Nieuw

20 top wetenschappers in unieke oproep: koolstofdioxide heeft geen invloed op het klimaat

Er is geen verband tussen een hoger koolstofdioxidegehalte en een mogelijke klimaatverandering. De opwarming in de 20e eeuw geeft geen reden tot bezorgdheid, ongeacht de oorzaken. Het klimaatbeleid dat voortbouwt op het klimaatpanel van de VN dreigt vooral de arme mensen zeer hard te treffen. Dit schrijven Lars Bern en 20 geassocieerde professoren in natuurwetenschappelijke vakken.

Het VN-klimaatpanel IPCC, Intergovernmental Panel on Climate Change, werd in 1988 opgericht met de richtlijn om onderzoeksrapporten op te stellen over de invloed van de mens op het klimaat. Het doel van het IPCC is het beoordelen en samenvatten van wetenschappelijke informatie die relevant is voor door de mens veroorzaakte klimaatverandering, de gevolgen van dergelijke klimaatverandering en opties voor aanpassing en actie.

Lees verder op Newsvoice… (Zweeds) merk op dat het artikel uit 2008 dateert…

De mening van de onderzoekers is dat:

 • dat het niet mogelijk was om een significant oorzakelijk verband aan te tonen tussen een verhoogd kooldioxidegehalte en een mogelijke klimaatverandering.
 • dat de waargenomen opwarming in de 20e eeuw geen reden tot bezorgdheid geeft, ongeacht de oorzaken.
 • dat de klimaatmodellen waarop de alarmmeldingen zijn gebaseerd, weinig voorspellende waarde hebben.
 • dat de Verklaring van Manhattan in tegenspraak is met de bewering van consensus.
 • dat een klimaatbeleid op basis van de IPCC-scenario’s kan leiden tot een verwoestende verspilling van menselijke en financiële resources, die vooral de armen in de wereld treffen.

Voordat de samenleving verreikende beslissingen over het klimaatbeleid neemt, moeten we ervoor zorgen dat we op een veiligere wetenschappelijke basis staan dan die we vandaag de dag hebben. De Europese regeringen moeten daarom het initiatief nemen tot een hoorzitting met een breed spectrum van vertegenwoordigers van de wetenschappelijke gemeenschap met verschillende visies op de klimaatproblematiek.

We raden ook het rapport (PDF Engels) van de Milieucommissie van de Amerikaanse Senaat aan.

Professor Göran Einarsson KTH
Professor Lars G. Franzén GU
Professor David Gee UU
Professor Krister Holmberg CTH
Professor Bo Jönsson LU
Professor Sten Kaijser UU
Professor Wibjörn Karlén UU
Professor Jan-Olov Liljenzin CTH
Professor Torbjörn Norin KTH
Professor Magnus Nydén CTH
Professor Göran Petersson CTH
Professor CG. Ribbing UU
Professor Anders Stigebrandt GU
Professor Peter Stilbs KTH
Professor Anders Ulfvarson CTH
Professor Gösta Walin GU
Docent Tage Andersson fd SMHI
Docent Sven G Gustafsson fs Ericsson Radar
Docent Olov Einarsson fd ABB
Docent Thomas Hellström LTH

FENIXX constateert dat de bewering van de gevestigde media over een verenigd onderzoekswereld inzake klimaatproblematiek een gigantische oplichterij is, zoals veel anders.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8627 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on 20 top wetenschappers in unieke oproep: koolstofdioxide heeft geen invloed op het klimaat

 1. 20 topwetenschappers , tegenover meer dan 100 klimaatgestoorde,die gaan dit niet winnen .stem daarom PVV of Baudet ,en stem je anders krijg je de rekening op een presenteerblad ,en moet je niet zeuren achteraf .

  Like

 2. Geheel met de conclusie eens. Het spekt vooral mlijardairs en opvreters zoals Al Gore die zelf schijt hebben aan hun eigen (gehate) carbon footprint. Zie ook: http://www.green-agenda.com/ Erg informatief onderzoek en behandelt de bizarre achtergronden van deze hoax. Het legt o.a. ook de link met de zero growth gedachte waardoor hele naties op hun gat terecht zouden komen. Gaat allemaal niet gebeuren, maar toch.

  Goed bezig!

  Like

 3. syberspees // maart 12, 2019 om 18:13 //

  ZO zie je maar weer. Als links lang genoeg jankt wordt de leugen vanzelf waarheid. Totsat ze de macht hebben dan hoor je nergens meer iets over

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s