Nieuw

Gele Hesjes plunderen Vrijmetselaars Loge in Frans dorp

Een menigte Gele Hesjes heeft ingebroken in en vernielde een Vrijmetselaarsloge in het Franse dorp Tarbes. De plundering is veroordeeld door de Franse regering, die de demonstranten beschuldigde van “domheid” en “intolerantie”.

Ongeveer 450 demonstranten hadden zich op zaterdag in Tarbes verzameld voor het 17e achtereenvolgende weekend van demonstraties tegen de regering. Rond middernacht, zo meldt La Dépêche, begonnen sommige demonstranten te roepen: “we gaan naar de vrijmetselaars!

Een kleinere menigte demonstranten marcheerde op naar de Vrijmetselaars tempel, waarbij er één de deur van het clubhuis van de geheimzinnige organisatie forceerde. Meer demonstranten bekogelden het gebouw met stenen en uiteindelijk dwong de groep zich een weg naar binnen. Ze gooiden meubels om, vernielden de esoterische kunst die aan de muren hing en steelden vier ceremoniële zwaarden, die ze later teruggaven.

De politie heeft een onderzoek geopend en de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner heeft het vandalisme veroordeeld.

Na de Joden, de Vrijmetselaars“, tweette hij, waarbij hij verwees naar het vermeende antisemitisme binnen de gelederen van de demonstranten. “Wanneer domheid op onverdraagzaamheid stuit, is het het ergste“. Castaner beschuldigde de gele vesten er ook van “geen ander project dan haat” te hebben.

RT >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10112 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Gele Hesjes plunderen Vrijmetselaars Loge in Frans dorp

 1. trebor2110 // maart 12, 2019 om 20:22 //

  Like

 2. trebor2110 // maart 12, 2019 om 20:25 //

  Liked by 1 persoon

 3. vonpuffelen // maart 12, 2019 om 21:01 //

  Was dit darth vadar of een franse flic? ik zie het verschil niet meer behalve de wapens.
  Darth vadar kwam er maar bekaaid vanaf met zijn laserzwaardje.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s