Nieuw

Denemarken: Geen buitenlands geld meer voor moskeeën

Foto: Ingang van het Deense parlement, Christiansborg, Kopenhagen, Denemarken. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Jebulon

Een nieuw wetsvoorstel van de regering en de Dansk Folkeparti zou het illegaal maken voor buitenlandse regeringen en autoriteiten om geld te geven aan religieuze instellingen in Denemarken.

De wet zou in werking treden als besloten wordt dat het doel van de donatie is om de fundamentele rechten van vrijheid en democratie in Denemarken te ondermijnen, meldt Kristeligt Dagblad.

In het verleden hebben landen als Turkije en Qatar geld gedoneerd aan zowel islamitische organisaties als moskeeën. De wet zal zich richten op leningen, leninggaranties, het betalen van de huur voor gebouwen, donaties van materiaal en het betalen van de lonen van het personeel.

Turkije heeft geïnvesteerd in moskeeën in Roskilde en Holbæk en Qatar heeft naar schatting 14 miljoen euro gedoneerd voor de bouw van een gloednieuwe moskee in de Nørrebro in Kopenhagen.

Deskundigen vrezen echter dat de maatregel een terugslag in het buitenland kan veroorzaken.

– Het is duidelijk dat een dergelijke maatregel in Turkije kan worden gezien als intimidatie en nog een voorbeeld van religieuze ongelijkheid, aldus Cecilie Felicia Stokholm Banke, een senior onderzoeker aan het Deense Instituut voor Internationale Studies.

Bron:

No more foreign money for mosques in Denmark

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8474 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s