Nieuw

Paniek: de angst van Brussel voor EU-sceptici

Foto: De premier van Hongarije, Viktor Orban, houdt een toespraak. Bron: European People's Party / Flickr.

Viktor Orban, Marie Le Pen, Matteo Salvini, Heinz Christian Strache en nog veel meer – ze dagen allemaal de eurocraten uit. Er bestaat grote angst in Brussel voor de EU-sceptici. Vrienden van Europa die de EU verachten zoals ze nu is.

De Hongaarse premier Viktor Orban ligt al jaren onder vuur van de Europese Unie, onder meer omdat hij tegen het open immigratiebeleid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel was. Een beleid dat ze zelf min of meer moest herzien. Hoezeer Merkel haar houding ook heeft veranderd, Orban, menen ze in Brussel, heeft de regels van de Europese Unie overtreden.

Viktor Orban heeft zich op een gevaarlijk terrein van de Europese politiek gewaagd en heeft herhaaldelijk in hetzelfde wespennest gepord. Het gevaarlijke terrein heeft ook een naam. Om de persoon te noemen die zoveel controle heeft over het beleid van de EU – is natuurlijk George Soros.

Maar met elke overwinning op Soros, wordt Orban ook moediger. Na een succesvolle herverkiezingscampagne onder het motto “Laat Soros niet winnen”, verbood Orban de NGO van Soros, de Open Society Foundation, en dwong het zijn Centraal-Europese universiteit uit het land, die binnenkort in Wenen wordt gebouwd.

De grootste zonde van Orban was echter om de aftredende voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude- “Als het moeilijk wordt, moet je liegen” Juncker met Soros, en zijn pogingen om de Hongaarse grens te verzwakken, gelijk te stellen.

De bouw van een grensomheining heeft de tactiek van Soros en Merkel gedwarsboomd om immigranten jarenlang in een opnameland in een juridisch steekspel te houden. De beloning hiervoor was een procedure op grond van artikel 7 tegen Hongarije wegens vermeende niet-naleving van het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens.

Hoe bang zijn de Brusselse bureaucraten voor de opkomst van de EU-sceptici voor de verkiezingen in mei? Overigens gaat het hier niet om EU-sceptici – Europa is een continent waar we allemaal op leven, we kunnen het alleen verlaten als we hier niet langer willen wonen. Het gaat ook niet over EU-sceptici, hoewel ze natuurlijk wel bestaan. Het gaat om de vraag hoe deze Europese Unie verder moet gaan of dat het überhaupt nog in deze vorm moet blijven bestaan.

Voor de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei is het daarom noodzakelijk om de Orbans Fidesz-partij uit de Europese Volkspartij (EVP) te verdrijven, een centrumrechtse coalitie en momenteel de grootste partij in het Europees Parlement. Orban’s potentiële uitsluiting van de EVP zou slechts een symptoom van deze angst zijn.

Marine Le Pen heeft onlangs vernomen dat het proces tegen haar, haar drie jaar achter de tralies kon brengen, door in 2015 beelden van ISIS-onthoofdingen te tweeten. Le Pen en haar partij “Assemblée Nationale” – ook dankzij de politieke fouten van Macron – hebben een reële kans om binnen enkele maanden een groot aantal Franse EU-sceptische parlementsleden naar Brussel te sturen.

Of de ontvoeringszaak die het openbaar ministerie van Sicilië heeft aangespannen tegen de Italiaanse vice-premier, minister van Binnenlandse Zaken en Legaleider Matteo Salvini in Italië. Dit was een brutale poging om de EU-sceptische coalitie van Italië te verdelen en zich te richten op interne kleinigheden in plaats van op echte uitdagingen bij de verkiezingen in mei.

De mogelijke uitsluiting van Orban van de EVP zou hem persoonlijk alleen maar meer kracht geven en de sceptici van de EU krijgen meer munitie. Orban zwelgt, net als Salvini, in een buitenstaander-rol. Hij zal deze positie gebruiken om anderen in Oost-Europa op te nemen en mogelijk nog een paar zetels aan zijn cirkel toe te voegen.

En voor Duitsland: Ook al is de steun voor het Alternatief voor Duitsland (AfD) in recente peilingen gedaald tot 13%, moet men de wens van de kiezers om een sterk signaal naar Brussel te sturen door meer voor de nieuwe of alternatieve partijen te stemmen niet onderschatten. Er kan ook worden vastgesteld dat de kiezers bij de verkiezingen in de EU anders stemmen dan bij de nationale verkiezingen.

Volgens een recent onderzoek zullen de EU-sceptische partijen 215 tot 225 van de 705 beschikbare zetels innemen. Op voorwaarde dat Groot-Brittannië de EU daadwerkelijk verlaat en niet langer beschikbaar is voor de EU-verkiezingen.

Dan kunnen Orban’s Fidesz en de EPP hun eigen weg gaan. De ENF (Europa van Vrijheid en Naties) zal hem met open armen ontvangen, zoals Harald Vilimksy, vicevoorzitter van de ENF, vaak heeft gezegd.

Maar meer details zullen binnenkort worden gegeven, omdat de EPP-leider, Manfred Weber, momenteel in Boedapest is voor gesprekken met Viktor Orban.

Bron:

Panik: Brüssels Angst vor den EU-Skeptikern

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8670 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Paniek: de angst van Brussel voor EU-sceptici

 1. Het zijn allemaal boeven en oplichters, of het een of ander het zijn geldmonster die de boel kaal zullen gaan vreten. Money money europa is Geld en Macht poltici zijn legale boeven niet illegaal anders zouden ze in de jail belanden.
  en bemoeizuchtig en roven als raven en bloedzuigers zitten ook bij netals in Nederland.

  Like

 2. Lars030 // maart 13, 2019 om 08:40 //

  #HollandFirst #Nexit #StemPVV

  Hoe angstiger hoe beter! Aan de aan de andere kant: een kat in het nauw maakt rare sprongen (maar: dat deed & doet Brussel toch al!).

  WEG met die onbetaalbare totalitaire Bende-van-Brussel en terug naar een handelsunie (EEG 2.0) ZONDER welke transnationale politieke inmenging dan ook.

  Terug naar de natiestaten: wel soevereiniteit, geen dictatEUr.

  Like

 3. Het uitsluiten van deze rechtse partij is in strijd met de grondrechten dus als ze zo beginnen zijn ze corrupt; in dat geval bestaat vrijheid van meningsuiting alleen voor de linksen en dat is discriminatie. Ik stel voor dat alle Europese landen een referendum houden over de toelating van asielzoekers en dat degenen die ervóór zijn, verplicht worden om deze mensen in hun eigen huis op te vangen en alle kosten en de volledige verantwoordelijkheid voor hun gasten op zich te nemen; dan is het migratieprobleem snel opgelost… 🙂

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s