Nieuw

2.000 mensen in de “Gele Hesjes” zijn gewond geraakt – hoogste baas van de VN Mensenrechten eist onderzoek

De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Michelle Bachelet, heeft een “unieke reprimande” tegen Frankrijk en het geweld tegen de demonstranten in de Gele Hesjes-beweging uitgesproken.

Frankrijk was nooit te laat om met zijn vinger naar de Syrische president Assas of de vermoorde ex-president Khadaffi te wijzen wanneer ze geweld tegen mensen zouden hebben gebruikt.

Nu is dezelfde kritiek gericht tegen Frankrijk, met betrekking tot de behandeling van de Gele Hesjes.

De hoogste baas van de Mensenrechten van de VN, Michelle Bachelet, wil nu een onderzoek zien naar het geweld dat Frankrijk tegen de protestbeweging heeft gebruikt.

Maar liefst 2.000 demonstranten zouden gewond zijn geraakt, maar de Gele Hesjes zijn van mening dat dit cijfer veel hoger ligt.

Naar verluidt hebben meer dan 100 mensen ernstige verwondingen opgelopen. Mensen zijn o.a. blind geworden en zijn de handen afgerukt. 17 mensen zouden een oog moeten hebben verloren.

– De Gele Hesjes heeft geprotesteerd tegen wat zij beschouwen als een uitsluiting van economische en publieke zaken, zei Bachelet in haar jaarlijkse toespraak voor de VN Mensenrechtenraad in Genève.

– Wij moedigen de regering aan om de dialoog voort te zetten, met inbegrip van een vervolg van de nationale discussies die momenteel aan de gang zijn, en roepen op tot een volledig onderzoek naar alle gemelde gevallen van buitensporig gebruik van geweld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s