Nieuw

Man guillotineert vis – krijgt gevangenisstraf

Image by Capri23auto from Pixabay.

Een visboer in Polen is veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf voor het guillotineren van vis terwijl ze bij bewustzijn waren. De man gaat in beroep tegen het vonnis en zegt dat hij niet van zijn familie gescheiden wil worden voor een paar dode karpers.

In de eerste uitspraak in zijn soort veroordeelde een Poolse rechtbank in Polen een 59-jarige Poolse man in december 2018 in Krotoszyn in het westen van Polen tot drie maanden gevangenisstraf wegens het doden van karpers zonder ze eerst te verdoven.

Het vonnis is niet definitief en de verdachte ging na de bekendmaking van het vonnis in beroep.

Dierenrechtenorganisatie Viva! informeerde de politie dat de aangeklaagde een karper doodde met een guillotine zonder voorafgaande bedwelming, waardoor de dieren zouden worden gekweld.

Maandag vroeg de aanklager om een gevangenisstraf van zes maanden, terwijl de vertegenwoordiger van Viva! de zaak een precedent noemde en naast een verbod op het kweken of verkopen van vis gedurende vijf jaar een jaar gevangenisstraf eiste. Uiteindelijk heeft de rechtbank ingestemd met een gevangenisstraf van drie maanden en een boete.

De verdachte zei echter dat hij zich er niet van bewust was dat het illegaal was om karpers op deze manier te doden. Hij betoogde ook dat hij de vis zonder voorafgaande bedwelming guillotineerde op de uitdrukkelijke verzoeken van klanten die waarde hechten aan “levend” gedode karper. Hij beloofde ook dat hij dit nooit meer zou doen.

– Ik wil geen tijd doorbrengen in de gevangenis, ik heb een gezin, kleinkinderen en ik wil bij hen blijven, en niet in afzondering zitten voor een paar dode vissen, voegde de verdachte eraan toe.

Bron:

Carp on: man to appeal sentence for guillotining fish without prior stunning

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8623 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Man guillotineert vis – krijgt gevangenisstraf

 1. Johan P // maart 14, 2019 om 23:54 //

  Gaan we nou vissen verdoven? Wat voor randdebielen zitten er in dat soort groepen?

  Like

 2. Randdebielen in het kwadraat. Nog even dan mag je geen vlieg meer doodslaan en ook niet autorijden want vliegen hebben geen verkeersregels geleerd

  Like

 3. Jack vanderVeen // maart 15, 2019 om 01:46 //

  De meest pijnloze slachtmethode, ik heb er nog nimmer van gehoord, maar is zeker de guillotine. Snel, pijn- en feilloos.
  Wat een gezeur om dieren eerst te moeten bedwelmen voordat deze op een dienblad terecht komen.
  Zouden die (aan)klagers niet beter aan een normale baan moeten beginnen. Bevoordeeld bij visafslag?

  Like

 4. Dus eerst met een hamer op zijn kop slaan en dan pas de bijl in zijn nek leggen.

  Weer wat geleerd.

  Like

 5. antiislamnu // maart 15, 2019 om 10:46 //

  En dierenmishandeling door halal slachten mag wel

  Like

 6. Fransdo // maart 15, 2019 om 10:56 //

  Let op: dezelfde soort idioterie gebeurt ook in Nederland. In Polen gebeurt het door mensen te vervolgen die vissen doden op een bepaalde manier, in Nederland door roken op straat te verbieden terwijl de dikke dieselwalmen je om de oren vliegen door langsrijdende dieselauto’s zoals in Groningen.

  Het probleem kent dezelfde oorzaak en die oorzaak is dat mensen met weinig functionele intelligentie op de verkeerde plekken (niet!) functioneren.

  Liked by 1 persoon

 7. en al die schapen die op een walgelijke manier hun kop eraf worden gesneden
  daar hoor je bijna niemand over

  Like

 8. Hebben die nou echt niets beters te doen?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s