Nieuw

Frankrijk schaft minimumleeftijd voor kinderverkrachting af

De Schiappa wet aangenomen: Er is niet langer een minimumleeftijd voor toestemming!

Kinderbeschermingsorganisaties betreuren het dat de wet niet duidelijker is.

Het onderwerp van controverse, bron van verhit debat voor meer dan een jaar, de kwestie van de minimumleeftijd van toestemming werd definitief verworpen. In de [nieuwe] wet betreffende seksistisch en seksueel geweld, die woensdag door de Nationale Vergadering is goedgekeurd ontbreekt nu “het vermoeden van niet-toestemming van de onder 15-jarigen”, dat voorheen nog door de regering werd verdedigd.

Een “teleurstelling” voor de meeste kinderbeschermingsorganisaties, die erop aandrongen dat elke penetratie van een kind als verkrachting wordt beschouwd, zonder dat het slachtoffer “geweld, bedreiging, dwang of verrassing” moet bewijzen, zoals hij of zij vandaag de dag moet bewijzen. Op donderdag hebben verschillende groepen, waaronder de Franse Raad van Verenigingen voor de Rechten van het Kind, een verklaring afgelegd waarin zij hun “verontwaardiging” uitten over de afschaffing van “wat de vlaggenschipmaatregel van het wetsvoorstel zou zijn”.

Voorzitter van de vereniging Mémoire tratique et Victimologie, Muriel Salmona verwijst naar een “verraad” van de regering. “Deze maatregel was bedoeld om een belangrijke tekortkoming in het wetboek van strafrecht te corrigeren, waarin verkrachting voor volwassenen op dezelfde manier wordt gedefinieerd als voor kinderen, zelfs als deze laatste geen toestemming kunnen krijgen,” zei ze verontwaardigd.

Oorspronkelijk beloofde de regering om in het Wetboek van Strafrecht een leeftijdsgrens op te nemen voor het vermoeden dat minderjarigen niet instemmen met een seksuele daad. Een verklaring naar aanleiding van twee spraakmakende uitspraken van de rechtbank die deze grijze zone van het strafrecht belichten: in september en november 2017 ontsnapten twee mannen van 28 en 30 jaar aan vervolging wegens verkrachting na seks met 11-jarige meisjes.

“Oorspronkelijk beloofde de regering om in het wetboek van strafrecht een leeftijdsgrens op te nemen voor het vermoeden dat minderjarigen niet instemmen met een seksuele daad.

Marlène Chiappa, van de partij van Macron, is minister van vrouwenrechten, gendergelijkheid en kinderbescherming. De Fransen lijken niet erg op haar gesteld te zijn:

In early January, Equality Minister Marlene Schiappa, who condemns the growing anti-Semitism, revealed that she had received thousands of insults, notably “Jewish whore.”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.166 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Frankrijk schaft minimumleeftijd voor kinderverkrachting af

 1. trebor2110 // maart 12, 2019 om 20:21 //

  als ik het een beetje begrijp blijft de leeftijd wel 15 jaar alleen moet er aangetoond worden dat er dwang of verkrachting ter sprake was
  https://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2018/08/09/non-la-loi-schiappa-n-a-pas-legalise-la-pedophilie-ni-assoupli-les-regles-de-consentement_5340841_4355770.html

  Like

 2. Geronimo // maart 12, 2019 om 20:34 //

  Vrij spel voor de pedofielen.

  Like

 3. In Zweden is als volwassene seks met een minderjarige jonger dan 14 jaar altijd verkrachting. Ongeacht of dit vrijwillig gebeurt of andere omstandigheden. Wat ik op zich wel een goede wetgeving vind. Een dertienjarig kind is nog niet in staat rationeel te denken of zijn denkwereld goed onder woorden te brengen om te protesteren.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Frankrijk schaft minimumleeftijd voor kinderverkrachting af | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s