Nieuw

Zweedse politie geeft bizar advies: Laat je waardevolle spullen thuis – dan beroven de daders een ander slachtoffer

Clownwereld.

Het was tijdens een programma van “Veckans Brott” [Zweedse versie van het Nederlandse televisieprogramma “Opsporing Verzocht”] op SVT, dat was gewijd aan een overvalgolf op kinderen in welgestelde woonwijken in Hägersten, dat de politie de verrassende aanbeveling gaf. Op een vraag van de reporter of men waardevolle spullen thuis moest achterlaten, zei de chef van de politiegroep in Skärholmen dat “het goed kan zijn” en dat de misdadigers dan hun roofoverval onderbreken en “in plaats daarvan een ander zoeken”.

De uitzending handelde zich om een reeks overvallen op jongere kinderen die worden uitgevoerd door een groep oudere tieners [N.v.d.r. politiek correct wordt uiteraard niet de afkomst vermeld, migranten en hun nakomelingen uit de “kwetsbare gebieden”] die de kinderen omringen en hen van waardevolle spullen beroven. In het programma komt naar voren dat de situatie in de voormalige rustige woonwijk onhoudbaar is geworden – het aantal roofovervallen is in de afgelopen maand verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. De meeste slachtoffers zijn kinderen.

De politie in Skärholmen heeft een speciale groep gevormd om dit soort criminaliteit aan te pakken. Volgens de groepsmanager die in het programma wordt geïnterviewd, hebben dergelijke overvallen vaak te maken met een machtsspel, dominantie en vinden de daders het “leuk” om te beroven. Tot nu toe zijn er echter geen gedetineerden in zaken die te maken hebben met de roofoverval-tsunami.

Tegen het einde van het interview wordt de groepsmanager gevraagd welk advies hij kan geven aan de ouders en de kinderen. Dan komt de vreemde aanbeveling:

“Is het een goede tip om de waardevolle spullen thuis te laten, of loop je dan het risico om in elkaar geslagen te worden?”, als vervolgvraag.

– Het kan goed zijn om de waardevolle spullen thuis te laten. Als de overvallers bij een overval met lege handen komen te staan, onderbreken ze meestal en zoeken in plaats daarvan een ander”.

Deze verklaring geeft echter geen antwoord op vervolgvraag van de verslaggever.

De verklaring wordt op sociale media zwaar bekritiseerd, waar verschillende mensen zeggen dat het advies van de politie hen herinnert aan de situatie in Johannesburg, Nairobi en andere shitholes.

“De laatste keer dat ik dit advies hoorde, met de toevoeging van ook goed te kleden, was tijdens reizen in J-burg, Kaapstad en Mexico-stad.
Had nooit kunnen voorstellen dat hetzelfde advies in Zweden zou worden gegeven!!!!”

Bron:

Här är polisens bisarra råd: lämna värdesakerna hemma – då ger sig förövarna på nästa offer

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8474 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Zweedse politie geeft bizar advies: Laat je waardevolle spullen thuis – dan beroven de daders een ander slachtoffer

 1. Johan P // maart 13, 2019 om 12:41 //

  Gelul.
  Als die daders geen buit vinden worden ze juist aggressief en zullen ze het slachtoffer nog op een fijne cultuur-verrijkende wijze in elkaar timmeren om hun teleurstelling duidelijk te maken.

  Like

 2. Oplossing je gewoon laten beroven hoor , je kan niet normaal over straat Europa wordt steeds leuker
  En laat je je spullen thuis dan wordt je daar weer overvallen of wordt er ingebroken

  Like

 3. Ik vraag me af of deze agent veel overwerk.
  Dat kan zijn vrouw zo’n teringlijer bevredigen, om te voorkomen dat “het” gefrustreerd raakt.
  Helemaal de tering slaan en dan kijken hoe het, het huis uit probeert te kruipen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s