne situatie is gewoon verschrikkelijk” voor mensen die op straat leven, zegt Glenn Lopez, een arts met St. John’s Well Child & Family Center, die dakloze patiënten in Los Angeles County behandelt. “Het wordt net als in een derdewereldmilieu, waar hun menselijke uitwerpselen de gebieden waar ze eten en slapen vervuilen”.

Die besmettelijke ziekten zijn niet beperkt tot dakloze bevolkingsgroepen, waarschuwt Lopez: “Zelfs iemand die gelooft dat hij beschermd is tegen deze infecties is dat niet”.

Ten minste één staflid uit Los Angeles zei dat ze in het najaar tyfus had opgelopen in het stadhuis. En de ambtenaren van San Diego County waarschuwden in 2017 dat diners in een bekend restaurant het risico inhielden op hepatitis A.

Er waren 167 gevallen van tyfus vanaf 1 januari 2018, tot en met 1 februari van dit jaar, een stijging van 125 in 2013 en 13 in 2008, volgens de California Public Health Department.

Typhus is een bacteriële infectie die een hoge koorts, maagpijn en rillingen kan veroorzaken, maar kan worden behandeld met antibiotica. Uitbraken komen vaker voor in overvolle en met afval gevulde gebieden die ratten aantrekken.

De recente uitbraak van tyfus begon in het najaar, toen gezondheidsfunctionarissen clusters van de vlooienziekte meldden in het centrum van Los Angeles en Compton. Ze kwamen ook voor in Pasadena, waar de problemen waarschijnlijk te wijten zijn aan mensen die zwerfkatten voeren die vlooien dragen.

Vorige maand kondigde de provincie een nieuwe uitbraak aan in het centrum van Los Angeles die negen mensen infecteerde, van wie er zes dakloos waren. Nadat stadswerkers zeiden dat ze in het stadhuis knaagdieren uitwerpselen zagen, sloot Herb Wesson, gemeenteraadslid van Los Angeles, zijn kantoor even om de tapijten te ruimen, en hij riep ook op tot een onderzoek en meer schoonmaak.

Hepatitis A wordt veroorzaakt door een virus dat meestal wordt overgedragen wanneer mensen in contact komen met de ontlasting van geïnfecteerde mensen. De meeste mensen herstellen vanzelf, maar de ziekte kan zeer ernstig zijn voor mensen met onderliggende leveraandoeningen. Er waren 948 gevallen van hepatitis A in 2017 en 178 in 2018 en 2019, zei de openbare gezondheidsdienst. Eenentwintig mensen zijn gestorven als gevolg van de uitbraak van 2017-18.

De infecties zijn geen verrassing, gezien het gebrek aan aandacht voor huisvesting en gezondheidszorg voor daklozen en het gebrek aan badkamers en plaatsen om handen te wassen, zegt Jeffrey Duchin, de gezondheidsfunctionaris voor Seattle en King County, Washington, die shigellose heeft gezien , loopgraafkoorts en huidinfecties onder dakloze bevolkingsgroepen. *

“Het is een ramp voor de volksgezondheid,” zegt Duchin.

New York City, waar de meerderheid van de dakloze bevolking in opvangcentra woont in plaats van op straat, heeft niet dezelfde uitbraken van hepatitis A en tyfus ervaren, zegt Kelly Doran, een arts in spoedeisende geneeskunde en universitair docent aan de New York University. Maar Doran zegt dat verschillende infecties voorkomen in schuilplaatsen, waaronder tuberculose, een ziekte die zich door de lucht verspreidt en meestal de longen infecteert.

De ziekten krijgen soms de “middeleeuwse” naam omdat mensen in die tijd in slechte omstandigheden zonder schoon water of rioolwaterzuivering leefden, zegt Jeffrey Klausner, hoogleraar geneeskunde en volksgezondheid aan de UCLA.

Mensen die op straat leven of in daklozenopvang zijn kwetsbaar voor dergelijke uitbraken omdat hun verzwakte immuunsysteem wordt verslechterd door stress, ondervoeding en slaapgebrek. Velen hebben ook stoornissen in psychische aandoeningen en middelenmisbruik, waardoor het voor hen moeilijker kan worden om gezond te blijven of gezondheidszorg te krijgen.

Op een recente februari-middag liep de Saban Community Clinic arts-assistent Negeen Farmand door dakloze kampementen in Hollywood met een rugzak met medische benodigdheden. Ze stopte om met een man te praten die de trottoirs veegde. Hij zei dat hij “van alles en nog wat” in de goten ziet en hoopt dat hij niet ziek wordt.

Ze stelde zichzelf aan een paar anderen voor en vroeg of ze gezondheidsproblemen hadden die gecontroleerd moesten worden. Toen ze Millar zag, controleerde Farmand haar bloeddruk, vroeg ze naar haar astma en drong er bij haar op aan een arts te komen bezoeken voor de behandeling van haar hepatitis C, een virale infectie verspreid door besmet bloed die kan leiden tot ernstige leverschade.

“Om deze mensen naar een kliniek te laten komen is een groot iets,” zei ze. “Veel van hen zijn wantrouwend tegenover de gezondheidszorg.”

Op een andere dag wachtte de 53-jarige Karen Mitchell op een behandeling voor een aanhoudende hoest door de mobiele gezondheidskliniek van het St. John’s Well Child & Family Center. Ze had ook een tuberculosetest nodig, zoals vereist door het asiel waar ze in Bellflower, Californië woonde.

Mitchell, die zei dat ze alcoholisme ontwikkelde na een carrière in de farmaceutische verkoop, zei dat ze een longontsteking heeft opgelopen van ziektekiemen van andere bewoners van het asiel. “Iedereen is altijd ziek, ongeacht welke voorzorgsmaatregelen ze nemen.”

Tijdens de hepatitis-A-uitbraak dienden volksgezondheidsambtenaren wijdverbreide vaccinaties in, maakten de straten schoon met bleekwater en water, en installeerden handwasstations en badkamers in de buurt van hoge concentraties daklozen.

Maar gezondheidsfunctionarissen en dakloze advocaten zeiden dat er nog meer moet worden gedaan, waaronder het helpen van mensen bij medische en gedragswetenschappelijke gezondheidszorg en betaalbare huisvesting.

“Het is echt onredelijk”, zegt Bobby Watts, de CEO van de National Health Care for the Homeless Council, een organisatie voor beleid en belangenbehartiging. “Dit zijn allemaal te voorkomen ziekten.”

Bron:

Medieval Diseases Are Infecting California’s Homeless

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Middeleeuwse ziektes teisteren Californië

 1. Venividifoetsie // maart 14, 2019 om 09:18 //

  Niet alleen middeleeuwse ziektes…..https://www.rt.com/usa/453747-cancer-school-cell-tower/

  Like

 2. Andrea Vechter // april 25, 2019 om 09:34 //

  En in Amerika heb je ook extreem rechtse groeperingen die tegen multiculturelen zijn. Zo van: wij blanken zijn schoner en georganiseerde, beter.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Middeleeuwse ziektes teisteren Californië | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s