Nieuw

Franse professor: “EU heeft een fundamentele constructiefout die we dringend moeten corrigeren voordat alles ontploft”

Thomas Piketty is een gerenommeerde Franse economische wetenschapper, hoogleraar aan de School of Economics in Parijs en de École des Hautes Études en Sciences Sociales. Hij is ervan overtuigd dat Duitsland en Frankrijk de grafdelvers van de EU zijn.

Duitsland en Frankrijk zijn de grootste grafdelvers van Europa. Dat is wat Thomas Piketty, een gerenommeerd Frans econoom, professor aan de School of Economics in Parijs en de École des Hautes Études en Sciences Sociales, schrijft in de Franse krant Le Monde. In plaats van zich daadwerkelijk in te zetten voor vooruitgang in de EU, leggen beide regeringen alleen maar intentieverklaringen af en gooien ze zand in de ogen van de burgers.

Merkel noch Macron willen fundamentele veranderingen in het Europese beleid. Hun angst voor machtsverlies is daarvoor veel te groot. Beiden willen vasthouden aan de illusie dat ze nog steeds invloed of controle hebben over Brussel.

Het wantrouwen ten aanzien van de EU als superstaat neemt al jaren gestaag toe en is geen irrationele gril, zoals Merkel en Macron graag willen doen laten geloven. Dit wantrouwen “komt overeen met een diepe realiteit, een fundamentele constructiefout die we dringend moeten corrigeren voordat alles ontploft”, aldus Piketty.

Piketty is er zeker van dat de verkiezing van het Europees Parlement in mei zal leiden tot een bittere afwijzing van de gevestigde partijen. De sceptici van de EU zullen de duidelijke winnaars van deze verkiezingen zijn. Niet omdat ze de betere argumenten hebben, maar omdat ze de zorgen en angsten van mensen serieus nemen. Zorgen en angsten waarop Merkel en Macron geen antwoord hebben.

Bron:

Deutschland und Frankreich sind die Totengräber der EU

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8474 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Franse professor: “EU heeft een fundamentele constructiefout die we dringend moeten corrigeren voordat alles ontploft”

  1. Hij heeft gelijk; Duitsland en Frankrijk storten ons in het verderf

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Franse professor: “EU heeft een fundamentele constructiefout die we dringend moeten corrigeren voordat alles ontploft” | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s