Nieuw

Duitsland – Anne Frank Centrum vergelijkt joden die in Hitler-Duitsland hun staatsburgerschap hebben verloren met pogingen om jihadisten van hun staatsburgerschap te ontdoen

Een Holocausteducatiecentrum in Frankfurt, Duitsland, heeft deze week kritiek gepareerd nadat het plan van Berlijn om het staatsburgerschap van strijders voor terreurgroepen in te trekken werd vergeleken met de acties van het naziregime tegen joden.

Het Anne Frank Educational Center, niet te verwarren met het Anne Frank Center for Mutual Respect in de VS, zei dat de serie tweets over dit onderwerp alleen bedoeld was om de zaak “in zijn historische context” te plaatsen en heeft ontkend dat het de kwesties gelijkstelt.

Eerder deze maand zeiden Duitse ambtenaren dat de regering van plan is wetgeving in te voeren die de autoriteiten in staat zal stellen om Duitsers met de dubbele nationaliteit van hun Duitse staatsburgerschap te ontdoen als ze vechten voor een terreurgroep in het buitenland. De nieuwe regels zullen alleen van toepassing zijn op toekomstige gevallen.

Het Anne Frank Educational Center in Frankfurt twitterde op 6 maart in een serie tweets over de zaak dat de voorgestelde wet “bepaalt dat gevangen Duitse [islamitische] strijders van hun nationaliteit worden ontdaan – mits ze meerderjarig zijn en daardoor niet statenloos worden.

“Hiertegen is veel protest uitgebroken – ook met betrekking tot het Derde Rijk. In feite hebben de nazi’s ruimhartig gebruik gemaakt van de middelen van expatriëring. In verschillende golven werden in totaal meer dan 39.000 mensen – vooral Joden – naar het buitenland geëxpatrieerd.

“Vanaf november 1941 verloren deze mensen automatisch hun staatsburgerschap wanneer ze de grenzen van het Rijk oversteken – ongeacht of ze ‘geëmigreerd’ werden of ‘vrijwillig’ werden gedeporteerd”, aldus het rapport. “Albert Einstein werd onder andere getroffen omdat hij ‘de plicht om trouw te zijn aan het Reich en het volk’ had geschonden.

Het centrum voegde eraan toe: “In democratieën is het ontnemen van het burgerschap een middel dat de soevereine, de burger de mogelijkheid ontneemt om deel te nemen. Daarom pleiten advocaten voor een terughoudende benadering van dit middel.”

De tweets werden met verontwaardiging ontvangen, met commentatoren die het centrum beschuldigen van het gelijkstellen van joodse slachtoffers van het nazisme met jihadisten die zich gewillig aansluiten bij terroristische groeperingen.

Times of Israel >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

10 Comments on Duitsland – Anne Frank Centrum vergelijkt joden die in Hitler-Duitsland hun staatsburgerschap hebben verloren met pogingen om jihadisten van hun staatsburgerschap te ontdoen

 1. Zelfs met de IS-terugkeerders kwestie krijgen ze het weer voor elkaar de Holocaust in de spotlight te brengen.

  Liked by 1 persoon

 2. Daniël // maart 12, 2019 om 20:49 //

  Ze moeten niet zeuren. Hun voorvaders verbrandden hun eigen kinderen als offer aan Ba’al. Jeremia 32. Dat is pas een holocaust. Maar dat geldt natuurlijk niet.

  Liked by 1 persoon

 3. Jack vanderVeen // maart 12, 2019 om 22:39 //

  gesubsidieerde onzin. en wat voor onzin!!!!

  Liked by 1 persoon

 4. syberspees // maart 12, 2019 om 23:35 //

  Dat holocaust gejank begint mij ook behoorlijk de keel uit te hangen.
  Het westen moet multicultureel worden volgens allerhande joodseuropese organisaties
  Het gevolg: jihadis schieten oa in toulouse Joodse kinderen af.
  En dan janken dat het westen antisemitischer is geworden.
  EN DAN MOET IK MIJ MET MIJN WITTE REET SCHULDIG GAAN VOELEN!?!
  Ik dacht het niet.
  Het steeds antismitischer wordende Europa is toch ook behoorlijk te wijten aan de joodseuropese organisaties zelf. Mijn probleem is het zeker niet meer.

  Liked by 3 people

 5. syberspees // maart 12, 2019 om 23:42 //

  Multicultiralisme = Antisemitisme

  Liked by 1 persoon

 6. Jaantje // maart 13, 2019 om 04:31 //

  Geen vergelijk deze jihadisten hebben nog een thuisland met bijbehorend paspoort.
  Hoor ze nooit over de bv halal/koosjer slachten dat nog in stand gehouden word door beiden groepen. of dat beiden groepen nog steeds wachten op Allah/Jahweh of de laatste profeet.
  De regels voor vrouwen in verband met hun maandelijkse gebeuren.
  Het benoemen van ongelovigen/christenen enz.
  Imop is het een pot nat niet meer van deze tijd.

  Liked by 1 persoon

 7. andreanovits // maart 13, 2019 om 16:43 //

  de joden zijn weer goed bezig met europa naar de vaantjes te helpen met de steun van joden Georges Soros ,Rothschild met het steunen van de zo gezegde vluchtelingen ,de hulp , steun en opleiding van Israel en Mossad aan IS en nu ons met hun gezever over de Holocaust ons een schuldgevoel willen aanpraten .terwijl zij die het communisme in Rusland gesponsord hebben ook joodse bankiers waren en voor de tweede grootste massamoord na Mao uit de geschiedenis verantwoordelijk ware tussen de 80 en 120 miljoen slachtoffers .in feite hoe durven ze

  Liked by 2 people

 8. De joden van vroeger kun je toch niet vergelijken met de jihadisten van nu; dat is appels met peren vergelijken…

  Like

 9. syberspees // maart 14, 2019 om 21:46 //

  @Petra
  Wie heeft het over de joden van vroeger? Kijk eens naar joodse organisaties van nu en waar die allemaal mee bezig zijn

  Like

 10. Klaas Vaak // juli 31, 2019 om 12:07 //

  Lees Henry Makow en men komt te weten, waar een kleine maar machtige satanische Joodse sekte mee bezig is om zowel Joden als niet-Joden te vernietigen en hoe mensen zand in de ogen wordt gestrooid door onze media.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s