Nieuw

De politie houdt criminaliteitscijfers kunstmatig laag

 De politie: waakzaam en dienstbaar – vooral aan de chef en de targets

Smileys scoren, platlullen en downgraden

Woninginbraak wordt ‘vernieling’, diefstal heet ‘baldadigheid’, straatroof gaat de boeken in als ‘zakkenrollerij’. Grootschalig onderzoek laat zien hoe de politie criminaliteitscijfers kunstmatig laag houdt. ‘Creatief boekhouden noemt men dat. Goochelen met cijfers in jouw voordeel.’

De Groene Amsterdammer >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on De politie houdt criminaliteitscijfers kunstmatig laag

 1. Hoe lang willen ze de vuile was nog binnen houden? Ze kunnen beter eerlijk zijn zodat we dit op tijd een halt kunnen toeroepen en niet pas als het al te laat is…

  Like

 2. Jack vanderVeen // maart 14, 2019 om 07:22 //

  En Erik Akerboom, met zijn leugens en zonder ruggegraat, maar beweren dat hij nergens van op de hoogte is en alles naar eer en geweten geregistreerd wordt.
  Ook van binnenuit geen aanleiding om enig onderzoek te doen in de vorm van ” wij van W.C.-eend”

  Like

 3. Veni Vidi Foetsie // maart 14, 2019 om 10:19 //

  De gewone agent heeft waarschijnlijk ooit gedacht een stukje aan de samenleving toe te voegen…heeft een opvoeding gehad waarbij wet wet is en regels regels en geloofd werkelijk dat we in een democratie leven….en denkt dat hij of zij goede dingen doet. en ja, hulp bieden bij ongevallen of andere ellende, een huis binnen gaan waar iemand ligt die al een paar weken dood is (geloof me, dat stinkt als een biobak in de zomer) en men waakt over veiligheid. Niks mis met een controle op verlichting, of iemand verzekerd is in de auto en zo meer, ten slotte zit je niet alleen op de weg en heb je als bestuurder verantwoording….of zou dat moeten hebben. Hoeveel automobilisten hebben EHBO? Waarom is dat niet wettelijk gekoppeld als voorwaarde aan een rijbewijs?
  Kortom, de gemiddelde agent geloofd of maakt zich wijs van nut te zijn….maar wat niet word beseft is dat de leiding van orde en veiligheid een heel andere insteek heeft en via politieke weg word bepaald. Niet de beste word leider, maar hij die het best in konten kan kruipen.
  personeel doet grotendeels zijn en haar best, maar die leiding….Alsof je een pedofiel aanstelt als directeur van een lagere school met kinderdagverblijf…en zo worden de beste intenties tot niets gemaakt omdat ze geen specifieke belangen dienen.

  Wie zijn of haar leven in logica leeft en zich kapot ergert aan de gang van zaken: begin bij het begin ! In the beginning, there was life….(and light).
  Wat zijn de eerste behoeften, voorwaarden voor leven? Okee, als je die weet kijk dan eens of die allemaal kloppen. Zo niet, maak ze eerst kloppend. Vergeet alle andere “morele” afwegingen, ze zijn je opgelegd door de lieden die er hun voeten mee afvegen en zelf alles doen wat “god” verboden heeft en dat in naam van die of een andere god, en de koning nu blijkbaar.
  Als je een leefbaar land wil hebben heb je een uit motivatie meewerkende bevolking nodig, straffen en dwang zijn geen motivator maar een zelf aangebrachte blokkade. Als je een prettig leefbare wereld wil ten minste. Voor slaven werkt het wel enigszins…

  Maar goed, ik vraag me altijd af wat er in iemands hoofd omgaat als er rare dingen gebeuren. Wie vervalst er nu gegevens en waarom? Is de realiteit dan zo erg, zo slecht? Waarom zeggen dat de lucht groen is en het gras blauw? We zien het allemaal, behalve hen die niets willen zien dan, of niet durven kijken.
  Ik vraag me af wat er in het hoofd rondgaat van de agent die vrijdagavond bij Urk staat te wachten op een horde geschifte malloten, niet wetend of er een met een AK tussen zit die van de massa gebruik maakt om te doen wat malloten doen. En waarvoor?

  Als alles gaat om veiligheid, dan zijn twintig busjes met tralies genoeg om dit land en onze samenleving van de ondergang te redden, kwestie van op het Binnenhof alles inladen en naar naar de vuilverbranding afvoeren.

  De problemen van de toekomst worden op een winderige dijk ergens in Flevoland of daar in die hoek niet opgelost, enkel uitgesteld en verergerd. Oplossen doe je door de saboteurs te stoppen, op te ruimen. Niet door het gevolg van hun daden in tweebenige vorm achterna te gaan lopen tot je word teruggefloten.

  Haal de saboteurs weg zoals je de Pyromaan oppakt en zorg dat je niet blijft rennen met je blusmateriaal. Tenzij het een verdienmodel is natuurlijk, dan is alles anders.

  De enigen die dit land kunnen redden van de groeiende chaos zijn de politieagenten en de soldaten, die eigenlijk in Den Haag de oorzaak kunnen aanpakken. Moeten ze eerst doorkrijgen dat hun bazen en de vijand in hetzelfde bed liggen en elkaar daar fêteren en god weet wat meer…

  Behandeling is enkel effectief als de kwaal herkend en benoemd word, en ook als dusdanig word behandeld. Zolang dat niet gebeurd is alle inspanning zinloos en averechts.

  Liked by 1 persoon

 4. Veni Vidi Foetsie // maart 14, 2019 om 12:15 //

  En nog een voorbeeld van klagen dat de meubels kapot zijn en de olifant in de kamer negeren.

  En dit alles kost u weer een stukje vrijheid….

  Nog ter overdenking: u voelt zich met zeer gegronde reden onveilig ( in Helmond/Eindhoven/Laren/Urk/Aerdenburg of noem maar op waar de olifant poept) en neemt een mes mee op zak, u word aangehouden. Vanaf die dag bent U een crimineel, uitschot van de samenleving, een persoon die niet betrouwbaar is. Levenslang !
  Het zijn niet de politici die deze situatie hebben geschapen en in stand houden die worden gestraft of tot de orde geroepen, maar U die lijf en leven wil beschermen. Hoe krom kan iets zijn?

  Zelfverdediging is een menselijk recht, het bezit van de middelen daartoe een onvervreemdbaar logisch gevolg, een mensenrecht.

  Was getekend, een veroordeelde misdadiger die slechts mens wilde zijn en blijven.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s