Nieuw

Netanyahu mag dat zeggen: “Israël is de natiestaat van alleen maar de Joden”

Benjamin Netanyahu met zijn Donald Duck-bom.

Wee de Duitse politicus die zoiets zou beweren: Volgens de regeringsleider Benjamin Netanyahu is Israël “geen staat van al zijn burgers”, maar uitsluitend van de Joden. “Volgens de door ons aangenomen natiestaat-wet is Israël de natiestaat van het Joodse volk – en alleen dat”, schreef Netanyahu op zondag op Instagram.

Er is “geen probleem met de Arabische burgers van Israël”, benadrukte de premier. Zij hebben dezelfde rechten als alle andere inwoners – maar het is niet hun staat. Netanyahu herhaalde later zijn opmerkingen in de marge van de wekelijkse kabinetsvergadering.

De afgelopen juli aangenomen natie-staatswet definieert Israël als de “natiestaat van het Joodse volk”, waarin alleen Joden het recht op zelfbeschikking hebben. Bovendien wordt het Hebreeuws tot enige nationale taal verklaard, terwijl het Arabisch, dat tot dan toe ook de officiële taal in Israël was, slechts een ongedefinieerde speciale status kreeg.

Bron:

Netanyahu darf das: „Israel ist nur der Nationalstaat der Juden“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Netanyahu mag dat zeggen: “Israël is de natiestaat van alleen maar de Joden”

  1. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s